Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή το θέμα του ΓΕΛ Λάρυμνας

Στη Βουλή το θέμα του ΓΕΛ Λάρυμνας με Επερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ. 


Το θέμα έθιξαν στη Βουλή, με σχετική Επερώτηση που κατέθεσαν προς τον  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Βουλευτές του ΚΚΕ κύριοι Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν όπως είναι φυσικό να μην καταργηθούν οι Λυκειακές τάξεις Λάρυμνας και αναφέρουν:
  

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Να μην καταργηθούν οι Λυκειακές τάξεις Λάρυμνας.


Στη Λάρυμνα στον οικισμό της Λάρκο σε κτιριακό σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευασθεί από την Λάρκο Γ.Μ.Μ.Α.Ε. και έχει παραχωρηθεί στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτούργησε από το 1970 Γυμνάσιο και Λύκειο. Αρχικά σαν ιδιωτικό και στην συνέχεια σαν δημόσιο γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις Λάρυμνας. Κάλυπτε εκπαιδευτικά τα χωριά Λάρυμνα, οικισμό Λάρκο, οικισμό Αγ.Ιωάννη, Λάρκο, Κόκκινο. Ο αριθμός των μαθητών κυμαίνονταν διαχρονικά από 180 έως 85.

Μεγάλο μέρος των δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες εποπτικού υλικού, συντηρήσεων και επισκευών καλύπτεται από την Λάρκο Γ.Μ.Μ.Α.Ε.        

Με την απόφαση Αρ.71336/Δ4 η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1575/27-6-2013 τεύχος δεύτερο, η τότε υφυπουργός παιδείας καταργεί τις λυκειακές τάξεις Λάρυμνας και τις συγχωνεύει με το ΓΕΛ Μαρτίνου.

Στην απόφαση αυτή εναντιώθηκαν μαθητές γονείς, εκπαιδευτικοί, μαζικοί φορείς, η Κοινότητα Λάρυμνας, ο Δήμος Λοκρών, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας ανέστειλε την εφαρμογή της μέχρι τον Ιούνη 2014. Από την φετινή σχολική περίοδο οι λυκειακές τάξεις Λάρυμνας θα συγχωνευτούν με το ΓΕΛ Μαρτίνου και οι 42 μαθητές θα αναγκασθούν να διανύουν αποστάσεις 36 χιλιομέτρων ημιορεινής περιοχής, επικίνδυνης βατότητας. μεγάλης κυκλοφορίας από φορτηγά νταλίκες, ψυγεία και άλλα βαρέου τύπου οχήματα τα οποία εξυπηρετούν τις παραγωγικές διαδικασίες ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. αμμοβολών, κτηνοτροφικών μονάδων, ιχθυογεννητικών σταθμών και αγροτικών καλλιεργειών. Αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη οι μαθητές από την Δευτέρα 2/9/2014 βρίσκονται σε κατάληψη του σχολείου απαιτώντας να ανακληθεί η απόφαση του 2011, έχοντας στον πλευρό τους τον κόσμο και μαζικούς φορείς της περιοχής.

Δυστυχώς το Υπουργείο αντί να δώσει λύση, να ανακαλέσει την απόφαση του 2011, ρίχνει λάδι στην φωτιά και με μεθοδεύσεις, απειλές, εκβιασμούς, επεμβάσεις εισαγγελέα και δυνάμεων καταστολής σε βάρος των μαθητών, της διευθύντριας του σχολείου και των γονιών προσπαθεί να σταματήσει τις κινητοποιήσεις.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποκρουσθεί, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και όλη η περιοχή είναι σε αναβρασμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην καταργηθεί η συγκεκριμένη σχολική μονάδα και να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς με τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου