Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πρόσκληση Κ.Δούρου προς τον Ν.Λιόλιο για δημόσια συζήτηση


Νέα πρόσκληση για δημόσια συζήτηση προς τον κ. Ν.Λιόλιο, μετά από του κ. Α.Μαυροειδή, αυτή τη φορά από τον πρώην Δήμαρχο Μαλεσίνας κ. Κ.Δούρο, ο οποίος με τη σειρά του και μέσα από επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, καλεί σε δημόσιο διάλογο - συζήτηση τον νυν Δήμαρχο Λοκρών.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δούρου:


Διαβάζοντας τόσο το ανυπόγραφο κείμενο, το οποίο αναφέρεται στον Ν. ΛΙΟΛΙΟ, όσο και το προεκλογικό φυλλάδιο που έχει εκδόσει ο ίδιος,  μένω κατάπληκτος και απαντώ.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει, ο μηδενισμός των πάντων, η αλαζονεία, η μικροψυχία, η προκλητικότης και η αποδοχή της αρχής ότι το κράτος είμαι εγώ, δεν είναι στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον ΔΗΜΑΡΧΟ.
   
Αντιθέτως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ πρέπει να έχει πάνω απ΄όλα το περί δικαίου αίσθημα, να αναγνωρίζει και να μην υποτιμά τους αντιπάλους του, να μην είναι μηδενιστής, να είναι γενναιόψυχος, να έχει πολιτικό ύφος και ήθος, να έχει πολιτική τιμή και αξιοπιστία και να μην ψηφοθηρεί μοιράζοντας φρούδες ελπίδες στην νεολαία με υποσχέσεις διορισμών. Στην προεκλογική του καμπάνια να προβάλλει μόνον τα προσωπικά του χαρίσματα και το πραγματικό έργο της θητείας του. 
   
Σας προσκαλώ και εγώ όπως έπραξε και ο φίλος μου πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ και με ένα μόνο έξοδο να οργανώσουμε μία δημόσια συζήτηση όπου θέλετε. Κάτω από τον πλάτανο στην κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο. Να ορίσουμε έναν ουδέτερο συντονιστή και οι πολίτες να θέτουν τις ερωτήσεις. Περιμένω απάντησή σας. 
Καλώ επίσης όλους τους εν ζωή διατελέσαντες πρόεδροι κοινοτήτων, ή ΔΗΜΑΡΧΟΙ να τοποθετηθούν ανάλογα στον μηδενισμό και την προκλητικότητα του δημοσιεύματος από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. 
   
Προσωπικά αναφέρομαι στην θητεία μου ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ του πρώην ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ (2002-2006) και σας λέγω τα εξής. Ύστερα από κόπο και σκληρή δουλειά, επιμονή και άκαμπτη στάση απέναντι στους περιορισμούς και τους αποκλεισμούς αναμορφώσαμε τον ΔΗΜΟ και αλλάξαμε πολλά δεδομένα. Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Στην πολιτική υπάρχει πάντα ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Θα έπρεπε βεβαίως να υπάρχει και ΣΥΝΕΠΕΙΑ αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς πάντα. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ το διάστημα 2002-2006 στην ΜΑΛΕΣΙΝΑ έγιναν 56 έργα μικρά και μεγάλα.
   
Σας παραθέτω μερικά από τα σπουδαιότερα έργα για να μην κουράσω τους αναγνώστες. 
1. Την διαπλάτυνση του δρόμου ΜΑΖΙ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ προϋπολογισμού 2.410.000 ΕΥΡΩ. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2006.  

2.  Η επέκταση του λιμανιού του ΘΕΟΛΟΓΟΥ προϋπολογισμού 1.150.000 ΕΥΡΩ.  

3.  Την εξασφάλιση πίστωσης 804.000 ΕΥΡΩ, από το ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  για την κατασκευή νέας πτέρυγας σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ. Το έργο ολοκληρώθηκε και είναι στην υπηρεσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. 

4.  Το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κατασκευή αιθουσών) προϋπολογισμού 422.250 ΕΥΡΩ. 

5.  Την εσωτερική οδοποιία προϋπολογισμού δαπάνης 250.000 ΕΥΡΩ. 

6.  Το αντιπλημμυρικό στη θέση ΧΟΥΝΙ προϋπολογισμού 200.000 ΕΥΡΩ. 

7.  Τον αγροτικό δρόμο ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΚΑΚΑΪΛΙΑ προϋπολογισμού 150.000 ΕΥΡΩ. 

8.  Την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 προϋπολογισμού 120.000 ΕΥΡΩ. 

9.  ΣΧ.Ο.Α.Π. (Σχέδιο οργανωμένης πόλης) 100.000 ΕΥΡΩ. 

10.  Αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και ασφαλτόστρωσης της οδού ΑΛΩΝ προϋπολογισμού 100.000 ΕΥΡΩ. 

11.  Την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΛΑΡΥΜΝΑ. 

12.  Την αποπεράτωση των κερκίδων γηπέδου (συνεχιζόμενο έργο). 

13.  Την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΒΟΡΓΙΑΝΙΤ). 

14.  Την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΛΥΚΕΙΟ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ . 

15.  Την ηλεκτροδότηση των σφαγείων του Δήμου και την μόνωση αυτών προϋπολογισμού 50.000 ΕΥΡΩ. 

16.  Την αγορά δύο (2) αυτοκινήτων  NISSAN για τις ανάγκες του Δήμου προϋπολογισμού 40.000 ΕΥΡΩ. 

17.  Την διάνοιξη του ΔΡΟΜΟΥ ΒΛΥΧΑΔΑΣ, διαπλάτυνση γέφυρας.  

18.  Βιολογικός καθαρισμός (συνεχιζόμενο έργο από τον προκάτοχό μου ΛΟΥΚΑ ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟ), κατασκευή αποχετεύσεων τριών (3) καθέτων δρόμων, συντήρηση των εγκαταστάσεων του βιολογικού και προμήθεια μηχανημάτων ως επίσης και επάνδρωση για την λειτουργία του. Βάσει αυτής της μελέτης πραγματοποιούνται κάποια έργα στη ΜΑΛΕΣΙΝΑ σήμερα (ακάθαρτα λήμματα).  

19.  Την κατασκευή καινούργιων Ιατρείων στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. 

20.  Τον δρόμο διασταύρωση Εθνικής Οδού-ΜΑΖΙ. 

21.  Την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης ΚΑΝΙΣΚΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΠΗΓΕΣ παλαιού χωριού, προϋπολογισμού 215.000 ΕΥΡΩ. 

22.  Την παρέμβαση σε ετήσια βάση στην αγροτική οδοποιία. 

   Προς το παρόν αυτά, για να μην κουράσω τους αναγνώστες. 
Στην πολιτική πρέπει να λες πάντα την αλήθεια, γιατί αν λες ψέματα τα ίδια τα γεγονότα θα σε αποκαλύψουν. 
   
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ σας προσκαλώ να περπατήσουμε μαζί στον πρώην ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ και να σας ξεναγήσω σε όλα έργα που έγιναν. Σας προειδοποιώ ότι θα χρειαστούν δύο ίσως και τρεις ημέρες αλλά η εκδρομή αυτή θα αποβεί προς όφελος και των δύο από άποψη υγείας. 
    
Βεβαίως δίπλα σας από πλευράς σωματότυπου θα φαίνομαι μικρότερος αλλά δεν θα νιώσω μειονεκτικά γιατί εγώ σε έναν πολιτικό άνδρα δίνω σημασία όχι στο ανάστημα αλλά στο πολιτικό παράστημα. 
'Ενας ΔΗΜΑΡΧΟΣ ο οποίος μηδενίζει το έργο των άλλων, θέλει να σβήσει την υστεροφημία τους και τους υποτιμά με ψευδολογήματα και αλαζονικά παραληρήματα όχι μόνο πολιτικός άνδρας είναι αλλά πολιτικός νάνος. 
    
Δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω και σε κάποια σχόλια ανωνύμων, πράγμα που δεν συνηθίζω γιατί ανώνυμος σημαίνει υποκείμενο χωρίς όνομα, δηλαδή χωρίς προσωπικότητα που δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ που όπως αναφέρουν μερικοί κληρονόμησε χρέη τους πληροφορώ ότι όπως προκύπτει από τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2006, στις 31 Δεκ. 2006 είχε ταμειακό υπόλοιπο 426.497,19 ΕΥΡΩ. 

Απ΄ότι γνωρίζω και η επόμενη Δημοτική αρχή (2006-2010) ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΡΛΕΜΑΔΗΣ ΔΕΝ άφησε χρέη. 
   
Αγαπητοί ανώνυμοι, εκτοξεύεται βόρβορο λάσπης και συκοφαντείτε συλλήβδην γεγονός όχι θετικό για την κοινωνική συνοχή και για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Βασίζεστε στην αρχή (λέγε-λέγε κάτι θα μείνει). Σας επισημαίνω ότι η τακτική αυτή δεν είναι η καλύτερη. Είμαι στην διάθεση οιουδήποτε πολίτη του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ για οποιαδήποτε διευκρίνηση και την επίδοση εγγράφων από το προσωπικό μου αρχείο, που αποδεικνύουν τα ανωτέρω. 
    
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ σας αποστέλλω κατάλογο, όλων των έργων που πραγματοποιήθηκαν στη ΜΑΛΕΣΙΝΑ την τετραετία 2002-2006 και η οποία μοιράστηκε σαν επιστολή σε όλους τους κατοίκους και δεν υπήρξε καμία ένταση όσον αφορά την αλήθεια των γραφομμένων. 

ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β. ΔΟΥΡΟΣ 
ΙΑΤΡΟΣ Ω.Ρ.Λ.
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

13 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Σ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΟΥΡΟ ΣΑΝ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καλω και εσενα να μας τα πεις απο κοντα .Ηδη γιναμε τεσσερεις.Ετσι απο ανωνυμος θα γινεις επωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κ.Δουρο, αφου υπήρξατε τόσο καλός Δήμαρχος οσο λέτε, γατι στις εκλογες την δευτερη τετραετια στον Δήμο Μαλεσίνας πήρατε 15%: Στην συνέχεια μας βρίσατε με χυδαίους χαρακτιρισμούς και ξετοπιστικατε στις Κυκλάδες;κ. Δούρο ντροπή.
    Και η αχαριστία εχει όρεια._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εβρισα ποτε κανεναν ,με χαρακτηριζει η ευγενεια, βεβαιως οπου χρειαζεται βαζω τα πραγματα στην σειρα τους αλλα για να κανεις αυτο χρειαζονται και προσοντα ,Εμαι σιγουρος οτι με θαυμαζεις και οτι θα με ψηφισης κανοντας εστω και μια φορα την ΥΠΕΡΒΑΣΗ στην ζωη σου . Κ.ΔΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο...Νομίζω ήταν μια από τις μεγαλύτερες σε διαφορά ήττες σε δημοτικές εκλογές,στα χρονικά της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας. Κατασταλλάξτε πρώτα ως προς την πολιτική σας ταυτότητα και στη συνέχεια τα ξαναλέμε...Κύριε Δούρο η Μαλεσίνα ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!

      Διαγραφή
    3. Η Μαλεσίνα δεν ξεχνά και ξέρει πολύ καλά ποιός είναι ο κ. Δούρος εσύ όμως ξεχνάς να μας πεις το όνομά σου. Και άνθρωπος χωρίς ταυτότητα, σαλιγκάρι δίχως καβούκι. Γυμνοσάλιαγκα της πλάκας.
      ΔΗΛΩΝΩ ΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ του Κ. ΔΟΥΡΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. ΚΩΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Μα τα πράγματα είναι απλα.Εκ του αποτελέσματος ο ανθρωπος είναι πολιτικο φαινόμενο.Εκλέχθηκε Δήμαρχος με τεράστιο ποσοστό και στις επόμενες εκλογές κόντεψε να περάσει κάτω απο το 0% σε αρνητικό πρόσημο.Αυτο νομίζω ότι αποτέλεσε δεδομενα για τις πολιτικές επιστήμες.Αρα καταλαβαίνετε τι έχει να πάθει τώρα.Διοτι τώρα προστίθετο και η προδοσία προς το κόμμα της ΝΔ.Αρα αποτελεσμα;Μάλλον -10%.Παλι πανευρωπαϊκό φαινόμενο.Αχ γιατρέ δεν καθόσουν στο σπιτάκι σου να πιείς κανένα τσαγακι.Τα μεγαλεία σου τελείωσαν.Εισαι άγνωστος πλέον στην ίδια σου την περιοχή.ΑΝΤΙΟΣ....

      Διαγραφή
    5. "Γυμνοσάλιαγκα της πλάκας".Ωραίο επίπεδο μεγάλε!!!!Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου όμως(λογικά είσαι συγγενής ή φίλος ή μπορεί κ κάτι παραπάνω)...Η κάλπη δν είπε ποτέ ψέματα, εδώ θα είμαστε...Εξάλλου τα σαλιγκάρια βγαίνουν μετά την βροχή όχι πριν!
      Υ.Γ Και εσύ ανώνυμος είσαι απ ότι βλέπω.

      Διαγραφή
    6. Αν ελπίζουμε ακόμα στον κ. Δούρο...σωθήκαμε!!

      Διαγραφή
    7. Ο καλυτερος που περασε ποτε με πολυ εργο και ανθρωπινη συμπεριφορα .ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΡΟ.Η ΜΑΛΕΣΙΝΑ περιμενει πολα απο σενα να βρη την χαμενη ΔΟΞΑ της

      Διαγραφή
  4. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΔΟΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ Δουρο ακομη χρωστας χρηματα σε υπαληλους κατα τη διαρκεια της θητεια σας σας δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ισχυει αυτο γιατι οι υπαλληλοι δεν διεκδικουν τα ωφειλομενα απο τον ΔΗΜΟ. Ο ΔΗΜΟΣ δεν καταργηθηκε εξακολουθει να λειτουργει. Τα δικαστηρια σχεδον παντα δικαιωνουν οσους διεκδικουν δεδουλευμενα. Σε συμβουλευω να φερεις το θεμα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Μμορειτε ολοι μαζι οι υπαλληλοι να κανετεμια αγωγη και να δικαιωθητε.Γιατι αφησατε να περασουν 9 εννεα ολοκληρα χρονια.Μετα απο εμενα ακολουθησαν αλλοι 2 Δημαρχοι. Γιατι δεν ζητησατε να αποκατασταθει η αδικια? ΚΩΝ. ΔΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου