Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σκληρή Ανακοίνωση για τα Διόδια στη Φθιώτιδα εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια της Π.Ε. Φθιώτιδας



Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας για τη λειτουργία των νέων πλευρικών διοδίων σε Μώλο και Μπράλο.


Ο Θύμιος Καραΐσκος καλεί την εταιρεία να τους αιφνιδιασμούς, ενώ τονίζει ότι η Φθιώτιδα έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα στο πέταλο του Μαλιακού. 

«Τώρα καλείται σε νέο τίμημα, καθώς υποχρεώνεται είτε να πληρώσει με "καπέλο" τις εσωτερικές της μετακινήσεις, είτε να υποχρεώνεται να κυκλοφορεί από υποδομές τις δεκαετίας του ΄50, με όγκο κυκλοφορίας σημερινό...», τονίζει μεταξύ άλλων ο νέος Αντιπεριφερειάρχης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας της Π.Ε. Φθιώτιδας:

Με αφορμή την ανακοίνωση για την λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου από την εταιρεία "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ", δηλώνουμε τα παρακάτω: 
Η βιαστική όσο και αιφνιδιαστική κίνηση της εταιρείας «Κεντρική Οδός» να ξεκινήσει την λειτουργία πλευρικών διοδίων τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, μόνο προβληματισμό προκαλεί. 
Χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς ενημέρωση και χωρίς κανένα αίσθημα δικαιοσύνης, φτάνει μέχρι το σημείο να εισπράττει παράνομα «χαράτσι», σε συγκεκριμένες εσωτερικές μετακινήσεις. 
Μετά τα έργα της ΠΑΘΕ, τα οποία κατέστησαν μνημείο απροσπέλαστο τον Αθανάσιο Διάκο στην Αλαμάνα, η λειτουργία των διοδίων αυτών αποτρέπει πλέον και τους επισκέπτες των Θερμοπυλών να επισκεφτούν τον ιστορικό χώρο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πληρώσουν πρόσθετο "χαράτσι" στον Ανισόπεδο Κόμβο Μπράλου 0,45 €. 
Το ίδιο συμβαίνει και στο Μώλο. Ακόμα και εκείνοι που εισέρχονται στην ΠΑΘΕ από Ανισόπεδο Κόμβο Μπράλου με κατεύθυνση στην Αθήνα, αναγκάζονται να πληρώνουν επιπλέον ποσό 0,45 €, όσο η εταιρεία κοστολογεί το τμήμα Μπράλος-Λαμία που πληρώνουν οι διερχόμενοι, χωρίς καν να το διανύουν. 
Είναι τουλάχιστον ειρωνεία η εταιρεία να προτείνει μονομερώς ως εναλλακτικές λύσεις την παλαιά Εθνική οδό, καθώς ήδη αυτή χρησιμοποιεί μεγάλος όγκος της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, από και προς την Αθήνα.  
Τα συγκεκριμένα διόδια θα οδηγήσουν την κυκλοφορία μέσα στην πόλη της Λαμίας για να συνεχίσει μέσα από χωριά και πυκνοκατοικημένες συνοικίες στην Παλιά Εθνική οδό. Το απαρχαιωμένο δίκτυο, δεν μπορεί να απορροφήσει το μέγεθος της κυκλοφορίας.  
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί και αποκαθιστά τις βλάβες με τα όσα οικονομικά μέσα διαθέτει, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ευθύνη της. Οι φθορές είναι τεράστιες και οι δυνατότητες της Περιφέρειας σχεδόν ανύπαρκτες.  
Η Φθιώτιδα έχει πληρώσει ακριβά και με πολλαπλούς τρόπους το τίμημα στο πέταλο του Μαλιακού. Τώρα καλείται σε νέο τίμημα, καθώς υποχρεώνεται είτε να πληρώσει με "καπέλο" τις εσωτερικές της μετακινήσεις, είτε να υποχρεώνεται να κυκλοφορεί από υποδομές τις δεκαετίας του ΄50, με όγκο κυκλοφορίας σημερινό. 
Καλούμε την εταιρεία να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς.  
Να ακυρώσει τα σχέδιά της για λειτουργία παράπλευρων διοδίων σε Μώλο και Μπράλο πριν δοθούν σοβαρές λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται. Να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για να αναζητηθούν σοβαρές λύσεις, που θα δίνουν πειστικές απαντήσεις. 
Για εμάς το θέμα των πολλών και ακριβών διοδίων, ως επίσης και το θέμα του μη ολοκληρωμένου παράπλευρου οδικού δικτύου, είναι ζήτημα εξόχως σημαντικό και η λύση του προβλήματος αυτού άμεση προτεραιότητά μας. 

4 σχόλια:

  1. gia to provlima tis traganas kai tou proskina den eixate euaisthitopoiithei .giati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ... ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΟΜΑΣ ΣΤΑΪΚΟΣ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ...

      Διαγραφή
  2. Γιατί τότε δεν ήταν Αντιπεριφερειάρχης...και ποτέ δεν είναι αργά! Τώρα καλά τοποθετείται , αλλά τα λόγια παραμένουν λόγια , πράξεις θέλουμε κ. Καραίσκο γιατί μπουχτίσαμε στις υποσχέσεις και τις διαπιστώσεις ,χωρίς ν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά! Περιμένουμε και τον νέο Δήμαρχο ΛΑΜΙΑΣ και τον ΑΛ. ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ όχι μόνο να τοποθετηθούν αλλά να κάνουν κι αυτοί πράξεις την εναντιώσή τους στα ΔΙΟΔΙΑ! Η ΤΡΑΓΑΝΑ και οι κάτοικοι τους αντιστάθηκαν και αντιστέκονται και ακόμη και σήμερα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ και σπρώχνουν τις μπάρες~ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιό κόμμα σας υποστήριξε στις εκλογές του 2014 κε Καραϊσκο; Θυμίστε μου σας παρακαλώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου