Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών 2014


Οι μετεγγραφές φοιτητών για το έτος 2014 - 15 ξεκινούν απο 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου με αίτηση κατα την εγγραφη των φοιτητων σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Ως δικαιούχοι μετεγγραφών εμφανίζονται περισσότεροι από 40.000 αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πόσοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος.


Έτσι λοιπόν, μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τα συντονιστικά των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επτά σημείων. 

Άμεσα θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το σχέδιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών. 
Με αυτές θα καθοριστεί: 

1. Χρονικό διάστημα κατάθεσης αιτήσεως μετεγγραφής. Στόχος είναι η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτημάτων. 
2. Ύπαρξη πλήρους αντιστοίχισης των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων, όπως αυτή καθορίστηκε με γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας. Μετεγγραφή σε συγγενές τμήμα θα απαγορεύεται. 
3.Η αναπηρία ως προϋπόθεση μετεγγραφής θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό. 
4, Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετεγγραφές από περιφερειακό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε κεντρικό. 
5. Επί δύο αδελφών η μετεγγραφή του δεύτερου γίνεται στο ίδρυμα που έχει εγγραφεί ο πρώτος. Αν πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα, η μετεγγραφή γίνεται ελεύθερα και στο ίδρυμα του προσφάτως επιτυχόντος. 
6. Στα εργαστήρια, όπου υπάρχουν, θα εκπαιδεύονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που πέτυχαν στο οικείο τμήμα και στη συνέχεια οι φοιτητές από μετεγγραφή. 
7. Όπως αναφέρουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, η αντιστοιχία των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ καθορίζεται από απόφαση του υπουργού Παιδείας «λαμβάνοντας υπόψη τους τίτλους των αντιστοίχων σχολών, τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων αυτών, καθώς και τα παρεχόμενα επαγγελματικά δικαιώματα, όπου αυτά υφίστανται. 

Η απόφαση εκδίδεται έπειτα από γνώμη της ΑΔΙΠ, η οποία περιέρχεται στον υπουργό εντός της αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την περιέλευση σε αυτήν του ερωτήματος του υπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου