Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Οργή, ανακοινώσεις, συλλυπητήρια για τον νεκρό στη ΛΑΡΚΟ


Σοκαρισμένοι από χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της Μαλεσίνας του χωριού του 47χρονου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο, το απόγευμα του Σαββάτου στο εργοστάσιο της  ΛΑΡΚο στη Λάρυμνα.
Όπως όλα δείχνουν ο άτυχος εργαζόμενος, θέλησε να διευκολύνει το μετάλευμα μέσα στο σιλό αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα σε αυτό και καταπλακώθηκε από το μετάλευμα που εκείνη την ώρα έρρεε.
Από την Αστυνομία Αταλάντης η οποία επελήφθη του περιστατικού, συνελήφθη ο Διευθυντής του εργοστασίου.
Για το τελευταίο, 2ο μέσα σε 6 μήνες θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ , το ΕΚ Φθιώτιδας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης , το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις : 
Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το νέο τραγικό - θανατηφόρο - εργατικό δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ .
Έχασε την ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος 47 ετών , πατέρας 4 παιδιών, ανεκπαίδευτος, με εξάμηνη εργασία και εργολαβική σχέση.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά την μάχη για το μεροκάματο, οι εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και οι ανύπαρκτοι μηχανισμοί ελέγχων από την Πολιτεία οδηγούν σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.
Τα συνεχόμενα αυτά εγκληματικά περιστατικά στην ΛΑΡΚΟ, το δεύτερο θανατηφόρο μέσα σε έξη μήνες, αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες, την ανικανότητα της Διοίκησης της εταιρείας και της Κυβέρνησης που έχουν εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στην τύχη τους και ασχολούνται αποκλειστικά με το πώς θα πετύχουν το ξεπούλημά της στους ιδιώτες και όχι με τα προβλήματα των εργαζομένων και της εταιρείας.
Απαιτούμε την λήψη άμεσων μέτρων και την απόδοση ευθυνών ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.

ΠΑΜΕ - Γραμματεία Φθιώτιδας

Ένας ακόμα νεκρός εργάτης στη ΛΑΡΚΟ! Είναι το δεύτερο εργατικό έγκλημα μέσα σε πέντε μήνες. Ο 47χρονος εργάτης πατέρας τεσσάρων παιδιών δούλευε στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ. 
Το τραγικό αυτό γεγονός είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού της επιχείρησης.
Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Οι δεκάδες σκοτωμένοι εργάτες και οι πολλοί περισσότεροι σακατεμένοι συνάδελφοί τους όλα αυτά τα χρόνια από τα πολλά εργατικά ατυχήματα στο χώρο του εργοστασίου αποδείχνουν την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος του εργοστασίου, δεν λαμβάνονται, γιατί θεωρούνται κόστος από τα αφεντικά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνένοχος βέβαια είναι και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, που συνεχώς βάζει πλάτη για να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου και στο εργοστάσιο και γενικότερα στους εργαζόμενους.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και όλου του νομού σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Σε συσπείρωση και αγώνα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

 Για να αποκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος στη ΛΑΡΚΟ και να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.
• Για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.


Βασίλης Κυριακάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ένας νέος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Χτες ένας ακόμα εργάτης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, προστέθηκε στην μακριά λίστα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που έδωσαν την ζωή τους για το μεροκάματο και το δικαίωμα στην ζωή.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης και απαξίωσης, του μη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της ΛΑΡΚΟ, που τώρα αποτελεί και το άλλοθι για την προώθηση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, τις απολύσεις εργαζομένων και το χάρισμά της μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα που η κυβέρνηση προωθεί κάτω από τις εντολές της τρόικα.
Είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εντάθηκε κατά τη διάρκεια του τροϊκανού καθεστώτος, της καταπάτησης των κανόνων ασφαλείας, της ελαστικής, κακοπληρωμένης και χωρίς ασφαλείς συνθήκες εργασίας μέσω εργολαβιών. Ανήκει στην σκοτεινή πλευρά του κυβερνητικού “success story”.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.
Είναι επιτακτικό να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.
Είναι επιτακτικό να σταματήσει το εργολαβικό καθεστώς προσλήψεων.
Είναι επιτακτικό να αποτραπεί ο διαμελισμός και η εκποίηση της εταιρείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών.
  

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη "ΛΑΡΚΟ", με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 47χρόνου εργάτη, πατέρα 4 παιδιών, που δούλευε στις εργολαβίες του εργοστασίου. Οι ευθύνες της εργοδοσίας της "ΛΑΡΚΟ", αλλά και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες, καθώς η εργατική τάξη θρηνεί σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, στο ίδιο εργοστάσιο και δεύτερο νεκρό εργάτη.
Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στη "ΛΑΡΚΟ" είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που διαλύει και απαξιώνει τη "ΛΑΡΚΟ", τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και αντικαθιστά εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών.
Αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περνάει μέσα και από την ίδια τη ζωή εργατών.
Κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, να μην πιστέψει τις αναμενόμενες δικαιολογίες της διοίκησης του εργοστασίου περί "ανθρώπινου λάθους". Με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη να μετατρέψει την οργή και την πείρα του σε δύναμη για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, που θα βάλει τέλος στο απάνθρωπο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα». 

9 σχόλια:

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΤΩΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
      ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ;

      Διαγραφή
    2. Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ.
      ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.
      ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ.ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ...

      Διαγραφή
    3. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΒΟΥΝ ,ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ .ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ.ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ , ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
      ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ 2 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
      ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 5 ΜΗΝΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΡΙΚΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;

      Διαγραφή
  3. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΣΥΣΩΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΔΑΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ.
    ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου