Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η ΛΑΡΚΟ εξακολουθεί και ματώνει - Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ για το νεό έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το προηγούμενο αίμα εργάτη που πότισε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και άλλο ένα παιδί της εργατικής τάξης άφησε την τελευταία του πνοή στον αγώνα για το μεροκάματο και την προκοπή.
Αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα - έγκλημα στο εργοστάσιο, μέσα σε μόλις πέντε μήνες, με θύμα έναν 47χρονο εργάτη πατέρα τεσσάρων παιδιών, που δούλευε στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ.
Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από το 2009 όταν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θρήνησαν άλλους τρεις συναδέλφους τους. Ο τραγικός αυτός απολογισμός μόνο τυχαίος δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στο όνομα της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της «σωτηρίας» της χώρας, στα πλαίσια της «ανάπτυξης και της σταθερότητας» της κυβέρνησης Σαμαρά, δολοφονεί εργάτες.
Είναι αποτέλεσμα της τεχνολογικής απαξίωσης και εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, των εργολαβιών, που αποτελούν και το άλλοθι για την προώθηση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, τις απολύσεις εργαζομένων και το χάρισμά της σε ξένα και ντόπια μονοπώλια, που η κυβέρνηση προωθεί κάτω από τις εντολές της τρόικα.
Την ώρα που η εργατική τάξη θρηνεί εκατοντάδες θύματα στην Τουρκία, που θάφτηκαν στο ορυχείο – κάτεργο της Σόμα, το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώνει τον κοινό αγώνα που πρέπει να διεξάγει η εργατική τάξη, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ενάντια στις συνθήκες άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στα εγκλήματα της εργοδοσίας και του κράτους.
Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη. Καλεί το Φθιωτικό λαό να καταδικάσει την δολοφονική αντεργατική πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.
 
19 Μαΐου 2014
 
Μ-Λ ΚΚΕ
 
Κ.Ο. Φθιώτιδας

6 σχόλια:

  1. Ο ΦΘΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΥΞΙΑΣ - ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ- ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαύρος & ΆναρχοςΔευτέρα, Μαΐου 19, 2014

    Η απαίτηση των εργαζομένων σταματά εκεί που αρχίζει αυτό που ονομάζουμε θάρρος και συνείδηση.

    Κανένας από αυτούς δεν μιλάει γιατί τρέμει μηπως και τον σχολάσουν και δεν μπορεί να παίρνει 600 ευρώ με extra ΔΩΡΟ καρκίνο σε όλες τις μορφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. ΚΑΤΑΝΤΕΜΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΕΜΙΑ ΤΟΥ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΔΥΟ ΦΡΙΚΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
    ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑ. ΘΡΗΝΟΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΗΝΟΣ.
    Η ΛΑΡΚΟ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    ΛΕΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΡΕΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΟ-ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαύρος και ΆναρχοςΤετάρτη, Μαΐου 21, 2014

    Σωματείο έχετε ακόμη ενεργό , υποψήφιους έχετε, βγάλτε τους σωστούς. Στο χέρι σας είναι.
    Αν φοβάστε μην χάσετε την ανασφάλιστη θέση στην εργολαβία καθήστε να σας κάνουν τους μάγκες οι μουργκες της περιοχης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου