Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: «Οικονομική ενίσχυση της Τ.Α. μέσω φορολογικών εσόδων» - «Συνολική αντικατάσταση του "Καλλικράτη"»


«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες χωρίς αυτές να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους, με αποτέλεσμα να γίνει δύσκολη η ζωή των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών, αλλά πολύ περισσότερο να αποξενώσει τους πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε στην αρχή της απάντησής του, σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την Δ.Ε.Θ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει, αναφερόμενος στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το πρόγραμμα του Κόμματός του γι' αυτήν:

«Στόχος μας οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φτάσει τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών θα προέρχονται από τα φορολογικά έσοδα, μέσω από ένα Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, ώστε οι πόροι αυτοί να διανέμονται σωστά, βάσει της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατό ένας πλούσιος Δήμος να παίρνει περισσότερα χρήματα, από έναν φτωχότερο».


Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια της απάντησής του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των πολιτών, κατά τη διαδικασία επιλογής των "τοπικών αρχόντων", κάνοντας λόγο για «μελετημένη και προσεγμένη ψήφο» αυτών, για να ολοκληρώσει την απάντησή του για την Τ.Α., λέγοντας:

«Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλάζουμε το καθεστώς της ετεροδιοίκησης». 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, από το «Βελλίδειο», και κατά την βασική ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο για προώθηση της περιφερειακής συγκρότησης, με συνολική αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου και σταδιακή αύξηση των πόρων της, καθώς και έκδοση ειδικών "ομολόγων έργου", για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των Φορέων της, από τη νεοσυσταθείσα Ειδική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα... Τα φορολογικά έσοδα μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση ποιος θα τα πληρώνει; και γιατί; για φιέστες και κλαρινοσυνάξεις;

    Το πρώτο που θα έπρεπε να προτείνει είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών των ΟΤΑ. Και όχι χρήματα άνευ προϋποθέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όχι πριν μπει επιτέλους ένα τέλος στο πάρτι που γίνεται στην αυτοδιοίκηση.

    Αλλά λόγω των ψήφων και την ανάγκη που έχουν των αυτοδιοικητικών κομματαρχών κανένας κουβέντα για το "φόνο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να ξερoυμε πoσα χρηματα βαζει στo ταμειo τoυ o δημoς και να μας παρoυσιαζει πραγματικo εργo για να μας δειχνει πως τα χαλασε και oχι μoνo εικoνικo oπως τα παραστατικα εξoδα και τιμoλoγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου