Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Συνάντηση της Μ. Χρυσοβελώνη με τα Επιμελητήρια & τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κεντρικής Ελλάδας




Θετικά αντιμετώπισε η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων & των Ενώσεων Ξενοδόχων Κεντρικής Ελλάδας, για τη δημιουργία ενός Οργανισμού προβολής του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και την ανάδειξή του σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου 2016, στο γραφείο της Υφυπουργού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη,  του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Γιώργου Ζαφείρη και του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλας Καμμένου με την κ. Μ. Χρυσοβελώνη και τον Διοικητή της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Η συνάντηση στο ΥΠΟΜΕΔΙ έγινε μετά από πρόσκληση της κ. Χρυσοβελώνη, που θέλησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για τον σχεδιασμό που υπάρχει αλλά και για να δηλώσει την συμπαράσταση τόσο του Υπουργείου Μεταφορών, όσο και του Υπουργείου Τουρισμού με το οποίο η ίδια επικοινώνησε. Τη βοήθειά της στο εγχείρημα δήλωσε πως θα προσφέρει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη, αλλά και ο κ. Λιντζεράκος, επικρότησαν την ιδέα των Επιμελητηρίων τονίζοντας πως όχι μόνο δεν υποσκελίζει το έργο του Κράτους, αντίθετα αναδεικνύει την σημασία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στην ανάπτυξη όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά της Κεντρικής Ελλάδας ευρύτερα. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της σύνδεσης του Αεροδρομίου με την Εθνική Οδό.

Η λύση αυτή του Οργανισμού θεωρείται γενικά ως η βέλτιστη δυνατή για την επιβίωση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, καθώς ακόμη παραμένει άγνωστο – όπως παραδέχθηκε η πλευρά του Υπουργείου – το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα επικρατήσει σε αυτό, αφού δεν είναι μεταξύ των αεροδρομίων που πωλήθηκαν στη Fraport. 

Σε κάθε περίπτωση ,πάντως, η στάση της Υφυπουργού Μεταφορών και του Διοικητή της ΥΠΑ, χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα θετική από τους τοπικούς φορείς, μετά μάλιστα την προτροπή τους να καταθέσουν αίτημα προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή στην προσπάθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου