Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ




        ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ
          ΛΑΡΥΜΝΑ

                    Λάρυμνα: 27-06-2016 


       Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  
Οι ανοχές μας και οι αντοχές μας τελείωσαν. Το μέλλον είναι σκοτεινό και αβέβαιο.

 Όσο και να επιμένουν τα παπαγαλάκια να αναστρέψουν το κλίμα ότι εμείς κινδυνολογούμε, θα δούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα τι θα πουν και τι λόγο θα δώσουν στους εργαζόμενους , αλλά είναι γνωστοί στις κωλοτούμπες. Θα το θεωρήσουν αστοχία.

 Να συνεχίσουν το τάξιμο που κάνουν στους εργαζόμενους , να συνεχίσουν να διανέμουν οι ίδιοι τις ανακοινώσεις των προαγωγών λες και είναι κλητήρες στην εταιρία , αλλά για ποια εταιρία μιλάμε , πιο άναρχη κατάσταση δεν θα ζήσουμε.

 Τοπική Δ/νση και Διοίκηση ζουν στον κόσμο το δικό τους.


Ζωντανό παράδειγμα η επιστολή παραίτησης του Αρχιμηχανικού του εργοστασίου.

 Ζητάει την παραίτησή του γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Τοπική Διεύθυνση.

 Αυτό δεν έχει συμβεί πάλι , να παραιτείται μηχανικός και η Διοίκηση να το κάνει γαργάρα , χωρίς να ζητάει εξηγήσεις από την Τ.Δ/νση.

 Να μας πουν τους λόγους της επιστολής του Αρχιμηχανικού , γιατί το έκανε και τι τον οδήγησε στην ενέργεια αυτή . Στο ΣΕΛ έχει χαθεί η μπάλα.

 Να μας πουν τι μέτρα έχουν πάρει μετά το ατύχημα με την Γ/Φ των καμινιών, έχει συμβεί πάλι κάτι. Τελικά κάποια πράγματα στο χώρο του εργοστασίου έχουν την αξία τους. Άλλοι να αποποιούνται των ευθυνών που έχουν και άλλοι να την πατάνε.

 Είναι σαν τη διάτρηση του Η/Κ 1, που συνάδελφοι Γερανιστές τιμωρήθηκαν με αργία, άλλοι με επίπληξη , άλλοι προφορικά .

 Όταν φωνάζουμε για την ποιότητα του μείγματος είμαστε άσχετοι εμείς και άλλοι είναι προφέσορες . Όταν ζήσαμε πάνω από τρεις μήνες με φουσκώματα στα καμίνια και τροφοδοτώντας συνέχεια σουπιά , τι αποτελέσματα θα είχαμε. Τώρα φταίνε οι εργαζόμενοι .

 Να πάρουν πίσω τις τιμωρίες , διαφορετικά θα το δούμε το θέμα συνδικαλιστικά .

 Τέρμα οι τιμωρίες σε εργαζόμενους. Να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε.

 Όλος αυτός ο τραγέλαφος μεταφέρεται και στην ΕΔΡΑ της εταιρίας. Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία και έγινε στο Συντονιστικό των Σωματείων (24-06-2016) στη Χαλκίδα, παραγγελία γαιάνθρακα 10.000 τόνων σπάζοντάς τον σε ξεχωριστές παραγγελίες, να μην υπερβεί το ποσό των 500 χιλιάδων που έχει δικαίωμα υπογραφής η Διοίκηση, ενώ έπρεπε να περάσει από το Δ.Σ της εταιρίας , αλλά δεν πέρασε , η παραγγελία έγινε από μηχανικό του ΣΕΛ , αλλά η Διοίκηση ήταν ενήμερη.
Σαν εργαζόμενοι θα ζητήσουμε εξηγήσεις μέσω των εκπροσώπων μας. Βέβαια η Διοίκηση της εταιρίας πάντα είναι αισιόδοξη. Στο τέλος θα φάμε αισιοδοξία . Μεγάλα ζητήματα έχουν έρθει τόσο πίσω που στο τέλος η εταιρία θα μας μείνει στο χέρι .

 Προβλέψανε να πάρουν μέτρα , αλλά να μη γίνουμε προφήτες , μπορεί να μην τα υλοποιήσουν. Το έχουν κάνει πάλι , μόλις παίρνει η πολιτική ηγεσία , ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, λέγοντας «εγώ δεν τα ήξερα» , αυτό κάνουν , φοβόνται την πολιτική ηγεσία γιατί δίνουν καθημερινά εξετάσεις. Άλλωστε το βλέπετε στην καθημερινότητά μας , δεν μπορεί κανένας να προβλέψει τι θα κάνουν. Είναι σαν αυτό που λέει «και τριπλή να τους παίξεις τους χάνεις». Πάντως έχουν ένα προνόμιο. Διαισθάνονται τον κίνδυνο , αλλά την επομένη το ξεχνάνε . Είναι σαν το περιβόητο business plan . Μας έχουν υποσχεθεί τον Μάιο , βγήκε ο Ιούνιος και είναι μόνο το μισό, μάλλον το ζουμί κρύβεται στο άλλο μισό.

 Βέβαια τα έργα και οι ημέρες συνεχίζονται. Υπάρχει μία επαφή με μία κυρία που θα βγάλει ένα επενδυτικό πλάνο για την χρηματοδότηση του Πελλετάδικου . Αυτό βέβαια στοίχισε γύρω στις 60 χιλιάδες ευρώ .

 Η φιλοευρωπαϊκή Διοίκηση ονειρεύεται επιδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε , αλλά δεν θυμάται ότι μας έχουν στοχοποιημένους  άδικα με το θέμα των κρατικών ενισχύσεων. Τι επιδοτήσεις να πάρουν; Οι ευρωπαίοι θα πιέσουν το ελληνικό δημόσιο να δώσουμε τα 160 εκατομμύρια . Όνειρα θερινής νυκτός. Μέσα στα καλοκαιρινά όνειρα είναι και το πακέτο ΓΙΟΥΝΚΕΡ .(Πάντως δεν είναι κακό να ελπίζεις γιατί θα ζεις πάντα στην αναμονή).

 Ίσως ξέχασε και το σχέδιο της τριχοτόμησης ότι δεν έχει σταματήσει. Το σχέδιο δουλεύει καλά γιατί τα Σέρβια έκλεισαν , ανοίγουν πάλι προσωρινά χωρίς ορίζοντα και ίσως επεκταθεί και στα άλλα Μεταλλεία γιατί η Διοίκηση συνέχεια επικαλείται για φτωχά μεταλλεύματα .

 Συνεχείς  συζητήσεις γίνονται για την υδρομεταλλουργία οπότε μοιραία θα τριχοτομηθεί η εταιρία και εφαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , εξυπηρετώντας τις προθέσεις της κυβέρνησης. Μετά την συνάντηση που έγινε με τον κ. Σκουρλέτη καταλάβαμε πολλά , όταν ο ίδιος ο Υπουργός αποκάλεσε την εταιρία παραμάγαζο των άλλων κυβερνήσεων.

 Ο κύριος Υπουργός ξέρει τι γίνεται; Να δούμε ποιος έκανε παραμάγαζο και ποιος όχι, το τι συμβαίνει σήμερα το γνωρίζει; Ή κάνει και ο ίδιος το παπί; Γιατί και αυτός θα είναι υπεύθυνος για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων και μέχρι σήμερα ποιες ενέργειες έχει κάνει; Φοβόμαστε μήπως έχουμε τα αποτελέσματα σαν τον ελληνικό χρυσό. Ποτέ δεν είχαμε δει τέτοια συμπεριφορά από κρατικό λειτουργό δηλ. υπουργό, όπως δεν γίναμε και πιο σοφοί από αυτά που μας είπε. Είναι η τακτική της ασάφειας και της ελπίδας. Αλλά ο κύριος Υπουργός σε εύλογο χρονικό διάστημα θα νιώσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, όπως θα το νιώσει και η Διοίκηση της εταιρίας. Με μαθητευόμενους μάγους πρέπει να τελειώσουμε μια και έξω , τέλος οι πειραματισμοί και τα ευχολόγια . Τέλος οι ανοχές μας.

 Να δοθούν λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα που ταλανίζουν την εταιρία. Οι εργαζόμενοι δεν θα ζουν με το φόβο των περικοπών και των προβλημάτων και κάποιοι να προσπαθούν να αποσυντονίσουν το κλίμα μοιράζοντας οφίτσια για να ξεπληρώνουν γραμμάτια στους πολιτικούς τους προϊσταμένους κάνοντας τα καλά παιδιά και η εταιρία να οδηγείται σε αδιέξοδο.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Μην αποσυντονίζεστε με τις ενέργειες της Διοίκησης μοιράζοντας θέσεις, στην παρούσα κατάσταση θα πρέπει να υπάρχει προβληματισμός γι΄αυτά που γίνονται. Κλείστε τα αφτιά σας και επικεντρωθείτε στα υπάρχοντα ζητήματα. Άλλωστε θα κριθούμε όλοι μας. Όπως και η Διοίκηση θα κριθεί βάσει των εξελίξεων που θα υπάρχουν.

 Οι εκάστοτε διοικούντες έρχονται και παρέρχονται. Οι εργαζόμενοι θα μείνουν στην εταιρία.

 Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε. Εμείς θα κρατήσουμε την εταιρία ζωντανή και όχι οι λανθασμένες πολιτικές.

Υ.Γ: Για να μη γίνουμε προφήτες , σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τι αντιπαράθεση θα υπάρχει στην ανακοίνωσή μας και θα καταλάβετε πολλά. Δεν θα στραφούμε όπως γράψαμε σε καμία παράταξη γιατί προέχει η ενότητα ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

Συναδελφικά - ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ –ΛΑΡΥΜΝΑΣ
  
  Υ.Γ:  Η επιλογή είναι ευθύνη, το αποτέλεσμα της επιλογής κρίνεται βάσει της ευθύνης.

             Όπως η ανευθυνότητα κρίνεται βάσει της ανεπάρκειας του κάθε χαρακτήρα.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου