Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ»

Τεράστια ερωτήματα έχουν προκύψει όσον αφορά το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.



Οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν επιβάλλει στους ευρωπαικούς  λαούς το Ευρώ της  λιτότητας και προτάσσουν το συμφέρον των χρηματαγορών. Η εφαρμογή αυτής  της πολιτικής έχει διχάσει την Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, έχει διευρύνει την κοινωνική ανισότητα έχει φέρει ύφεση, φτώχεια, ανεργία  και περιορισμό του κοινωνικού κράτους.

Οι κυρίαρχες σήμερα πολιτικές δυνάμεις της Ε.Ε. προωθούν συμφέροντα έξω από κεκτημένες αρχές αμοιβαιότητας και συνεργασίας. Η πολιτική τους  αποδομεί  την ίδια την Ευρώπη και ωθεί την αναβίωση του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας σε αυτή την Ευρωπαϊκή  Ένωση, πώς θα ξεφύγει από την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει; Τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από το αδιέξοδο; 

Η αλλαγή πολιτικής σε οικονομικό και  κοινωνικό επίπεδο είναι μονόδρομος.

Στην χώρα μας το πολιτικό προσωπικό, που ήταν υπεύθυνο για την γιγάντωση των ελλειμμάτων  και χρεών, σε πλήρη συνεργασία με τον σκληρό συντηρητικό πυρήνα της Ε.Ε. εφαρμόζει πολιτικές που έχουν αποτέλεσμα την μείωση κατά 40 – 60% των μισθών και συντάξεων, τον περιορισμό  των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την συρρίκνωση έως εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Ανταγωνιστική οικονομία και λύση στο χρέος της χώρας δεν πραγματοποιείται με υποβαθμισμένα  προϊόντα τριτοκοσμικές αμοιβές και εφεδρείες ανέργων.

Η λύση στο πρόβλημα της χώρας μας  συνδέεται άμεσα με δέσμη μέτρων που θα στοχεύουν στην ελάφρυνση του χρέους και σε προώθηση της ανάπτυξης.

Η αναδιάρθρωση του χρέους και η αποπληρωμή του να συνδεθεί με την αύξηση του Α.Ε.Π. στόχο τον οποίο και οι πιστωτές μας θα επιδιώκουν διακαώς να επιτευχθεί ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η αποπληρωμή του χρέους. 

Να καταρτισθεί πρόγραμμα το οποίο θα στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή  Τράπεζα  επενδύσεων σε συνεργασία με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να χρηματοδοτήσουν σε επιλεγμένους  κλάδους  της Ελληνικής οικονομίας  επενδύσεις στις οποίες θα συμμετάσχει  και ο Ιδιωτικός τομέας. Επίσης τα δάνεια για την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών να μεταφερθούν από το Δημόσιο (φορολογούμενοι) στο ESM (Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας) ο οποίος  να  λάβει ως αντίτιμο μετοχές των Τραπεζών.

Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο δίνουν την δυνατότητα στον Ελληνικό  Λαό, με την ψήφο του να ενισχύσει τους φορείς αυτών  των προτάσεων και να τις φέρει στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας επιβάλλοντας  λύσεις  εφικτές και αποτελεσματικές. Σε μια Δημοκρατία όταν η πολιτική βούληση  συνδυάζεται  με την ψήφο του Λαού κανένας στόχος δεν  είναι ανέφικτος. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα το οποίο να βρει ένθερμο υποστηρικτή  την Ελληνική  κοινωνία για μια προοδευτική στροφή με εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής  ολοκλήρωσης προς όφελος των Λαών.

Νίκος Τζουγανάτος
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Υποψήφιος  Ευρωβουλευτής,  με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου