Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην ΕΑΒ στο Σχηματάρι με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη

Περιοδεία πραγματοποίησε την Τετάρτη 14/5 κλιμάκιο του ΚΚΕ στην ΕΑΒ στο Σχηματάρι, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων  Μετάλλου,  του ΔΣ εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 



Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Θεοδώρου Δήμος, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας, ο Σταματούκος Βαγγέλης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας, ο Καβάλος Γιώργος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας και ο Κούκουρας Αντώνης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας. Ακολούθησε ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.


Από τις συναντήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας και το σωματείο των εργαζομένων αναδείχθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ΕΑΒ από την εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρό πρόβλημα που αναδείχθηκε από την ενημέρωση του κλιμακίου του ΚΚΕ είναι η έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να λειτουργεί με το 60% της παραγωγικής της δυνατότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το 2009 η ΕΑΒ είχε 2900 εργαζόμενους κα σήμερα απασχολεί 1340. Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με το σωματείο αναδείχθηκε πως αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την καθυστέρηση εκτέλεσης των παραγγελιών που έχει αναλάβει η ΕΑΒ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθυστέρηση της επισκευής και συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Επίσης, να σημειωθεί ότι μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, ακόμα και εξειδικευμένων απαιτήσεων, ανατίθεται σε εργολαβίες.

Η συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που έχει οδηγήσει σε περικοπές μισθών, στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, έχει άμεσες συνέπειες και στην ΕΑΒ. Οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις σωρευτικά και μεσοσταθμικά σε σχέση με το 2009 σε ποσοστό μεγαλύτερου του 50%, με τους εργαζόμενους της επιχείρησης να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου, ενώ εκκρεμεί ακόμα η υπογραφή ΣΣΕ.

Στην συζήτηση που είχε ο Παναγιώτης Πολίτης με τους εργαζόμενους, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους. 

Τόνισε ότι το ΚΚΕ με συνέπεια όλο το προηγούμενο διάστημα αντιπάλεψε την πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ενισχύει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η εργατική- λαϊκή πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Σημείωσε πως σε αυτό τον αγώνα θα καταθέσει το ΚΚΕ την ψήφο που θα του εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι στις επικείμενες εκλογές, τόσο για την ευρωβουλή όσο και για τις περιφέρειες και τους δήμους. Γι’ αυτό είναι ανάγκη η επιλογή των εργαζομένων στην κάλπη να ταυτιστεί με τα δικά τους συμφέροντα, να δυναμώσει όσο το δυνατό περισσότερο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση και να καταψηφιστούν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμο ανάπτυξης που αποτελεί και την αιτία για τα συσσωρευμένα προβλήματα του λαού μας. 

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν επικεφαλής για την ισχυροποίηση  της λαϊκής συμμαχίας μαζί με τους φυσικούς του συμμάχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για να γίνουν τα μέσα παραγωγής λαϊκή ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.



Με αυτές τις προϋποθέσεις, σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας αμυντικής βιομηχανίας που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, το έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που διαθέτει. Σημείωσε πως η πρόταση αυτή του ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τις συγχωνεύσεις οργανισμών που οδηγούν σε συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας και άλλων τομέων της οικονομίας, σε απολύσεις και διαθεσιμότητες με το όχημα της αξιολόγησης. Σε αυτή την προοπτική, της εργατικής λαϊκής εξουσίας, θα ενταχθεί και η ΕΑΒ η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου