Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θέμη Χειμάρα με τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Εύβοιας

Συνεχίζει τις επαφές του με τους φορείς της επιχειρηματικότητας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θέμης Χειμάρας



Συνάντηση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ.  Ιωάννη Λιονάκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την δημιουργία πλάνων για την ποιοτική ανάπτυξη της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας και την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων μέσα από την συνεργασία των δυο Φορέων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Λιονάκη  σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση έργων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια πρόκειται να συστήσει σε κάθε Ενότητα τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, τα οποία σχεδιάστηκαν προκειμένου να αποτελέσουν συμπληρωματικές δομές στήριξης του επιχειρηματία στην Στερεά Ελλάδα. Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης η συνεργασία με τα Επιμελητήρια, Φορείς που διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη γνώση και την αναμφισβήτητα μεγάλη εμπειρία, θα διασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας ενημέρωσε τον κ. Χειμάρα ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να συμβάλει στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο καταθέτοντας εποικοδομητικές και καινοτόμες προτάσεις αλλά προσφέροντας στις ευβοϊκές επιχειρήσεις πολλαπλές υπηρεσίες, με νέους θεσμούς, με συνεχή προγράμματα εξειδικευμένης και υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης, με πολλαπλές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και με συνεχείς δράσεις ενίσχυσης των ευβοϊκών επιχειρήσεων και προβολής των τοπικών προϊόντων. Τόνισε ότι μεγάλος στόχος, μέσα από την ευόδωση συνεργασιών, πρέπει να είναι η διαμόρφωση αναπτυξιακής πολιτικής και η δημιουργία ελκυστικότερου επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος. Πρότεινε δε, προώθηση συνεργιών, συμμετοχή σε στρατηγικές αναπτυξιακές συμπράξεις σε περιφερειακό επίπεδο, στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, των προϊόντων και των υπηρεσιών καθώς επίσης και εξειδικευμένες πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής της Εύβοιας. 

Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση συμφωνήθηκε σε πρώτο στάδιο η συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου με στόχο την υλοποίηση πρωτοβουλιών : 
Για την βελτίωση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως η απλοποίηση της γραφειοκρατίας κυρίως όσον αφορά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε επίπεδο Περιφέρειας. 
Για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ευβοϊκών επιχειρήσεων. 
Για την τουριστική προβολή της Εύβοιας. 
Για την προσέλκυση επενδύσεων στο νομό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου