Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τι λένε οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις για τη Λοκρίδα



Τι κατέγραψαν τις προηγούμενες εβδομάδες ή οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στους δήμους της Λοκρίδας; 

Δείτε τα αποτελέσματα όπως καταγράφτηκαν στις δημοσκοπήσεις των ηλεκτρονικών σελίδων της Λοκρίδας συγκεντρωτικά για τους δύο από τους τρεις δήμους:
 

 δημοσ λοκρων 


Ν. Λιόλιος (ΠΑΣΟΚ)
          237   (26%)
 
Κ. Αγγελούσης (ΝΔ)
          158   (17%)
 
Γ. Σκαμπερδόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)
          444   (49%)
 
Γ.Ρούσσης (ΚΚΕ)
            52    (5%)
 
Ψήφοι: 891 
Από "Lokris News"


 ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ 


Δημήτρης Αδρύμης Λαϊκή Συσπείρωση  
            16    (6%)
 
Γιώργος Γώγος Λοκρική Ενότητα
            89   (37%)
 
Κώστας Μπαούρδος Δράση
            19    (7%)
 
Κώστας Τασούλας Νέα Πορεία
          116   (48%)
 

Ψήφοι: 240 
Από "Αμφίκλεια -Δαδί"






6 σχόλια:

  1. Εάν ο συγγραφέας του άρθρου γνώριζε έστω και ελάχιστη στατιστική δεν θα έπρεπε να δημοσιεύσει αυτά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν τα εξής στατιστικά προβλήματα: (α)δεν καταγράφεται η γνώμη όσων ψηφίζουν λευκό ή αποχή. (β) δεν καταγράφεται η αδευκρίνιστη ψήφος. (γ) δεν καταγράφεται σε ποιά περίοδο έγινε η δημοσκόπηση. Συνήθως το να αφήνεις τη δημοσκόπηση ανοικτή για πάνω από 2 ημέρες δεν εμφανίζει τα ακριβή αποτελέσματα. (δ) όποιος διαβάζει ένα site είναι ήδη γενικά προσανατολισμένος είτε στο περιεχόμενο του site είτε στις νέες τεχνολογίες. Ετσι, δεν μετριέται η άποψη των μεγαλύτερων ηλικιών. Μόνο τηλεφωνική έρευνα μπορεί να είναι τυχαία αρκετά ώστε να είναι αμερόληπτη. Θα συνιστούσα, είτε να κατέβουν τα αποτελέσματα είτε να βάλετε σχετική υποσημείωση με τις επιφυλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΣ Ή ΓΕΩΠΟΝΟΣ...

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. ΑΝ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΚΡΙΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ" ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΑΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΙΟΛΙΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

      Διαγραφή
  2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ:

    ΣΚΑΜΠ 42%, ΛΙΟΛ 28%, ΑΓΓΕΛ 16%, ΡΟΥΣ 11%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, όπως φαίνεται, η δημοσκόπηση έγινε τελείως λάθος. Η ζωή έκανε τη δική της στατιστική που δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Στατιστική δε σημαίνει να φτιάχνεις ένα ερωτηματολόγιο και μετά να βγάζεις τα αποτελέσματα σε επί τοις εκατό. Στατιστική σημαίνει να κρατάς σωστά την τυχαιότητα και την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου