Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πατούλης: Επιβαρύνουν τους δήμους με 10 εκ. λόγω των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ




Επιπλέον επιβάρυνση των δήμων κατά 10 εκ. ευρώ επέφεραν οι αλλαγές οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά την ψήφιση του Ν. 4389/2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η επιπλέον επιβάρυνση των δήμων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που μόνο αφαιρούνται πόροι από την Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν έχουν αναπληρωθεί οι απώλειες στα έσοδα των δήμων από την κατάργηση του φόρου Ζύθου το περασμένο καλοκαίρι, την κατάργηση του 15% των πετρελαιοειδών που κατανέμονταν σε 15 δήμους, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για παραχωρησιούχους, την απώλεια τελών από βοσκοτόπια κ.λπ.

«Πρέπει να σταματήσει η συρρίκνωση των οικονομικών των δήμων και να συλλογιστεί η Πολιτεία τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση των κοινωνικών δομών των δήμων με τα μειωμένα οικονομικά δεδομένα που διαθέτουν την τελευταία εξαετία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε:

«Ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας άδικος και άνισος φόρος με τον τρόπο που ήδη διαχειρίζεται από την Πολιτεία. Μπορεί να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου