Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Zeev Elkin συναντήθηκε η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

Με μέλη της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Zeev Elkin


Στη σημαντική αυτή συνάντηση συμμετείχε και η Βουλευτής Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία. 
Κύρια θέματα συζήτησης υπήρξαν η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, η κοινή αντιμετώπιση γεωστρατηγικών ζητημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τέλος, θέματα που συνδέονται με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.


Κατά την τοποθέτησή της, η κα Μακρή εξήρε τη σημασία αναβάθμισης των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, ιδιαίτερα μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου των δύο χωρών που έλαβε χώρα στο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και επτά Υπουργών της Ελληνικής κυβέρνησης. 
Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών σε τομείς όπως η γεωργία, η ενέργεια και ο τουρισμός. 
Τέλος, αναφερόμενη στον γεωστρατηγικό ρόλο των δύο χωρών, υπογράμμισε πως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ αποτελούν τις μοναδικές νησίδες σταθερότητας σε ολόκληρη τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου