Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικά πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ

   
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ αφού μέσω του διαδικτύου θα μπορούν σε λίγες ημέρες,οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ να κάνουν την ανενώση της κάρτας ανεργίας τους. 
 
Το μέτρο αφορά 800.000 ανέργους, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, ενώ η ρύθμιση είχε ξαναέρθει στην βουλή αλλά λόγω αντιδράσεων για άλλες διατάξεις είχε αποσυρθεί για να ξανακατατεθεί σήμερα.

Με τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. 
 
Εξάλλου με την τροπολογία, τροποποιείται η σύνθεση του ΔΣ της ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτό και του υπουργείου Υγείας. Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ θα αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του. 
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.


1 σχόλιο:

  1. Δλδ έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να έρθει αυτή η εξέλιξη; Και η μέχρι πρότεινος απάντηση των υπαλλήλων "για την ανανέωση πρέπει να έρθει ο ίδιος ο ανεργος, προς απόδειξη ότι δεν δουλεύει" πάει περίπατο;
    Α ρε ρεζιλίκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου