Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση για το θέμα του ΕΝΦΙΑ συνυπέβαλε ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος


      Στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, προέβησαν 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος
     
        Αρχικά, οι υπογράφοντες Βουλευτές, επισημαίνουν με δεικτικό τρόπο το γεγονός, ότι στο πρόσφατο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχε επαρκής πληροφόρηση από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ και ειδικότερα καμία απάντηση, απέναντι στην πρόταση τους, για αντικατάσταση των πινάκων τιμών με τους αντίστοιχους περσινούς των Δ.Ο.Υ. 
   
          Για αυτό το λόγο, επανέρχονται, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Χαρδούβελη να προβεί σε εκείνες τις διορθωτικές ενέργειες που θα επιφέρουν και πάλι την ομαλότητα στην κοινωνία.


Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους, τόσο ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι Βουλευτές, ρωτούν αν πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις τιμές του ΕΝΦΙΑ και ακολούθως, με ποιο τρόπο έγινε ο καταλογισμός των ευθυνών. 

Δεν διστάζουν μάλιστα να αναφερθούν και στο πρόσωπο του επικεφαλής των συμβούλων στο Υπουργείο Οικονομικών, καθηγητή κ. Ν. Καραβίτη, χαρακτηρίζοντας τον «εμπνευστή» και «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ.

Έτσι, με ρητό τρόπο, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος και οι συνυπογράφοντες συνάδελφοι του, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξανά εμφανιστούν αστοχίες και επιπόλαια λάθη στην άσκηση της φορολογικής πολιτικής. 

Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν πρέπει να προκαλείται κατά αυτόν τρόπο, τέτοιου μεγέθους θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική αναστάτωση, την ώρα που οι ίδιοι, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων και την ελάφρυνση των πολιτών με τις μειώσεις που προβλέπονται.

Ακολουθεί η ερώτηση που συνυπέγραψε ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΛΑΘΗ»

       Κύριε Υπουργέ,

Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα.

Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. Υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή  έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε.

Δυστυχώς κ. Υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε......

Κατόπιν αυτών, επανερχόμαστε, ζητώντας ενημέρωση για τα κατωτέρω:

1)  Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
          
2)  Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ’ αυτών και ποια ....

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου.


6 σχόλια:

  1. Οι ΝΔκρατες μας κανουν και πλάκα μαζι με τους Πασόκους πρώτα ψηφίζουν τον νόμο του ΕΝΦΙΑ και μετά κάνουν επερωτήσεις, δηθεν για μείωση!!! ρε μαυρο και καταμαυρο που θα παρουν στις επικείμενες εκλογές του Γενάρη Φλεβάρη που θα είναι όλο δικό τους. Ολοι οι Ελληνες εχουν τριπλοπληρωσει σε φορους τα ακινητα τους , η Αριστερα ελεγαν οι δεξιοι θα σας παρουν τα σπιτια και την παιρνουν αυτοι,Τερμα στην κοροιδια ,εφτασε το μαχαιρι στο κοκκαλο , μπουχτησαμε στο ψεμα και την κοροιδια απο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ειναι υπερηφανο ,συμφωνα με τον Βενιζελο που οταν αποχώρησε το 13 απο την κυβερνηση η ΔΗΜΑΡ,το ΠΑΣΟΚ κρατησε ζωντανή την κυβερνηση Σαμαρα και δεν έπεσε ! Ηρθε η ωρα της Αριστεράς , τέρμα τα ψεματα!Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και οχι αυτοί που εχουν ένα σπίτι και 10 στρεμματα χωραφια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον φίλε Αργύρη ανήκεις στους έχοντες και κατέχοντες.Και μάλλον δεν έχεις πληρώσει όσα σου αναλογούσαν τόσα χρόνια.Τα προηγούμενα καλά χρόνια που ότι θέλατε ή όσα σας έλειπαν ζητούσατε απο τον απλό κοσμάκη.Ειμαι σίγουρος ότι και εσύ θα μας πεις ότι κάθε χρόνο πλήρωνες τόσο ΦΠΑ και τόση εφορία και μπλα μπλα μπλα.Επειδή είμαι του επαγγέλματος δεν μπορώ να τα καταπιώ.Μερικοί ίσως μπορούν.Επειδή όλοι μας προσγειωθήκαμε απότομα πρέπει να καταλάβουμε ότι τόσα χρόνια όλοι τους μας κορόιδευαν.Και μας άρεσε.Σου έχω απαντήσει πάλι σε μια δημοσίευση σου.Ανήκεις στην ομαδα του Πάγκαλου που λέει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.Αλλοι έφαγαν πολλά.....βλέπε μηχανικοί,αρχιτέκτονες και λοιποί του επαγγέλματός σου,αλλοι λιγότερο και άλλοι καθόλου.Και αυτοί που δεν έφαγαν καθόλου πχ.εργατες,συνταξιούχοι τοι ιδιωτικού τομέα,άνθρωποι του καθημερινού μόχθου,αυτοί είναι σε πολύ δυσχερέστερη κατάσταση .Οι οποίοι δεν έχουν και ισχυρό λόγο βεβαίως.Δυστυχώς ή ευτυχώς έφτασε η ώρα της επιστροφής.Οποιος και να κυβερνήσει η Ελλάδα έχει τελειώσει.Και φυσικά για το μέλλον των παιδιών μας εμείς οι ίδιοι έχουμε 100% την ευθύνη.Εμεις τους ψηφίζαμε και οι ίδιοι εμείς τους ψηφίζουμε και σήμερα.Τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω να πω πολλά.Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι θα επαναγορασει τον ΟΤΕ,την ΔΕΗ την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ή θα καταργήσει τον Φόρο των Ακινήτων.Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εχει μετακομισει όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ και πολλοί Δεξιοί.Αυτοι οι δηθεν αγωνιστές που μας κατέστρεψαν επί σαράντα χρόνια.Απο πράσινα και μπλε κοστούμια ετοιμάζουν τα ροζ.Ζητουν συγγνώμη απο τα παιδιά τους και τώρα προσπαθούν να εξιλεωθούν.Ομως είναι αργά.Οι συνέπειες ορισμένων λαθών δεν διορθώνονται ποτέ.Ειμαστε καταδικασμένοι να υπηρετούμε έμμεσα ή άμεσα τους Γερμανούς.Και για αυτο πρέπει όλοι εμεις οι παλιοί να λογοδοτήσουμε στα παιδιά μας.Ισως κάποια μέρα να μας συγχωρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΓΥΡΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ.ΕΣΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον με μπερδεύετε φίλτατοι και ανώνυμοι με άλλον, εγώ δεν ήμουν υποψήφιος με τον νυν Δήμαρχο και δεν είμαι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην ΝΔ.Δεν έχω Καγιεν ,δεν εχω σκάφος ούτε πισίνα και ούτε τα ζήλεψα ποτέ και ότι έχω μόνο με την δουλειά μου έγινε και το κυριότερο και το σημαντικότερο που έχω είναι τα 6 παιδιά μου και το αίσθημα του δικαίου που από μικρό παιδί μου μετέδωσαν οι γονείς μου (αγρότες) και η Αριστερά . Τώρα αν θεωρούμε ότι ανήκω στους κατέχοντες δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω αυτό που δίκαια μου αναλογεί και θα πληρώνω αν έχω ,αλλά χωρίς δουλειά ,σίγουρα δεν έχω και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.Εγώ προσωπικά θα προσφύγω ενάντια στον ΕΝΦΙΑ ,όποιος θέλει ακολουθεί!
    ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!!!!!

    ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΑΥΤΟΝ «ΝΟΜΟ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Α΄ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΥΠ΄ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΡΑ (ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ) ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ελάχιστες αμοιβές μηχανικών είναι προκαθορισμένες απο το κράτος δια μέσω του ΤΕΕ και κάθε φορά προκαταβάλλουμε 10% φόρο εισοδήματος και 3% για το ταμείο μας πλέον του μηνιαίου ποσού των 430 ευρώ για το ταμείο,
    και οι αμοιβές μας γίνονταν και γίνονται υποχρεωτικά μέσω κατάθεσης στην Εθνική τράπεζα με τριπλότυπο και κανείς μηχανικός δεν ζητάει ότι θέλει ,οι πιο πολλοί δούλευαν και με εκπτώσεις κάτω της ελάχιστης και προκαθορισμένης αμοιβής, εγώ πιο πάνω από την ελάχιστη και προκαθορισμένη αμοιβή ,δεν πήρα ποτέ ,γιατί την θεωρώ πολύ καλή αμοιβή , μιας και λες ,ότι ζητούσε ο καθένας ότι ήθελε, αυτό είναι ένα τσουβάλιασμα και ψέμα, μην μας συγκρίνεις με τον Καλατράβα που έφερε το ΠΑΣΟΚ , απλός αρχιτέκτονας είμαι,οι γονείς αγρότες ήταν, όχι γαμπρός του Χουαν Σαμαρανγκ και φιλος του Λαλιώτη και του Τσοχατζόπουλου όπως ο Καλατράβα!Όσο για τον Παγκαλο και για το μαζί τα φάγαμε το έχω κριτικάρει και απαντήσει από την πρώτη στιγμή, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΗ,τωρα κανα ξεροκόμματο πετούσαν στον λαουτζίκο όποτε φώναζε και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΓΥΡΗ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΑΧΘΕΙ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ" ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ;

    Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΧΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου