Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ


Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  

28/06/2016   
                                                                                                                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 24-06-2016 στην αίθουσα του Ε.Κ Εύβοιας πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση (συντονιστικό) των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με θέμα : «Πορεία της ΛΑΡΚΟ και  υλοποίηση αποφάσεων» που είχαν παρθεί στο προηγούμενο συντονιστικό και επικυρώθηκαν στην Γενική Συνέλευση μέσα από την 3μηνη εξουσιοδότηση που δόθηκε στο Σωματείο.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν την Παρασκευή , κατά πλειοψηφία είναι: «Να απαιτήσουμε οι εργαζόμενοι φθηνό ρεύμα , την επιστροφή ΦΠΑ, την λύση για τις κρατικές ενισχύσεις και της παλιάς ΛΑΡΚΟ». Με αυτά τα αιτήματα  ο κυβερνητικός – εργοδοτικός αποφάσισε να υλοποιηθεί μια ΗΜΕΡΙΔΑ στις 08-07-2016 με καλεσμένους κόμματα και φορείς ,  με παράλληλη  4ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και μια 24ωρη απεργία στο τέλος Ιούλη με αρχές Αυγούστου.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το ΕΑΜ διαφώνησε με τα αιτήματα και την τακτική της πλειοψηφίας και τοποθετήθηκε ως εξής: Τους είπαμε πως σήμερα υπάρχει τεράστια πείρα για να βγάλουμε συμπεράσματα Έχουμε πραγματοποιήσει στη ΛΑΡΚΟ 10δες ημερίδες διανθισμένες με απεργιακές κινητοποιήσεις για να “φαινόμαστε” και αγωνιστές με αυτά τα αιτήματα, που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών (επιδοτήσεις, φτηνό ρέυμα, άλλα προνόμια), φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό  και το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά να είμαστε και σε πιο δύσκολη θέση.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από αυτή την λογική του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, όχι μόνο δεν σταματήσαμε την τρομοκρατία της εκάστοτε κυβέρνησης και των συνδικαλιστών τους για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αλλά αντίθετα, με το πέρασμα του χρόνου έχουμε χάσει δικαιώματα, πλουτίζοντας τους καπιταλιστές.

Τεκμηριώσαμε και με άλλα παραδείγματα πως τα αιτήματα που βάζει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι εργοδοτικά, υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου όπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα παρουσιάζουν στον λαό, ως εθνικό στόχο για να δέχονται αδιαμαρτύρητα την ληστρική εκμετάλευση των καπιταλιστών. Οι εργαζόμενοι το μόνο που θα κερδίσουμε μέσα από αυτή την τακτική είναι να ρίχνουμε «νερό στον μύλο» που αλέθει τα δικαιώματά μας..

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι :  Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΜ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ –ΜΕΤΑ κέρδισε φθηνό ρεύμα για τις χαλυβουργίες , οι συνάδελφοι χαλυβουργοί το μόνο που πήραν από αυτό είναι απολύσεις , διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών , απλήρωτη εργασία.  Οι μόνοι που κέρδισαν από αυτό είναι οι ιδιοκτήτες των χαλυβουργιών.

Τους καλέσαμε να αλλάξουν έστω και τώρα ρότα. Να ονοματίσουν τους υπεύθυνους και να μην κρύβονται πίσω από το «δεν πολιτικολογούμε» για να τους βγάλουν λάδι επειδή τους στηρίζουν. Να ονοματίσουν πως υπεύθυνοι για την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι η Ε.Ε και όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτή και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτή είναι οι υπεύθυνοι και οι διορισμένες Διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ , όχι γιατί έκαναν λάθη , αλλά γιατί συνειδητά υλοποιούν την πολιτική τους.

Σε αυτή την βάση , τους καλέσαμε να ξεσκεπάσουμε τεκμηριωμένα τους υπεύθυνους, να τους τρίψουμε στην μούρη πως δεν είναι μονόδρομος η κατάσταση που μας παρουσιάζουν, να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι μέσα από την δική μας πρόταση για την ΛΑΡΚΟ που είναι:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ενιαίο κρατικό φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας. Συμμετοχή της ΛΑΡΚΟ σε αυτόν τον φορέα μέ τον εκσυγχρονισμό της, την αξιοποίηση του Νi μέσα από την παραγωγή ανοξύδοτου Χάλυβα και την αξιοποίηση όλων των υποπροϊόντων, προστατεύοντας το περιβάλλον. Στόχος να ικανοποιεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ως λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και όχι ως μέσο πλουτισμού των καπιταλιστών με την εκμετάλευση του πλούτου και του μόχθου των εργαζομένων.

Τους καλέσαμε επάνω σε αυτή την πρόταση να πατήσουμε και να διεκδικήσουμε άμεσα , τώρα , όλα τα δίκαια αιτήματά μας για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, μέσα από την διεκδίκηση και υπογραφή μιας Επ.Σ.Σ.Ε, όπως έχουμε αποφασίσει στις Γεν. Συνελεύσεις εδώ και πολλά έτη  και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός τα έχει πνίξει.

Τους απαντήσαμε πως δεν τεκμηριώνεται πουθενά στον κόσμο η επιχειρηματολογία τους πως «Αν στη ΛΑΡΚΟ δοθεί φθηνό ρεύμα , αν λυθεί το ζήτημα με τις ενισχύσεις και την παλιά ΛΑΡΚΟ, η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει ως έχει». Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείσανε που δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα. Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν διασφαλίζεται αν δεν αλλάξει το κριτήριο παραγωγής και από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που εξυπηρετεί σήμερα να έχει ως κριτήριο την κάλυψη  των κοινωνικών αναγκών.
.
Με αυτή την τοποθέτηση είπαμε όχι στην ΗΜΕΡΙΔΑ που θα δώσει βήμα στους υπεύθυνους για να μας πουν για μια άλλη φορά παραμύθια. Είπαμε όχι στην 24ωρη με αυτά τα αιτήματα που μπαίνουν. Τους προτείναμε αν θέλουν να υιοθετήσουν την τοποθέτησή μας και με αυτή να πάμε σε Γ.Σ για  να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι δημοκρατικά τις μορφές αγώνα που θα κάνουμε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Φυσικά δεν είχαμε αυταπάτες πως θα πείσουμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό να αφήσει την πολιτική που ασπάζεται και να παλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Θεωρούμε πως η ευθύνη είναι στον καθένα μας να προβληματιστεί, να βγάλει συμπεράσματα και να απαντήσει στις εκλογές του Σωματείου με την συσπείρωση με το ΕΑΜ , ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.

Υ.Γ.: Απάντηση στις κουτοπονηριές που βάζουν η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ στις τελευταίες ανακοινώσεις:

Αλισβερίσι δεν είναι να απαιτείς τα δίκια των εργαζομένων.

Αλισβερίσι είναι να ξεπουλάς τις 3ετίες , τους Β.Μ, τα χρήματα των αναβαθμίσεων , το οργανόγραμμα και άλλα δεκάδες δικαιώματα των εργαζομένων, για να σου δίνει  η εκάστοτε Διοίκηση δυνατότητα συνδιοίκησης για να κατοχυρώνεις την καρέκλα.

 Ε.Α.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου