Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙΘΟΡΕΑ: Με κατάνυξη εορτάσθηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου



Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τιθορέας το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.


Την παραμονή της εορτής εψάλει ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου.


Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργιά με αρτοκλασία. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εκ Τιθορέας καταγόμενος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καραγκούνης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως και Πάσης Λιβύης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τη συμμετοχή των ιερέων και των καλλίφωνων ιεροψαλτών της περιοχής.
 

Στο κήρυγμα του ο π. Χρυσόστομος ανεφέρθη στην Γέννηση της Θεοτόκου η οποία «χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη» τονίζοντας ότι η Θεοτόκος έδωσε χαρά πρώτα στους γονείς της Ιωακείμ και Άννα, έδωσε χαρά στον ουρανό, στους αγγέλους και αρχάγγελους ακόμη και στον Άδη διότι σήμανε την ελπίδα της απελευθερώσεως των ανθρώπων από τα δεσμά της αμαρτίας και την αιώνια καταδίκη.

Τέλος παρεκάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχονται για τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι υφίστανται απηνή διωγμό από τους φανατικούς ισλαμιστές.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου