Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η ΔΑΚΕ με Αγγελούση, η ΠΑΣΚΕ με Λιόλιο και οι... ανεξάρτητοι με Σκαμπερδόπουλο


Ε.Α.Μ.
ΛΑΡΥΜΝΑ: 07-05-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΡΕΠΤΙΖΟΥΝ
ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

 Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ , τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής , τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας σε επίπεδο  ευρωβουλής , περιφέρειας , Δήμους , πρέπει να τις μετατρέψουνε σε ταξικές μάχες , γιατί μάχες είναι οι εκλογές .

 Μάχες που συγκρούονται δυο δρόμοι ανάπτυξης.

         Ο ένας δρόμος είναι αυτός που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα .
Είναι αυτός που γεμίζει κέρδη τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , τις πολυεθνικές ,  τα μονοπώλια , τους καπιταλιστές . Είναι αυτός που γεμίζει πλούτο τους λίγους και εμάς τους πολλούς που παράγουμε όλο αυτό τον πλούτο , μας γεμίζει φτώχεια , ανεργία , ανασφάλεια για το μέλλον.

 Αυτόν το δρόμο υπηρετούν η Ε.Ε και όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της «δεξιά» και «αριστερά» .

 Αυτόν τον δρόμο υπηρετούν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου , τα κόμματα που δεν αμφισβητούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

 Αυτόν τον δρόμο υπηρετούν και όλοι οι συνδυασμοί σε Δήμους και περιφέρειες που είναι υπέρ της Ε.Ε , υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας , υπέρ του Καλλικράτη.

 Αυτόν τον δρόμο υπηρετεί και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός που συμμετέχει σ΄ αυτούς τους συνδυασμούς που δίνει όλες τις δυνάμεις για να ξαναυπερψηφιστούν και να συνεχίσει αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

 Ο άλλος δρόμος είναι αυτός του δικού μας δίκιου , των δικών μας συμφερόντων.

 Είναι αυτός που λέει πως η χώρα μας έχει τεράστιο πλούτο , πλούτο που πρέπει να τον καρπώνονται οι εργαζόμενοι που τον παράγουν.

 Είναι αυτός που λέει αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία  της Ε.Ε , μονομερής διαγραφή του χρέους , καμία ιδιοκτησία στις πολυεθνικές , όλα τα μέσα παραγωγής , η εξουσία , στα χέρια των εργαζομένων που τα έφτιαξαν και τα δουλεύουν.

 Είναι αυτός που μιλάει για πανεθνικό κεντρικά σχεδιασμένο τρόπο παραγωγής που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες των μέσων παραγωγής και του εργατικού δυναμικού της χώρας . Είναι αυτός που θα παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

 Αυτόν τον δρόμο υπερασπίζεται το κόμμα της εργατικής τάξης , οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζονται από αυτό , το ΠΑΜΕ που συμμετέχει και δίνει όλες του τις δυνάμεις έτσι ώστε να υπερψηφιστούν οι ταξικές πολιτικές δυνάμεις σε Ευρωβουλή , Δήμους , Περιφέρειες γιατί γνωρίζουμε όλοι μας πως όσο πιο δυνατές βγούνε οι ταξικές πολιτικές δυνάμεις από αυτές τις μάχες τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός , θα ενισχυθεί η δική μας φωνή , θα δοθεί ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος που είναι το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

         Έχουμε τεράστια πείρα όλοι μας , πείρα βγαλμένη από την ίδια τη ζωή , πείρα  που πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε , να διδαχθούμε και να τιμωρήσουμε τον  κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμού για τον ρόλο του.

 Οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας αντικαθρεπτίζουν τον ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 Για δείτε :

 Μέχρι χθες όταν καταγγέλαμε πως είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης , όταν τους καταγγέλαμε πως είναι πιστοί στις αποφάσεις της Ε.Ε που είναι ενάντια στους εργαζόμενους , όταν τους καταγγέλαμε σαν συμβιβασμένους , κυβερνητικούς – εργοδοτικούς , χθες μας απαντούσαν πως είμαστε «ψεύτες» .
     
        Σήμερα μπροστά στον καθρέπτη των εκλογικών μαχών δεν μπορούν να κρυφτούν. Αυτός ο καθρέπτης βάζει τον όμοιο στον όμοιο και την κοπριά στα λάχανα.

 Η ΔΑΚΕ στην περιφέρεια στηρίζει τον Κ. Μπακογιάννη που ανοιχτά είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης , υπέρ της Ε.Ε . Στο Δήμο , τον κ. Αγγελούση που υπερψήφισε  το προηγούμενο διάστημα, από τη θέση της αντιπολίτευσης  όλες τις κατευθύνσεις του Καλλικράτη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Στην Ευρωβουλή την Ν.Δ. που εφάρμοσε κεντρικά την αντεργατική πολιτική, την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

 Η ΔΑΚΕ δεν σηκώνει αυτή τη στιγμή το ζήτημα της απόφασης της Ε.Ε που είναι ταφόπλακα για τους εργάτες και για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ , δεν βγάζε άχνα γιατί  φοβάται πως οι εργαζόμενοι θα τους καταδικάσουν.

 Εκ  των πραγμάτων όμως , οι αποφάσεις θα έρθουν να υλοποιηθούν μετά τις εκλογές και η ΔΑΚΕ διεκδικεί να είναι σε όλα τα επίπεδα «αμορτισέρ» της οργής των εργατών.

 Η ΠΑΣΚΕ στηρίζει τον κ. Λιόλιο (ΠΑΣΟΚ) που είναι υπέρ της Ε.Ε , που εισηγούταν το προηγούμενο διάστημα  από τη θέση της πλειοψηφίας τις Καλλικρατικές κατευθύνσεις.

 Οι «ανεξάρτητοι» , οι τάχα «ακομμάτιστοι» «αριστεροί» και «απολιτίκ» που καλούσαν σε συνεργασίες το προηγούμενο διάστημα , σε Ευρωβουλή στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας (έτσι ονομάζουν κομψά τα μονοπώλια ) και της Ε.Ε.. Σε Περιφέρεια τον κ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) και στο Δήμο που δεν κατάφεραν να φτιάξουν δικό τους συνδυασμό συμμετέχουν στον συνδυασμό του κ. Σκαμπερδόπουλου  (ΠΑΣΟΚ), που από τη θέση του Δημάρχου εφάρμοσε και αυτός αυτή την αντεργατική πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων.

Οι χρυσαυγίτες οι τάχα «αντισυστημικοί»  και «πατριώτες», σε Ευρωβουλή στηρίζουν Χ.Α. που είναι υπέρ της Ε.Ε και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Στην Περιφέρεια έχουν το δικό τους συνοθήλευμα που είναι υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων , στον Δήμο που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν συνδυασμό, χώθηκαν παντού μέσα σ΄ αυτούς που αποκαλούσαν μέχρι χθες Λαμόγια και βεβαίως  οι «αντιφασίστες» του λεγόμενου συνταγματικού τόξου,  άνοιξαν τις αγκάλες τους και τους δέχτηκαν.

 ΟΛΟΙ αυτοί όπως και να βαπτιστούν , δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον από το λαό , δεν μπορούν να κρύψουν πως είναι υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου , υπέρ της στρατηγικής της Ε.Ε , κατά των συμφερόντων του λαού.

 Είναι το Μαύρο Μπλοκ απέναντι στο κόμμα της εργατικής τάξης , των Λαϊκών Συσπειρώσεων , των συμφερόντων του Λαού.

 Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ πρέπει να προβληματιστεί , μέσα από την δική της πείρα να ζυγίσει και να βγάλει  συμπεράσματα.

 Μέσα από τη δική της πείρα , χωρίς κομματικό πατριωτισμό , χωρίς συναίσθημα για φίλους , συγγενείς, γνωστούς , που μπήκαν υποψήφιοι σ΄ αυτούς τους συνδυασμούς , είτε γιατί τους τάξανε , είτε γιατί τους εκβιάσανε , είτε γιατί μπορεί να πιστεύουν ακόμη και σήμερα πως όλοι το ίδιο παλεύουμε , η εργατιά της ΛΑΡΚΟ να κάνουμε  ένα βήμα μπροστά και να υπερψηφίσουμε τα δικά μας συμφέροντα.

 Γιατί πατριωτισμός είναι το δίκιο του ΛΑΟΥ και συναισθήματα πρέπει να΄ χουμε μόνο για τα δικά μας συμφέροντα.

ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ε.Α.Μ



4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ. ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ. ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ. Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΚΟΥ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΑΜ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΥ ΒΑΛΩΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΑΜ; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ.Α ΡΕ ΒΙΤΣΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ..Η 25 ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ......

      Διαγραφή
  3. Αν θεωρείται ότι οι Σουρούνης, Ζωντός και Παϊσιος είναι ο όλος ΣΥΡΙΖΑ Λοκρών, τότε είστε άξιοι της μοίρας σας εσείς του ΚΚΕ. Που άλοτε ονομάζεστε ΕΑΜ, άλλωτε ΠΑΜΕ, άλλωτε ΚΚΕ. Αποφασίστε πως θέλετε να λέγεστε, γιατί για τον λαό είστε ουραγοί του κατεστημένου, αυτοί που κάνουν υπόγειες κολλεγιές με επιχειρηματίες (ΓΕΡΜΑΝΟΣ, 902, ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κα), αυτοί που κυβέρνησαν με τη ΝΔ, αυτοί που μέσω Λυγδή συνεργάστηκαν με τον Μαμάνδρα, αυτοί που δεν νοιάζονται για τπτ, αλλά ακολούθούν ΜΟΝΟ το κόμμα! Καραγκιοζάκια πολυτελείας με μανδύα εργάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου