Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 128-                     Λάρυμνα:   10-06-2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  

 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

 Χτες (09-06-2016) συνεδρίασε έκτακτα το Δ.Σ. του Σωματείου με θέμα το συμβάν που έγινε στο χώρο των Η/Κ.

 Για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε  ότι τα μέτρα ασφαλείας του εργοστασίου είναι ελλιπή από τη μία άκρη του εργοστασίου στην άλλη.

 Το περιστατικό που έγινε με την Γερανογέφυρα των Ηλεκτροκαμίνων δεν είναι το μοναδικό στο χώρο του εργοστασίου.

 Πριν κάποιους μήνες είχαμε και ένα περιστατικό στο τμήμα του Π0 που ξεκόλλησε η καμπίνα από την Γερανογέρφυρα στην Α΄ ΥΛΩΝ.
  
Θα πρέπει η Διοίκηση και η Τοπική Δ/νση του εργοστασίου να λάβουν πολύ σοβαρά και να ασχοληθούν με τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις. Να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που αντί να διορθώσουν προβλήματα τα διογκώνουν και προσπαθούν με μια λανθασμένη συμπεριφορά και με τσαμπουκά να επιβληθούν στους εργαζόμενους.
  
Ευτυχώς χτες που δεν είχαμε θύματα. Ο Θεός ήταν μαζί μας και έτσι αποφύγαμε ένα μοιραίο κτύπημα που θα είχε αποτέλεσμα το χάσιμο ανθρώπινων ζωών συναδέλφων μας αλλά θα είχε αντίκτυπο και το κλείσιμο του εργοστασίου. 

 Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη. 

 Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα από εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ. 

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

 Ζητάμε να παρθούν μέτρα καθαρά για την ασφάλεια των εργαζομένων, να γίνονται σωστά οι συντηρήσεις των εγκαταστάσεων , των μηχανημάτων , των Γ/Φ όπως και των οχημάτων ώστε ο κάθε συνάδελφος να δουλεύει με ασφάλεια στο πόστο εργασίας του.


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Για μας το χθεσινό συμβάν δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός.

 Στο χώρο των Η/Κ αλλά και γενικότερα στις Γ/Φ του εργοστασίου παρατηρείται ελλιπής πρόληψη συντήρησης. 

 Χτες στο μεσαίο γερανό των Η/Κ ( για να καταλάβουμε όλοι οι συνάδελφοι) , διαλύθηκε όλο το group της μεγάλης μπασδέκας, με αποτέλεσμα το προστατευτικό της μπασδέκας να πέσει και να διαλύσει το μεταλλικό κιόσκι των θολατζήδων ( την συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονταν  κάτω από το κιόσκι δύο συνάδελφοι),  ο γάντζος να πέσει 3 μέτρα πιο μακριά στο θόλο και το φορτίο της πάστας να πέσει πάνω στο κάγκελο του Η/Κ,  με κίνδυνο την αποκόλληση του κάγκελου,  και να καταλήξει στο πατάρι του θόλου φορτίο 5 τόνων με όλες τις συνέπειες που μπορούσαν να συμβούν.

 Μετά από όλα αυτά το Δ.Σ. του Σωματείου έκανε συνάντηση με την Τ. Δ/νση του εργοστασίου και την μηχανολογική συντήρηση για να συζητήσουν όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρουμε και προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την ΤΡΙΤΗ 14-06-2016 (τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας).


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στην εταιρία δεν είναι και ότι καλύτερο και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τέτοιου τύπου γιατί η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η φτώχεια θα δημιουργεί ατυχήματα γι΄ αυτό κι εμείς ζητάμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων , τα μέτρα ασφαλείας να είναι επαρκή ώστε ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει με ασφάλεια και να μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του , γι΄ αυτό σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού θα είμαστε αμείλικτοι.

      
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ          Α. ΓΚΙΩΝΗΣ      

2 σχόλια:

  1. ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ή ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ?....ΞΕΡΕΤΕ....ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ, έχουν όλες το ίδιο γραφιά. Μεθυστικές και αλλοπρόσαλλες. Λες να τις γράφει κανένας μεθύστακας και κατόπιν να συνηγορεί η μεγάλη γυναίκα του τέως υπουργού. Φτάνει πια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου