Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η αποκάλυψη του εγκληματικού αντιλαϊκού χαρακτήρα του φασιστικού πολιτικού μορφώματος, της Χ.Α.


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα κάνουμε μια πολιτική αναδρομή. 
  
Ποιος δε θυμάται την περίφημη εκείνη πρωτοσέλιδη φωτογραφία με τη γιαγιούλα και τον μπρατσωμένο χρυσαυγίτη να την περνά απέναντι για να πάει στο ATM τράπεζας, επειδή φοβόταν τους κλέφτες και τους μετανάστες; Μετά αποκαλύφθηκε ότι η ...κακόμοιρη γιαγιούλα ήταν η φυσική μητέρα στελέχους της Χρυσής Αυγής και υποψήφιου βουλευτή. Και το πλάνο; Μια σκηνοθετημένη φωτογραφία. Βέβαια, πάνω σε αυτή είναι η αλήθεια ότι «χτίστηκαν» πολλές συνειδήσεις και είδαν με άλλο μάτι τη φασιστική οργάνωση.
   
Μνημονεύουμε αυτό το γεγονός για ένα λόγο. Τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας …φιλοτέχνησαν το προφίλ της Χρυσής Αυγής πάνω σε δεκάδες τέτοια περιστατικά. Για να φτιαχτεί ένα υποτιθέμενο αντισυστημικό προφίλ και να νομιμοποιηθούν η ύπαρξη και η δράση της στη συνείδηση κυρίως νέων ανθρώπων. Επίσης, ποιος δε θυμάται τις κραυγές της στην «πάνω πλατεία» για «εκλογικές πελατείες», «διορισμούς ημετέρων», «οικογενειοκρατίες»... Για όλα αυτά, μάλιστα, μιλούσαν ακόμα και για κρεμάλες, για «300 στο Γουδή» και άλλα τέτοια δήθεν αντισυστημικά.
  
 Το κατά πόσον βέβαια είναι αντισυστημική η Χρυσή Αυγή και το ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος το δείχνουν πολλά. Όπως, οι 145 Ερωτήσεις που κατέθεσαν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών στο μικρό διάστημα της βουλευτικής τους διαδρομής. Και, μόλις πριν λίγες μέρες, σε κυριακάτικη εφημερίδα, υπήρξε καταγγελία πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα, που μιλά για «ταρίφα» που έπαιρναν τα φασιστοειδή για κάθε Ερώτηση που κατέθεταν...
    
Ας θυμηθούμε μερικά ακόμα.
   

-- Το Νοέμβρη του 2012, ο βουλευτής τους Παναγιώταρος, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να επιδοτηθούν οι εφοπλιστές μέσω νέων φοροαπαλλαγών.  -- Το Φλεβάρη του 2013, ο ίδιος ο «αρχηγός» των νεοναζί κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών, είπε: «Υπάρχει και ένας ολόκληρος λαός που απαιτεί από το κράτος και αυτός (σ.σ. ο λαός) είναι το θύμα της υποθέσεως, από τη μια μεριά, δηλαδή, το κράτος, ένα ανήμπορο κράτος, από την άλλη, οι εργατοπατέρες, δεν είναι αθώοι, έτσι; Έχουν κάνει πολλά...». Επιχειρήματα ενάντια στους ναυτεργάτες που θα ζήλευαν το πρωθυπουργικό επιτελείο και η Ένωση Εφοπλιστών.   -- Στις 12 Μάρτη 2013, ο βουλευτής Γ. Λαγός επίσης: «Τα ναυπηγεία κλείνουν (...) Γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια ώστε ο Έλληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».
    -- Τον Αύγουστο του 2013, κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών, και συγκεκριμένα οι Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, συνοδευόμενοι από κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και διακήρυτταν όλοι τους ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε».
   
     Είναι ξεκάθαρο πλέον  ότι παίζουν καλά το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα ενός συστήματος που πίνει το αίμα του λαού, ως προστάτες των συμφερόντων των αφεντικών, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών.
    
        Αυτή είναι η μία πολύ σοβαρή πλευρά για το τι εστί πολιτική απάτη, χρυσαυγίτικο θράσος και προπαγάνδα. Σαν του πολιτικού προγόνου τους, του ναζί Γκέμπελς.
        
       Μόλις προχτές, βγήκαν στη φόρα νέα άπλυτα των ελληνο-φασιστών. Καταγγέλλει «συναγωνιστής» από τη Λάρισα τους ομοϊδεάτες του: «Ζείτε σε βίλες με δάνεια της Βουλής και κάνετε ρουσφέτια. Ο ένας διορίζει την κόρη του αλλουνού». Τι εννοεί; Ότι χρυσαυγίτες βουλευτές διόριζαν συγγενείς και γνωστούς στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Και μάλιστα, για το «ξεκάρφωμα», δεν διόριζε ο καθένας την κόρη του ή το συγγενή του αλλά ο ένας βουλευτής διόριζε την κόρη του άλλου βουλευτή και αντίστροφα.
   
          Άλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για βουλευτές της που έκαναν χρήση βουλευτικών προνομίων και για δήθεν «αντισυστημικούς» νεοναζί που νοίκιαζαν υπερπολυτελείς βίλες στην Πεντέλη. Για χρυσαυγίτες που όχι μόνο έπαιρναν κανονικότατα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα χρησιμοποιούσαν και για επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου (σ.σ. Ηλιούπολη), όπως αποκαλύφθηκε πολύ πρόσφατα.
     
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή! Αντιλαϊκή! Επικίνδυνη για το λαϊκό συμφέρον και όχι υπερασπιστής του.
    
Κι όταν μιλά κάποιος για την αντιμετώπισή της, δεν μπορεί να την ξεχωρίζει από την αντιμετώπιση και την πάλη ενάντια στο σύστημα που τη θέλει, τη γεννά και τη θρέφει. Η αστική τάξη – που, ανάλογα με τις επιδιώξεις της, μπορεί άλλοτε να την ξεδοντιάζει να τη συμμορφώνει και άλλοτε να την ενισχύει - τη χρειάζεται με στόχο να τρομοκρατήσει, να καταστείλει, να χτυπήσει τον ίδιο το λαό και τους αγώνες του.
    
Γι αυτό, μόνο ο ίδιος ο λαός και το εργατικό λαϊκό κίνημα –στους τόπους δουλειάς, στις εκπαιδευτικές μονάδες, στις γειτονιές- μπορεί να απομονώσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη Χ.Α. και κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα που ίσως εμφανιστεί.



ΛΑΜΙΑ                       18/9/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου