Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ


Τον εφιάλτη των κατασχέσεων εναντίον των μελών της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, για χρέη που δεν τους ανήκουν, διερευνά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκμετά από έγγραφες καταγγελίες που του απέστειλε η Πολιτευτής Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλική Δημητράντζου.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

 κ.Υπουργέ,

 Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας έπαψε να λειτουργεί, αφού υποχρεώθηκε σε «κούρεμα» των κεφαλαίων της και με απόλυση των υπαλλήλων της.

 Τα δάνεια και τα κεφάλαια των συνέταιρων, καθώς και τα υποθηκευμένα περιουσιακά τους στοιχεία, μεταφέρθηκαν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ανέλαβε και την εκκαθάριση του φορέα.

 Η τράπεζα αυτή πριν κλείσει, αριθμούσε περίπου 16.000 συνέταιρους- μέλη, οι οποίοι όπως με πληροφόρησε η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΛ Βασιλική Δημητράντζου, βρέθηκαν ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση της υποχρέωσης να πληρώσουν την όποια κακοδιαχείριση των διοικήσεων της, αλλά και την παράνομη αρπαγή των κεφαλαίων της  από το κράτος.

Σήμερα η Εθνική Τράπεζα απαιτεί από τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας την εκποίηση των περιουσιών τους, για να καλυφθούν τα χρωστούμενα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε κατά την εκκαθάριση!!!!

 Παράλληλα, ενώ έχουν καταγγελθεί οι παράνομες ενέργειες σε βάρος των συνεταίρων κατά τη μακροχρόνια λειτουργία της τράπεζας, δεν υπήρξε έλεγχος για το αν τα χρωστούμενα ποσά αντιστοιχούν όντως στα ποσά που οφείλονται νόμιμα στα δάνειά τους.

 Με την απελευθέρωση - έστω και σταδιακή - των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας κινδυνεύουν άδικα χιλιάδες μέλη της πρώην Συνεταιριστικής να χάσουν τα σπίτια τους  για οφειλές που δεν ανήκουν σε εκείνους αλλά στο ίδρυμα!!!!

Ερωτάσθε λοιπόν κ.Υπουργέ:

 1.      Θα επιληφθεί η πολιτεία και ο εισαγγελέας για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των συνέταιρων της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας;

 2.      Θα προστατευτούν οι πολίτες της Φθιώτιδας μέλη της πρώην Συνεταιριστικής  από τους πλειστηριασμούς των περιουσιών τους από ποσά που οι ίδιοι δεν χρωστούν;

 3.      Με ποιο κριτήριο και μέσω ποιών ελέγχων απαιτεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος την εκποίηση περιουσιών των μελών της Συν. Τράπεζας, ώστε να πληρωθούν τα χρέη όχι τα δικά τους αλλά του οργανισμού;

4.      Είναι οι ενέργειες της πολιτείας και της Εθνικής Τράπεζας νόμιμες και συνταγματικές;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου