Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Οργάνωση Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ: Αλληλεγγύη στους μαθητές του ΓΕΛ Λάρυμνας


Την αλληλεγγύη της στους μαθητές του ΓΕΛ Λάρυμνας εκφράζει η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση «χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών του ΓΕΛ Λάρυμνας που στρέφεται ενάντια στο κλείσιμο του σχολείου τους και την μεταφορά τους στο ΓΕΛ Μαρτίνου.
ν
Η απόφαση αυτή έρχεται ως υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πιστή στις οδηγίες της ΕΕ. Με αφορμή και αυτό το γεγονός, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πώς το «νέο σχολείο», όπως το βαφτίζει η κυβέρνηση, έρχεται να βάλει νέα εμπόδια, στα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, στην μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.
Επίσης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει γονείς και μαθητές φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να περικυκλώσει το σχολείο με δυνάμεις της ΟΠΚΕ!!!
Καλούμε τους μαθητές της Λάρυμνας να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους, να μην "μασήσουν" στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Το δίκαιο είναι με το μέρος τους.
Καλούμε τους μαθητές αλλά και συνολικά τη νεολαία της περιοχής μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του ΓΕΛ Λάρυμνας, να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις στήριξης από σχολεία, συλλόγους σπουδαστών, σωματεία και άλλους φορείς της περιοχής.
Απαιτούμε:
·         Καμία κατάργηση και συγχώνευση σχολείου. Όχι στα 30άρια τμήματα με τους μαθητές στριμωγμένους σαν σαρδέλες.
·         Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων. Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές και βιβλία.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή της σχολικής χρονιάς θα βρεθούν πρωτοπόροι στην οργάνωση του αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας.
Η υποταγή δεν ταιριάζει σε κανέναν από μας. Ψηλά το κεφάλι!
Δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργανωμένη και συλλογική δράση!»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου