Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα παρέμβαση Ε.Μακρή-Θεοδώρου με στόχο την εξασφάλιση της Ψηφιακής Αλληλεγγύης στην Στερεά Ελλάδα


      Με στόχο να εξασφαλιστεί η επιταγή του Προγράμματος Ψηφιακής Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε προς τους αρμόδιους υπουργούς η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου.

     Ενώ ως τώρα η Στερεά Ελλάδα ήταν αποκλεισμένη από όλα σχεδόν τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, η διασφάλιση της συμμετοχής της στα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης και επανακατάρτισης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, δίνει την ευκαιρία εισόδου στην εργασία σε χιλιάδες ανέργους.
  
     Πρόκειται, σύμφωνα με την κα Μακρή, για δύο προγράμματα απασχόλησης  ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ και στα οποία έχει διασφαλιστεί ήδη η συμμετοχή ανέργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα.
   

    Ωστόσο, η Βουλευτής με νέα σχετική ερώτησή της προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται στην υλοποίηση του προγράμματος Ψηφιακής Αλληλεγγύης, που έχει εγκριθεί και προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με αυτό, οι δικαιούχοι του, που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα στις οκτώ περιφέρειες της χώρας, θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σύνδεση στο Ιnternet για ένα έτος, φορητό υπολογιστή αλλά και ταμπλετ συσκευές.
  
   Θέτοντας ως δεδομένη την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τους πολίτες όλης της χώρας, η κα Μακρή ζητά να συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένοι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής σ’αυτό.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου