Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μην παραμυθιάζεστε

Κε αρχισυντάκτη

   Σε ότι αφορά τους συνδυασμούς που διεκδικούν τη ψήφο των συμπολιτών μας θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω: Λαϊκή Συσπείρωση, είναι η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και έχει την ομώνυμη παράταξη στο Περιφερικό Συμβούλιο. 
Τα τελευταία 4 χρόνια ανέπτυξε θέσεις για όλα τα τοπικά ζητήματα που ενέσκηψαν και συζητήθηκαν όσο και αν σύμφωνη η διαφωνεί καθείς μαζί της. 
Δεν παρουσιάζεται ως τάχα μου ανεξάρτητη, υποστηρίζει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στα δημοτικά μας πράγματα και κάποιες θέσεις της, όπως το αποχετευτικό που παρουσίασε πρώτη, γίνονται αποδεκτές από όλους.


   Τι να πει κανείς για τις δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις «Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών» (πρώην δήμαρχος ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό στέλεχος) και την «Ανατροπή»  (πως αντέχουν άραγε αυτή τη λέξη οι γνωστοί νεοδημοκράτες); 
Και οι δύο λένε τα ίδια πράγματα, έχουν τον ίδιο μέντορα (την κυβέρνηση) και δεν κομίζουν γλαύκας στο δήμο μας. Καμία αναφορά στους εργαζόμενους, στους υπαλλήλους, καμία αναφορά στην εργασία και την ανάγκη της. 
Τα ποικιλώνυμα κατασκευαστικά, επιχειρηματικά συμφέροντα κατοικοεδρεύον και στους δυο συνδυασμούς, ενώ υπάρχουν και συμπαθούντες τους φασίστες. 
Ξεκίνησαν και οι δυο από το «ΓΑΛΗΝΗ». 
Προσπαθούν να έχουν την εύνοια του πρώην δημάρχου, μιλούν για ανάπτυξη γενικώς και αορίστως, αλλά δεν μας λένε για ποιές τσέπες ακριβώς. 
Μας λένε ότι οι προηγούμενοι δήμαρχοι απέτυχαν γιατί ακλούθησαν ακριβώς τον ίδιο δρόμο που θα διαβούν και οι ίδιοι. 
Μιλούν για μικρά έργα και αυτοδύναμα αλλά και την τήρηση της νομιμότητας. Αυτό από μόνο του είναι προσφυγή σε δανεισμό  και φορολόγηση. Άλλωστε ξέρουμε πόσο μαέστροι είναι στο είδος. 
Προσπαθούν να μας πουν ότι η επιτυχία είναι θέμα προσώπων. Αλλά, τι έπραξαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια είναι σε όλους γνωστό. 
Η παραχώρηση των πάντων στην μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα είναι απόφαση της Κυβέρνησης και του Κου Σταϊκούρα, και αυτοί υπακούουν σε αυτές ακριβώς τις πολιτικές.

   Ο συνδυασμός «Συμμετέχω» δεν φαίνεται ίδιος, αλλά επειδή όλα αυτά μοιάζουν με το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως πρόεκυψαν από το τελευταίο του συνέδριο, πρέπει να κριθεί με βάση αυτό.  
Οι αριστεροί δεν κρύβονται. 
Ένα ερώτημα που μου έρχεται είναι που ήταν όλοι αυτοί οι επιστήμονες όταν στον Άγιο Κωνσταντίνο σηκωνόταν οι πολυκατοικίες φρούρια στην παραλία; 
Τι μας προτείνεται για τα ιαματικά; 
ΚΟΙΝΣΕΠ; (έχουν αναρτηθεί πρόσφατα στα μπλοκ οι καταγγελίες συνεταίρων και εργαζόμενων). 
Ξεχάσατε ότι οι ιαματικές πηγές ανήκουν στο ΓΑΛΗΝΗ και τον ΤΑΙΠΕΔ; 
Η θέση σας για το νερό είναι η εκμετάλλευσή του με βάση την ανταποδοτικότητα; 
Τι διαφορετικό λέτε από τους Πατάρια, Συκιώτη; 
Θέλετε δήμο με επενδυτικά σχέδια που παραχωρούν τα πάντα σε ιδιώτες, λιμάνια, μαρίνες, αιολικά πάρκα, ύδρευση, απορρίμματα. (Ο πρώτος δήμαρχος που ιδιωτικοποίησε απορρίμματα ήταν ο δήμαρχος Καισαριανής Μπαρτσόκας εκλεγμένος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) 
Ποιο το όφελος για τους δημότες; 
Η νέα φορολογία. 
Γιατί δεν ενημερώνετε τους δημότες ότι το νομικό πλαίσιο απαγορεύει να τα φτιάξει ο δήμος και πρέπει να παραχωρηθούν με μακροχρόνιες μισθώσεις ΣΔΙΤ; 
Δηλαδή θα τους πληρώνουμε για να μας τα ενοικιάζουν. 
Αυτά δεν λέει ο Καλλικράτης σήμερα;

   Μην παραμυθιάζεστε. Το κριτήριο της ψήφου θα πρέπει να είναι ανάπτυξη για μας και όχι για τα κέρδη τους.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου