Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανική «ακτινογραφία» στους ΟΤΑ – Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς τους αιρετούς

Ο Φούχτελ θέλει να «φακελώσει» Δήμους και Περιφέρειες



«Διευθύνσεις και… ονόματα» ζητάει να συμπληρωθούν εν ολίγοις, το 8σελιδο ερωτηματολόγιο που εστάλη σε δήμους και περιφέρειες της χώρας από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση». 

Το έντυπο θέτει ερωτημάτα για τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις υποδομές που διαθέτει, καθώς και την κοινωνική κατάσταση και μάλιστα με λεπτομέρειες ακόμη και για την «ακτινογραφία» του (π.χ. μετανάστες και Ρομά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει συγκεκριμένη ενότητα για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ζητούνται απαντήσεις για το ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι.

Οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς εργαζομένων είναι ήδη σφοδρές. Το ερωτηματόλογιο ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δείτε τα ερωτηματολόγια που έστειλε ο κ. Φούχτελ:
 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1  
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…» 

Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε τα εξής:

“Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ” ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου.

Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Υπουργός Εσωτερικών πρέπει να απαντήσει : Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;

Κι αλήθεια, πώς τοποθετούνται πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία – που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της – οι δήθεν «ανεξάρτητοι» και υπέρμαχοι της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες;

Μόνο ένα πράγμα μπορούμε να σχολιάσουμε: Υπάρχουν και όρια! Και τα όρια αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας, πρώτα και κύρια από τους πολίτες και τους αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες της Αριστεράς – και, ελπίζουμε, από το σύνολο των αιρετών – που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά αγαθά της περιοχής τους. Δεν πουλάμε, κύριοι…»
 
 
Προειδοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους αιρετούς

Το ερωτηματολόγιο προκάλεσε την αντίδραση και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους αιρετούς να είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων 

Δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Τα απορρίμματα κρίνουν το αν θα υπάρξει η αδελφοποίηση του Δήμου στην Ελλάδα με κάποιον άλλο στη Γερμανία όπως αναφέρεται στην αρχή του ερωτηματολογίου;

Σαφώς και όχι. Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η… ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τα απορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Ο κ. Φούχτελ έχει μνημονεύσει πολλές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερες έχει αναφερθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι… φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της… κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών.
 

2 σχόλια:

  1. ο κ.Λιολιος επιβεβαιώνει την ύπαρξη του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου και αν ναι τι πρόκειται να πράξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδείχθηκε ότι οι ανθρωποι είναι ανίκανοι.Δικαίως πρέπει να έχουμε τους Γερμανούς να μας ελέγχουν.Ολοι οι αγράμματοι και οι αποτυχημένοι ψάχνουν πως θα γατζωθουν απο το Δημόσιο μήπως και ξελασπώσουν.Οχι μόνο οι δικοί μας αλλα η πλειοψηφία.Ειναι τυχαίο ότι στα μέρη μας κανένας σοβαρός,ηθικός ή πετυχημένος σε οποιονδήποτε τομέα δεν θέλει ούτε να ακουει για αυτά τα πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου