Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χρ.Σταϊκούρας: «Με κοινό όραμα, Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και αίσθημα προσωπικής ευθύνης»


Μήνυμα κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τις Εκλογές της 6ης Μαΐου


Η χώρα διανύει μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η διόγκωση της ανεργίας, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οι ρωγμές του κοινωνικού ιστού.

Για την τρέχουσα κατάσταση, οι ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Με πράξεις και παραλείψεις οδήγησε τη χώρα, χωρίς διαπραγμάτευση, στο «Μνημόνιο». Δρομολόγησε λανθασμένες ή ελλειμματικές πολιτικές. Επέδειξε διαχειριστική ανεπάρκεια. Αποτέλεσμα, η διαρκής επιδείνωση της κατάστασης της Οικονομίας και η βύθιση της Κοινωνίας στο τέλμα.

Η Νέα Δημοκρατία διέβλεψε έγκαιρα τη λάθος «συνταγή», τη λάθος επιλογή για την αντιμετώπιση των διαχρονικών υποκείμενων «νοσημάτων» της Οικονομίας. Κατέθεσε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Λειτούργησε σταθεροποιητικά. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ώστε η Ελλάδα να μην οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ και να μπορεί να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο της διατηρήσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Με ισότιμη συμμετοχή στον πυρήνα της Ευρώπης.


Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται έμπνευση, ενότητα, αλληλεγγύη και Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο. Θεμελιώδεις άξονες:

·    H υλοποίηση της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής και πειθαρχίας, με πολιτικές και μέτρα που βελτιώνουν την οικονομική αποτελεσματικότητα και διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη.

·    Η προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση τις πολέμησε λυσσαλέα και ως Κυβέρνηση δεν τις υλοποίησε.

·    H συμπλήρωση των πολιτικών με μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης, αναθέρμανσης της πραγματικής Οικονομίας και περιορισμού της ανεργίας.

·    Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με την αποκατάσταση ακραίων αδικιών που πρόσφατα συντελέστηκαν.

·    Η ασφάλεια του πολίτη, αποκαθιστώντας την έννομη τάξη.

·    Η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και η ενδυνάμωση του ήθους στην πολιτική διακυβέρνηση, μετά από Συνταγματική Αναθεώρηση.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται ο κύκλος που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2009. Κύκλος ψεύτικων υποσχέσεων, ανεύθυνων επιλογών, λανθασμένων πολιτικών. Αρχίζει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων προκλήσεων. Περίοδος που απαιτεί ισχυρή Κυβέρνηση, εθνική συνεννόηση, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που διαχρονικά, με ευθύνη, έλαβε ή συμμετείχε  σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της χώρας. Που επέλεξε, αντί να παρακολουθεί από την «κερκίδα» την κατάρρευση της χώρας, να εργάζεται με ευθύνη και ουσιαστικά για την Ελλάδα. Που δίνει ελπίδα και προοπτική.

Σ’ αυτή την νέα πορεία ανάταξης και ανάπτυξης της χώρας η Φθιώτιδα μπορεί και πρέπει να συμμετέχει ενεργά. Να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.
  
Για να αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες απαιτείται ισχυρή και υπεύθυνη συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή εργάστηκα στα πέντε χρόνια που πέρασαν, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να λειτουργώ στην ίδια κατεύθυνση ακόμα πιο εντατικά, αξιοποιώντας την ανανέωσή της.

Ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσει η πατρίδα μας είναι μακρύς, δύσκολος και ανηφορικός. Είναι, όμως, ανοικτός. Γίνεται να τον περπατήσει με επιτυχία, αν οι Έλληνες πάμε αλληλέγγυα όλοι μαζί.

Με αίσθημα ευθύνης σας ζητώ να συνεχίσουμε, και τώρα στα δύσκολα, την πορεία που ξεκινήσαμε πριν από μια πενταετία και να με εμπιστευθείτε για τρίτη φορά.

Σας καλώ την Κυριακή να μπούμε όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε το κοινό μας όραμα έργο. Για να κάνουμε την ελπίδα πράξη. Για να παλέψουμε ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει. Η προοπτική της πατρίδας και της Φθιώτιδας είναι στην καρδιά, στο μυαλό και στα χέρια όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.


1 σχόλιο:

  1. Με δύναμη Χρήστο!!Πάμε για την Νίκη την Κυριακή!!!Για ισχυρή Φθιώτιδα και για να βγει από την κρίση η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου