Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Διακήρυξη της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Λοκρών του Γ.Σκαμπερδόπουλου

Θέσεις και βασικοί πυλώνες της πολιτικής μας πρότασης


Αποφασίσαμε την δημιουργία μιας  ανεξάρτητης και ενωτικής , αυτοδιοικητικής κίνησης, προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζεται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση. Προχωράμε σε συνεργασίες σε σύνθεση ιδεών και απόψεων πάνω και πέρα από κόμματα με κύριο σκοπό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δήμου μας.
Η δημοκρατική λειτουργία τέτοιων σχημάτων και η προγραμματική τους συνέπεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανταπόκριση στους στόχους τους.
Συμφωνήσαμε  για την δημιουργία ΕΝΩΤΙΚΗΣ Δημοτικής Κίνησης και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν σ΄ ένα τέτοιο εγχείρημα με την ψήφο τους , χωρίς αποκλεισμούς και ιδιαίτερα χωρίς κομματισμούς , με επίκεντρο την πρόοδο του τόπου μας.

Η επανίδρυση της Ελλάδας ξεκινά από τους Δήμους. Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο.
Προγραμμάτων που διεκδικούν την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη . Ο «δήμος» πρέπει να ξαναβρεί το χαμένο  πολιτικό του υποκείμενο: τους ίδιους τους πολίτες.

 Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών, να αναδείξουν Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων.  Η επιδίωξη να μετατραπούν οι εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική, με την οποία είμαστε αντίθετοι.

 
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που παροξύνονται οι επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία ο Δήμος μας πρέπει να επιτελέσει το ρόλο του και να αναδειχθεί πραγματικά ως ο  κοντινότερος  θεσμός  στον πολίτη.  Πρέπει να εφαρμόσει άμεσα δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό χαρακτήρα.


  Βασικοί πυλώνες της πολιτικής μας πρότασης:
             Προώθηση φιλικής για το περιβάλλον πολιτικής σε ό,τι αφορά τις μεταφορές, την κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη χρήση βιοκλιματικών και φωτοβολταϊκών  εφαρμογών στους κοινόχρηστους χώρους και τη σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και νέων χώρων Σταθμών Αρχικής Συγκέντρωσης των απορριμμάτων ,σε κάθε τοπική κοινότητα με κοντέινερ. Λειτουργία του  Βιολογικού καθαρισμού Αταλάντης . Αναβάθμιση του Βιολ. καθαρισμού Μαλεσίνας  και κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού σε Μαρτίνο και Λιβανάτα. Εντατικοποίηση των συνεργειών καθαρισμού με απώτερο σκοπό την καθαριότητα κυρίως των παραθαλάσσιων περιοχών. 

             Μεταφορά των κεντρικών διοδίων Τραγάνας στα όρια του νομού Φθιώτιδας , πριν το Μαρτίνο ,στο 118ο χλμ , για την ελέυθερη μετακίνηση των δημοτών μέσα στό δήμο (πχ από και προς Μαρτίνο) με συνέπεια την λύση του σημερινού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί  απο την υπερτοπική κίνηση των ΙΧ και φορτηγών μέσα από τα χωριά Τραγάνα και Προσκυνά και τους παραδρόμους. 

             Προώθηση συμπράξεων και δράσεων, για την τοπική ανάπτυξη και πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία στα έργα του δήμου , χωρίς κομματικούς ή παραταξιακούς αποκλεισμούς,  και ανοιχτή η πόρτα του δημάρχου για όλους τους συμπολίτες μας . 

      Επέκταση των Σχεδίων Πόλης στο Μαρτίνο και τη Μαλεσίνα , Αταλάντη, Λιβανάτα , ,Τραγάνα , και επέκταση ορίων οικισμού όπου χρειάζεται ( πχ Λιβανάτα,Καλαπόδι κλπ) καθώς και διάνοιξη υπαρχόντων Σχεδίων Πόλης .


Οικονομικά του  Δήμου, πόροι, κατοχύρωση της οικονομικής αυτοτέλειας.
             Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών  πόρων για τον Δήμο πχ ΕΣΠΑ .Διεκδίκηση του μεριδίου που μας αναλογεί από τους κοινωνικούς πόρους αλλά και αξιοποίηση των κονδυλίων για την κοινωνική μέριμνα.


             Οι θεσμοθετημένοι πόροι, οι οποίοι συνοδεύουν τις αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στους δήμους, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ να αποδίδονται πλήρως. 
               Ανάληψη πρωτοβουλίας από τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης για τη συγκρότηση προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιούσιας του δήμου μας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές , αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, αλλά και να έχει δικά του αποκλειστικά έσοδα ο δήμος , από τις εκμισθώσεις αυτών. 
                          Ίδρυση Δημοτικών σφαγείων . Ασφάλεια και καθαριότητα. 
          Ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος  ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ και συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς  (security) χωρίς επιπλέον  κόστος των πολιτών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης που δημιουργεί ανασφάλεια στους συμπολίτες μας. 
             Ανάδειξη της κοινωνικής οικονομίας με αποφασιστική συμμετοχή του δήμου . Αναβάθμιση Λαϊκών αγορών σε όλες τις δημοτικές και τοπικές  κοινότητες. Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου για τούς οικονομικά ασθενέστερους . 
             Επάνδρωση των αγροτικών ιατρείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για όλους τους δημότες 
             Προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών και επάνδρωση  τους με  ανθρώπινο δυναμικό,   όπως το “βοήθεια στο σπίτι “ κλπ που αποτελούν τις βασικές δημοτικές δραστηριότητες. 
       Ενίσχυση των τοπικών αιρετών οργάνων με πραγματικές αρμοδιότητες και πόρους , ώστε να εξαλειφθεί το δημαρχοκεντρικό, απηρχαιωμένο σύστημα. 
          Ουσιαστική λειτουργία των θεσμών συμμετοχής, διαβούλευσης και διαλόγου όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη,  κλπ. 
  Υιοθέτηση της διαδικασίας του συμμετοχικού προϋπολογισμού και θεματικές συνελεύσεις πολιτών για θεματικά αντικείμενα (περιβάλλον, κοινωνική μέριμνα κλπ) ώστε ο προγραμματισμός των δημοτικών αρχών να συνδιαμορφώνεται από τους δημότες ,  το οποίο μέχρι σήμερα δεν έγινε, όπως πχ να γίνονται ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις για δημοτικό απολογισμό και προγραμματισμό της Δημ. Αρχής για κάθε έτος . 
      Αναβάθμιση της δημοτικής επιχειρηματικότητας με συμπράξεις και με τον ιδιωτικό τομέα , δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Μελέτες  που θα αλλάξουν το τοπικό περιβάλλον ,ώστε ο πρώτος παραθαλάσσιος δήμος που συναντάς διασχίζοντας την Εθνική  Οδό από Αθήνα προς Λαμία, ο Δήμος Λοκρών , να αναπτυχθεί τουριστικά στο έπακρο , για να δημιουργηθούν  χιλιάδες θέσεις  εργασίας. Όπως το ΛΟΚΡΟΣ – ΑΤΑΛΑΝΤΗ HILSοικοτουρισμός, αγροτουρισμός, παραθεριστική κατοικία ,επαναλειτουργία του τουριστικών συγκροτημάτων, Καλύψω  Αρκίτσας,  Παυλόπουλου στο Θεολόγο, Κατασκήνωση  Μαλεσίνας, χάραξη περιπατικων μονοπατιών στα δάση μας, πρόγραμμα ΕΛΙΞ για ανταλλαγή νέων εθελοντών, απ΄ όλο τον κόσμο, στον δήμο μας, καθώς και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στο Ευρωσιναιτικό Κέντρο (Μονή Σινά ) στην Τραγάνα.
             Τουριστική προβολή από το Δήμο για τη διαφήμιση των παραλιών Θεολόγου , Τραγάνας, Σκάλας , Λιβανατών και Αρκίτσας καθώς και δημιουργία και διαφημιστική προώθηση λαογραφικών μουσείων. 
     Αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πχ τα ευρήματα των ανασκαφών σε Λιβανάτες .Καλαπόδι , Τραγάνα, Θεολόγο, Προσκυνά. 
            Αναβάθμιση και ανάπλαση όλων των παραλιών και των λιμανιών του δήμου μας , επέκταση του λιμανιού  της Σκάλας Αταλάντης. 
             Αναβάθμιση του οδικού δικτύου του δήμου μας και διάνοιξη , συνέχιση και κατασκευή περιφερειακών δρόμων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες πχ περιφερειακός Μαλεσίνας, Αταλάντης, Μαρτίνου, Προσκυνά κτλ. καθώς και δρόμων ζωτικής σημασίας για τα χωριά μας Εξάρχου, Καλαποδίου  κτλ . 

      Διεκδίκηση  για την επιστροφή των δημοσίων υπηρεσιών ,όπως της εφορείας , ή έστω σοβαρή αναβάθμιση του ΚΕΦ, με περισσότερους υπαλλήλους ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα. Ενίσχυση όλων των δημόσιων υπηρεσιών , όπως το ΙΚΑ , το ΚΥ Αταλάντης, της Πολεοδομίας ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες.

Τα προγράμματα για τα έργα και τις δράσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων , θα κατατεθούν χωριστά για κάθε κοινότητα.

19 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.......Η ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ................ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ (ανδρες- γυναικες) εχουμε ισοτιμια των 2 φυλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΓΕΡΟΝΤΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΚΑΜΠΕΡΔΟ......ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ....ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΝΥΕΙ ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.....ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ.....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΟΥΒΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ.☎.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνω-κάτω, όλοι οι συνδυασμοί, τα ίδια γράφουν ... το θέμα είναι ποιός θα τα πραγματοποιήσει (π.χ. βιολογικός στην Αταλάντη) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΤΑ, ΠΑΙΔΙΑ. ΞΑΧΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προγράμματα για τα έργα και τις δράσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων , θα κατατεθούν χωριστά για κάθε κοινότητα. Το γράφουμε πιο πάνω, άρα τα ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ θα αναφερθούν στα τοπικά της Αταλάντης!Αυτό που ξεχάσαμε στο γενικό πρόγραμμα είναι το ΔΩΡΕΑΝ ίντερνετ για όλο τον Δήμο ΛΟΚΡΩΝ ,με μεγάλη εμβέλεια τοπικά ,ώστε να καλύπτει όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου , από την μία άκρη ως την άλλη! Θα συμπληρωθεί!
      Α. ΑΛΕΞΙΟΥ
      εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού
      ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑΑΑΑΑ.........ΟΤΙ ΝΑ' ΝΑΙ.........ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ WI-FI ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ....ΑΑ ΡΕ ΑΡΓΥΡΗ...ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ......ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.....ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ......ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 95% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ.....

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κ.Αλεξίου, το free wi-fi υπάρχει στο δήμο της Αταλάντης, αλλά προ Λιόλιου, Μήπως αυτό που μας λέτε είναι περσινά ξινά σταφύλια? Μήπως θα έπρεπε να είναι ήδη υλοποιημένο από τότε που μπήκε? Από τότε που είναι ο Λιόλιος δήμαρχος, ότι αναθέσεις και οικονομικά στοιχεία που διαχειρίζετε ο δήμος γίνονται ανάρτηση σε ένα site που λέγεται διαύγεια (!), άγνωστη λέξη για Σκαμπέρδο, ε? Κύριε Αλεξίου τι προσπαθείτε να μας πείσετε? Δε θα ήθελα ανώνυμα, εσάς προσωπικά, να σας κατηγορήσω. Αλλά πιστεύω σαν μορφωμένος άνθρωπος που είσαστε, υπάρχει και η λέξη αυτονόητο-α για κάποια πράγματα που προσπαθείτε να υπερασπιστείτε. Οι κάτοικοι της Αταλάντης και γενικότερα της Λοκρίδας, γνωρίζουν ποιός είναι ο ένας και ο άλλος, ότι και να λέτε εσείς, εγώ και οι υπόλοιποι η κάλπη θα δείξει άλλα....

      Σας εύχομαι καλή επιτυχία πάντως και καλά μυαλά!

      Διαγραφή
    4. Το πρόγραμμα ''διαύγεια'' αγαπητέ μου δεν επινόηση κανενός Δημάρχου, είναι υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να κάνει ανάρτηση των αποφάσεων! Το πρόβλημα με τον απερχόμενο είναι η πληθώρα μελετών, με τεράστιο κόστος, χωρίς κανένα αντίκρυσμα! Ακριβώς λοιπόν επειδή όλα φαίνονται στην ''διαύγεια'' έχει αγανακτήσει ο κόσμος. Το κόστος των αναθέσεων είναι τεράστιο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα... οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ..γνωρίζουν!

      Διαγραφή
    5. Σου είπε κανένας αγαπητέ ότι είναι πρωτοβουλία του δήμου μας?Εφόσον οι προηγούμενες μελέτες ήτανε λάθος και αρκετές ανύπαρκτες? Έχεις δει εσύ καμία μελέτη για το γήπεδο της Αταλάντης π.χ.? Εσύ θες να μας πεις είσαι από τα άτομα που γνωρίζει,οκ, εφόσον γνωρίζεις για αναθέσεις γιατί δε λες και για τους κυρίοιυς που έφυγαν από το συνδιασμό του Λιόλιου και πήγανε στο Σκαμπέρδο, γιατί ......άστο έχουμε και άλλες ημέρες να τα πούμε όχι όλα με τη μια...

      Διαγραφή
    6. Συνεπώς, αν καταλαβαίνω καλά, επανέρχεται το σχέδιο για ΧΥΤΑ στην Αταλάντη. Οταν λοιπόν θα το εξαγγείλετε, σκεφτείτε τα εξής: (α)Γιατί χρειάζονται 3 διαφορετικές μελέτες για το ίδιο πράγμα; (β)Ποιά κατάληξη είχε το θέμα πριν 4 περίπου χρόνια για όσους πάνε τώρα να το επαναφέρουν; (γ) το σχέδιο είναι να γλιτώσει η Τραγάνα και να καταστραφεί η Αταλάντη; (δ)ΧΥΤΑ και ΧΥΤΗ καταλήγουν στο τέλος να είναι το ίδιο πράγμα (ε)ποιός θα γλιτώσει όλη τη Λοκρίδα από τους φτωχοπρόδρομους που θα κατακλύζουν τις χωματερές και θα κάνουν και μερικά ψιλά γύρω-γύρω;

      Διαγραφή
    7. Δεν νομίζω να έχω υποσχεθεί κάτι και να μην το κάνω, το ΔΩΡΕΑΝ ιντερνέτ σε όλο τον δήμο και στο πιο μικρο χωριουδάκι δεν ξεπερνά το κόστος τα 5.000 ευρώ , απλά είναι "αρχαίοι " οι άνθρωποι με το ιντερνέτ και τα βλέπουν όλα δύσκολα! Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    8. ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΚΑΛΩΣ - ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΥ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΓΙΝΕΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΙΟΛΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟ ΖΑΪΜΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΕΛΕΤΗ, ΣΥΝΕΝΕΟΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΤΛ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΦΟΔΣΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ.

      Διαγραφή
    9. Το θέμα του ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ επανέρχεται -και μάλλον πονάει- όχι μόνο γιατί μπορεί να ξανανοίξει ανά πάσα στιγμή εάν αυτοί που το θέλουν διποικήσουν αλλά και γιατί δείχνει την υπευθυνότητα και τη "φροντίδα" με την οποία κάποιος υποψήφιος σκέφτεται για τον τόπο του. Αυτό δεν είναι αρλούμπες αλλά το ζητούμενο για τον δημότη: να γνωρίζει ποιόν μπορεί να εμπιστευτεί ότι δεν θα καταστρέψει την περιοχή του και ποιόν όχι.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Αλεξίου, δε νομίζω οτι είναι 5.000€ μόνο ο εξοπλισμός... Υπάρχουνε χωριά που δεν έχουνε καν internet (Κυπαρίσσι, Κυρτώνη, Γουλέμι, Οσμαές) θα πρέπει να υπάρξουνι υποδομές να τους πάτε internet + οι μηνιές συνδρομές στον πάροχο π.χ. ΟΤΕ θα χρειαστείς τουλάχιστον 8 24 γραμμές για να μοιράσεις ένα αξιοπρεπές internet. Δε θα ήθελα να σας αναλύσω το πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το project, σαν ιδέα να γίνει είμαι μαζί σας, αλλά μην αναφέρετε ποσά είναι παραπάνω το κόστος.Αυτό το project, όπως και άλλα, θα μπορούσα να τα είχα τελειώσει αφιλοκερδώς (όχι γιατί δεν έχω ανάγκη από χρήματα, απλά να έκανα κάτι για τον τόπο μου) για το δήμο, αλλά ας είναι καλά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξή σας που με συκοφαντούσε στην Αταλάντη, χωρίς να έχω πάρει μια από το δήμο. Είναι η νοοτροπία της κοινωνίας τέτοιας που άμα έχεις συγγενή ανακατεμένο με τα κοινά του τόπου, δυστυχώς την πόρτα της δημαρχίας δεν πρέπει να την περνάς για να κάνεις δουλειά, θα σου βγει το όνομα, αυτές είναι δυστυχώς οι νοοτροπίες που μας πάνε πίσω κ.Αλεξίου και δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε μπροστά.....

      Διαγραφή
    11. "αυτές είναι δυστυχώς οι νοοτροπίες που μας πάνε πίσω και δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε μπροστά".....Συμφωνώ κι εγώ όπως καταλαβαίνεις , στο χέρι των νεώτερων είναι να ψηφίσουν πιο ώριμα, με διαφορετικά κριτήρια τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές, από τους μεγαλύτερους , σε όλους τους συνδυασμούς , ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν οι νοοτροπίες που περιγράφεις....τώρα όσον αφορά το κόστος οι τηλεφωνικές συνδέσεις υπάρχουν παντού σε όλα τα χωριά... τα υπόλοιπα νομίζω είναι πολύ πιο εύκολα για μια άμεση σύνδεση...και δεν έχει νόημα βέβαια να συζητάμε το κόστος Η συμμετοχή με καθε κόστος στα κοινά ,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ,πρέπει να είναι ο στόχος όλων των δημοτών , αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον τόπο μας!Πάντως σ΄ευχαριστώ πολύ για την καλόπιστη κριτική σου και την διαφορετική έκφραση της άποψή σου μέσω έστω ενός ανώνυμου σχολίου . Ο πραγματικός κι ανοιχτός διάλογος είναι αυτός που μπορεί να μας βοηθήσει!

      Διαγραφή
  6. Και αν ερωτηθεί ο κος Ζαιμης, ποιά θα είναι η απάντησή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ελάτε από τη χορωδία να τα πούμε λίγο"

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου