Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στους ισχυρισμούς Σταϊκούρα (video)




«Πρέπει να ελπίζουμε και να προσπαθούμε. Αν αυτή η χώρα έχει κάποια ελπίδα, την έχει με τη σημερινή κυβέρνηση και με αυτόν τον πρωθυπουργό. 
Όπως είπα και πάλι δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς αυτοί που κυβερνούσαν τόσα χρόνια, που μας φτάσανε ως εδώ, έρχονται τώρα μετά από έναν χρόνο και εφευρίσκουν ιδέες και προτάσεις. 
Δεν μπορώ να το αντιληφθώ, γιατί δεν τις εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια; 
Γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση; 
Αφού είχαν αυτές τις ιδέες, αφού είχαν αυτές τις προτάσεις. 
Τώρα τις θυμήθηκαν;» 
ήταν μερικά από όσα ανέφερε ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης σε τηλεοπτική συζήτηση στο κεντρικό δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Στους ισχυρισμούς που ακούστηκαν από πλευράς Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, ο Γ. Σαρακιώτης, απαντώντας σε ένα προς στα όσα ελέχθησαν, ανέφερε:
   
   
Για τα περί καθυστερήσεως της διαπραγμάτευσης και τις λοιπές δημοσιονομικές εκτιμήσεις:

«Σαράντα χρόνια κυβερνούσαν τα δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κι αν έφτασε κάπου ο λογαριασμός οφείλεται στα δύο τότε κυβερνώντα κόμματα και όχι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κυβερνά ένα χρόνο» και διερωτήθηκε «γιατί το Κράτος μας έφτασε να έχει έξοδα, διπλάσια, τριπλάσια, τετραπλάσια των εσόδων του;». Αυτοί που κρατούσαν το ταμείο όλα αυτά τα χρόνια, δεν πρέπει να απολογηθούν;»

Ταυτόχρονα υπενθύμισε και τα αποτελέσματα των χειρισμών και διαπραγματευτικών προσπαθειών εκείνης της εποχής, λέγοντας τα εξής: «Σήμερα προστατεύονται οι συντάξεις μέχρι 1.300 ευρώ. Ας αναλογιστούμε ότι το χρονικό διάστημα 2010 – 2015 η μέση σύνταξη μειώθηκε κατά 400 ευρώ. Πώς μας κατηγορεί η Αντιπολίτευση για καθυστέρηση, όταν το αποτέλεσμα των δικών της διαπραγματεύσεων ήταν μόνο η μείωση μισθών και η μείωση των συντάξεων για τις ανάγκες της αξιολόγησης, που δεν έκλεινε επειδή δεν προχωρούσαν τις μεταρρυθμίσεις;» επισημαίνοντας ότι: «το μόνο αποτέλεσμά τους ήταν ότι χάθηκαν 400 ευρώ από τη μέση μηνιαία σύνταξη και το 25% του ΑΕΠ».
   
  
Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη σύγκριση με το ΤΑΙΠΕΔ:

«Παραλάβαμε  το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο είχαν ενταχθεί πολλά ακίνητα, το 100% των χρημάτων από την πώληση των οποίων πήγαινε στην εξόφληση του χρέους. Με το νέο υπερταμείο το 50% θα πηγαίνει στο χρέος και το 50% θα πηγαίνει στην ανάπτυξη», συμπληρώνοντας ότι: «Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το ψέμα ότι όσα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που έχουν ενταχθεί, είναι για πώληση. Είναι για αξιοποίηση»
  
  
Για τις αναφορές περί εκροών καταθέσεων την τελευταία εξαετία:

«Ποιός προέτρεπε τους Έλληνες να πάνε τα χρήματα τους στο εξωτερικό; Μήπως ήταν ο κ. Γεωργιάδης, ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγε ότι αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μεταφέρω τα χρήματά μου στο εξωτερικό; Αν δεν θυμόμαστε καλά, ας ξαναδούμε τις δηλώσεις του»


Για τους νέους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων:

«Με τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν 4,5% για το έτος 2016, 2017 και 2018. Με τη νέα συμφωνία που πέτυχε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα νέα πλεονάσματα είναι: 0,5% για το 20161,75% για το 2017 και 3,5% για το 2018. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε 20 δις μέτρων. Αυτό σημαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με εκείνα της ΝΔ».
  

Για το χρέος και τους ισχυρισμούς ότι τίποτε σημαντικό δεν επετεύχθη:

«Μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του δημόσιου χρέους. Για πρώτη φορά όλοι υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο. Οι ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους θα παραμένουν σταθερές στο 15% του ΑΕΠ. Άρα αυτή η κυβέρνηση πέτυχε, αντί να δίνουμε 26% ή 33% του ΑΕΠ ετησίως (που δίναμε επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), να δίνουμε σταθερά 15% του ΑΕΠ για να διοχετεύονται περισσότεροι πόροι στο κοινωνικό κράτος».


Δείτε τα σχετικά βίντεο:



3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ,ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ,ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ . ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ , ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΩΣ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΡΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΡΑ!ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ... ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΙΕΤΑ, ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ...ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ...ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΛΘΟΝ ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου