Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΣΟΠΙΝΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ.

Ως μέλος της Κ.Ε, της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Φθιώτιδα με συνέπεια και πίστη στις διακηρύξεις της, του πρόσφατου συνεδρίου της και στις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων,  στήριξα μαζί με τους δημαρίτες της περιοχής  προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα συναντίληψης και συνεργασίας.
   
Συνδυασμούς και υποψηφίους με προοδευτικό σύγχρονο αριστερό πρόσημο, για μια μεταρρυθμιστική, οικολογική  και καινοτόμο επιλογή διεξόδου από τα αδιέξοδα της συντηρητικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών που οδήγησαν τους πολίτες και την περιοχή στην σημερινή δύσκολη κατάσταση και σε τραγικά αδιέξοδα.  

Η κοινωνική αλληλεγγύη, η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, αποτελούσαν βασικούς πυλώνες των προγραμμάτων των συνδυασμών που στηρίξαμε.
  
Η διαφάνεια στη διαχείριση και η πάταξη της διαφθοράς, ο έλεγχος σε κάθε στάδιο της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του παραγομένου έργου για τον άνθρωπο και την κοινωνία πιστεύω ότι αποτελούν κεντρικές επιλογές για την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό μας σύστημα.

Πιστοί στις αρχές μας και σεβόμενοι την διαδρομή μας δεν αναζητήσαμε «προσωπικές  στρατηγικές πολιτικής ή άλλης επιβίωσης» καταφεύγοντας στους συνδυασμούς των «ισχυρών παικτών». Σεβαστήκαμε την διαχωριστική γραμμή που πάντα θα υπάρχει μεταξύ της ιδεολογίας του συντηρητικού ατομισμού και αυτής της εξυπηρέτησης του κοινού καλού και του δημοσίου συμφέροντος,  μεταξύ του στρατοπέδου της συντήρησης και αυτού της προόδου. 

Δυστυχώς ο 1ος γύρος διεξήχθη σε πολωτικό κλίμα και με ασαφείς τις πραγματικές προθέσεις ορισμένων κύκλων και συνδυασμών σκοτεινών διασυνδέσεων με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ενόψει του 2ου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Φθιώτιδα  οφείλω να επισημάνω βασικές θέσεις για το θέμα αυτό:
1.  Θεωρώ αναγκαία τη θέσπιση του συστήματος της απλής αναλογικής στις εκλογές, με ταυτόχρονη κατάργηση του δεύτερου γύρου. 
2.  Η επιλογή του επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης να γίνεται από το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται ο προσωποκεντρικός χαρακτήρας της διοίκησης και ενισχύονται οι συνεργασίες. 
3.  Ο 2ος γύρος αποτελεί εκβιαστικό δίλημμα στον πολίτη να υποχρεώνεται να ψηφίσει κάποιον-κάποια, που δεν επιθυμεί ως επιλογή του. 
4.  Παράλληλα, όμως, θεωρώ ότι, στην παρούσα συγκυρία, η αποχή, το λευκό ή άκυρο αποτελούν επιλογές ισοδύναμες με άρνηση συμμετοχής. 
5.  Θεωρώ ότι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διέπουν αυτές τις εκλογές είναι κυρίως τα πολιτικά κριτήρια για τη διαχείριση της αυτοδιοίκησης και όχι της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Προφανώς, με βάση τα παραπάνω είναι θέση μου ότι δεν προτείνουμε ένα από τα δύο πρόσωπα / ψηφοδέλτια για το δεύτερο γύρο στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου, έχοντας εμπιστοσύνη στην πολιτική παιδεία και στο αίσθημα ευθύνης των μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των ψηφοφόρων που τίμησαν τους συνδυασμούς που στηρίξαμε.  

Στο δεύτερο γύρο, με βάση τις ίδιες αρχές, όσοι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους συνδυασμούς που στηρίξαμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα διακρίνουν την πλησιέστερη επιλογή ως απάντηση στο  εκλογικό δίλημμα που τίθεται.

Λαμία 22 Μαΐου 2014
Παναγιώτης Κουτσοπίνης
Χειρουργός Γυναικολόγος

Μέλος της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου