Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κατερίνα Μπατζελή: Η διασφάλιση της τεχνικής βοήθειας στους Δήμους Στερεάς Ελλάδας μεγάλο βήμα για την επιτάχυνση των έργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας


Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις της Κατερίνας Μπατζελή στη Βουλή αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης εκδόθηκε για πρώτη φορά Πρόσκληση για την υποστήριξη των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι της Φθιώτιδας, με υπηρεσίες συμβούλων Τεχνικής Υποστήριξης για υποβολή προτάσεων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013.

Σε δήλωσή της η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι «η άρση της αδικίας με την ένταξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα παροχής τεχνικής βοήθειας στους Δήμους αποτελεί σημαντικό βήμα για περισσότερες διεκδικήσεις στο πλαίσιο των επικείμενων αλλαγών των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση των Δήμων της Φθιώτιδας και των υπόλοιπων Δήμων της Στερεάς και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Υπενθυμίζεται ότι η πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  είχε ζητήσει την άρση της αδικίας που καταγράφεται στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, λόγω του Στόχου 2, τονίζοντας ότι «σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα αυξάνει δραματικά και πολλές ΜΜΕ κλείνουν, το Υπουργείο οφείλει να σταθεί δίπλα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την άρση των ανισοτήτων που υφίσταται λόγω του Στόχου Σύγκλισης- Στόχου 2 με μέτρα άμεσης ενίσχυσης, αλλά και τεχνικής βοήθειας για την ωρίμανση έργων και πολιτικών.


Έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν, αν δεν υπάρξει άμεση παροχή τεχνογνωσίας προς την περιφέρεια Στερεάς και τους Δήμους. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, από οικονομική και κοινωνική σκοπιά, περίοδο, όπου η ανεργία, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις , δεν είναι δυνατόν οι δήμοι  των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να υφίστανται διαρκώς το κόστος της ένταξης στο Στόχο 2 και να στερούνται βασικών και καίριων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του έργου τους».

Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΜΟΔ ως ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης για υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) στον Άξονα Προτεραιότητας 11 «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Στερεάς Ελλάδας»,  η   υποβολή  των  προτάσεων είναι  δυνατή  έως εξαντλήσεως της συνολικής προς διάθεση δημόσιας δαπάνης (1.250.000,00 €).

Σύμφωνα με την πρόσκληση, καλούνται οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων έργων της κατηγορίας πράξεων «Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων», προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013».

Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παραπάνω κατηγορίας πράξεων θα περιλαμβάνουν:

Ø Την υποστήριξη των Δήμων με υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης για πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την ωρίμανση / υλοποίηση τους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης της διοικητικής οργάνωσης των δικαιούχων φορέων ώστε να βελτιώσουν την οργανωτική τους αποτελεσματικότητα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης/ υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ.

Ø Ο κάθε Δικαιούχος δύναται να υποβάλλει μία (1) πρόταση, ο προϋπολογισμός της οποίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις50.000,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου