Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Για τις Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Σπερχειό ποταμό απαντούν στην Ε.Μακρή-Θεοδώρου οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Υποδομών

        Απάντηση απέστειλαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον Σπερχειό ποταμό.        Στην από 04.04.2014 ερώτησή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η βουλευτής ζητούσε την οριστική επίλυση του ζητήματος της ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου. Αναφερόμενη, παράλληλα, στην διακοπή της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου («Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Σπερχειό ποταμό και σε χειμάρρους του») από το ΥΠΕΧΩΔΕ τα τελευταία χρόνια, και για να αποφευχθεί μία πιθανή καταστροφή των ήδη εκτελεσμένων τμημάτων του, ζητούσε να ενημερωθεί για τις ενέργειες των υπουργείων έτσι ώστε να δοθεί τελικώς λύση στη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποπληρωμή του. 


        Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απαντώντας στη βουλευτή Φθιώτιδας και διαβιβάζοντάς της έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ[αρ.πρωτ.:19680/25-4-2014] την ενημερώνει πως το εν λόγω έργο, στις 17/03/2014 εντάχθηκε στην Συλλογική Απόφαση Έργων 072/1 με προϋπολογισμό 11.151.870 € και πίστωση 800.000 €. Συγκεκριμένα, το έργο αυτό έχει πραγματοποιήσει πληρωμές 6.568.083,87 € και έχει υπόλοιπο προς αποπεράτωση 4.583.786,13€.


        Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραδέχεται πως η καθυστέρηση στην χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων οφείλεται στη μεταφορά τους σε άλλη συλλογική απόφαση, ενώ πληροφορεί την κα Μακρή πως για την  ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα απαιτείται διερεύνηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και αναμένονται περαιτέρω ενέργειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου