Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινωση ΕΑΜ για την απόλυση του Ανδρέα Δαλάκα από τη ΛΑΡΚΟ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνει ένα μήνα απολυμένος ο συνάδελφος Ανδρέας Δαλάκας. Τους λόγους της απόλυσης και το ιστορικό δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε πάλι , σας έχουμε ενημερώσει με δύο ανακοινώσεις μέσα σε αυτό το διάστημα , έχει δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε. και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

 Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε πως η απόλυση αυτή δεν είναι καπρίτσιο της Διοίκησης. Είναι μελετημένη , είναι κατεύθυνση της κυβέρνησης και των εργοδοτών που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι , παραδειγματίζοντας και τιμωρώντας .

 Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση επενδύει στη συγκεκριμένη απόλυση γιατί επιδιώκει να εξασφαλίσει «σιγή ιχθύος» από τους εργαζόμενους για την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και στόχο έχει να οξύνει .
 Γι αυτό πήγε το Σωματείο στο δικαστήριο και η κινητοποίηση που είχαμε βγήκε παράνομη , θέλοντας έτσι να περάσει πως οι αγώνες ποινικοποιούνται.

 Το επόμενο πιο φρέσκο βήμα είναι πως κάτω από αυτό το κλίμα καλεί ξανά τους εργαζόμενους για διαπραγματεύσεις υπογραφής ΣΣΕ με περικοπές. Σήμερα 11/09/2014 οι πρόεδροι των Σωματείων είναι στην έδρα της ΛΑΡΚΟ  , μετά από πρόσκληση που έλαβαν .
  


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Αυτή η απόλυση δεν ξεσκεπάζει μόνο τις διαθέσεις της διορισμένης διοίκησης που θέλει να εφαρμόζει την κυβερνητική –εργοδοτική πολιτική και παράλληλα εμείς να σκύβουμε το κεφάλι. Αυτή η απόλυση ξεσκεπάζει και το ρόλο του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 Η πλειοψηφία του σωματείου αν και γνώριζε από τον Δεκαπενταύγουστο για την διάθεση της Διοίκησης , αποσιώπησε. Στις 18 Αυγούστου που έγινε η απόλυση του συναδέλφου αν και έπρεπε να σημάνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους, προτίμησε να συνεχίσει τη σιωπή και να οδηγήσει τον συνάδελφο σε συμβιβασμό κάνοντάς τον να πιστέψει πως αν ζητήσει συγγνώμη για αυτό που σωστά έκανε , θα τον πάρουν πίσω.

Εφόσον και μετά τις διακοπές του Προέδρου η Διοίκηση απάντησε αρνητικά έγινε νέο Δ.Σ. του σωματείου και αποφάσισε κατά πλειοψηφία κινητοποίηση για την Πέμπτη 04/09/2014 και Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 05/09/2014 .

 Η πρόταση του ΕΑΜ ήταν 4ΩΡΗ στάση εργασίας ανά βάρδια την Τρίτη 09/09 και Γ.Σ. στις 12:00 την ίδια μέρα όπου το Δ.Σ. του σωματείου θα είχε κανονίσει τα λεωφορεία της απογευματινής βάρδιας να ερχόντουσαν κατευθείαν στο χώρο της Γ.Σ. την ώρα που θα γινόταν.   Η ΛΑΡΚΟ μας πήγε στο δικαστήριο και η απεργία βγήκε παράνομη.

 Την επόμενη μέρα έγινε νέο Δ.Σ. του σωματείου και ενώ εμείς βάλαμε πρόταση για Γενική Συνέλευση την Τρίτη  με αιτήματα ασφαλείας που η ΛΑΡΚΟ δεν τηρεί, η πλειοψηφία του Σωματείου επικαλούμενη πως θα «κάψουμε» όλα τα αιτήματα στα δικαστήρια , αποφάσισε να κάνει Γ.Σ. εφόσον ο συνάδελφος κάνει πρώτα Αγωγή , δηλαδή , «Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι» .

 Παράλληλα βέβαια μετά το δικαστήριο , η πλειοψηφία του σωματείου έβγαλε ανακοίνωση που ούτε μέσα σε αυτή έγραψε το πραγματικό ιστορικό της απόλυσης, αφήνοντας έτσι τα παπαγαλάκια της ΛΑΡΚΟ να συγχύζουν τους εργαζόμενους με διάφορα ψεύδη όπως «ήθελε να φύγει», «ζητούσε αποζημίωση για τις ελιές που του κάηκαν» και διάφορα άλλα τέτοια ψεύδη. Επίσης σε αυτή την ανακοίνωση για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων έγραψαν για πισώπλατες μαχαιριές που δέχτηκαν από την Διεύθυνση και τη Διοίκηση.
  

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.
Εμείς θεωρούμε πως η πλειοψηφία του Σωματείου ήταν σε συμπόρευση  με τη διοίκηση και την Διεύθυνση , για να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν.

 Αλλά ας μας επιτρέψετε να βάλουμε τον προβληματισμό στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά ανεξάρτητα αν συμφωνείτε με τη δική μας γνώμη ή πραγματικά πιστεύετε πως και η πλειοψηφία εννοεί πως έφαγε μαχαιριά πισώπλατα.

 Αν όπως λέει έφαγε μαχαιριά πισώπλατα , πώς θα αντιδράσει για αυτό; Με Γενική Συνέλευση εάν και εφόσον κάνει αγωγή ο συνάδελφος; Ποιος είναι αυτός που τρώει τέτοιες μαχαιριές και αντιδρά όπως η πλειοψηφία του σωματείου;

Εμείς καλούμε για τελευταία φορά την πλειοψηφία για προκήρυξη Γ.Σ. μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για γίνει αυτή.

Εάν συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα , θα πάρουμε την πρωτοβουλία να μαζέψουμε υπογραφές για Γ.Σ.

 Τέλος , όπως είχαμε πει θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν βάλει το ζήτημα στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας ( συνεδρίαση 11/9/14) για 24ωρη απεργία για άμεση ανάκληση της απόλυσης και στην ΠΟΕΜ ( αναμένουμε να οριστεί συνεδρίαση ΔΣ).

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


ΕΑΜ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
    ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (ΔΑΚΕ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
    ΤΙ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου