Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση Β.Κυριακάκη για την φαρμακευτική κάλυψη ανασφαλίστων - κατόχων βιβλιαρίου Πρόνοιας [vid]

Συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακάκη Βασίλη για την ελλιπή φαρμακευτική κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών - κατόχων βιβλιαρίου Πρόνοιας. 


Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του  επί της επίκαιρης ερώτησης ανάφερε τους περιορισμούς στην παροχή φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  οι οποίοι απορρέουν καταρχάς από τα κριτήρια για την απόκτηση του βιβλιαρίου Πρόνοιας (εισοδηματικά, ασφαλιστική ενημερότητα) και έπειτα τις παροχές σε φαρμακευτική περίθαλψη που αναφέρονται στους δικαιούχους (οι κάτοχοι του βιβλιαρίου Πρόνοιας μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και όχι από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή ενδεχομένως ιδιωτικά φαρμακεία, όπως οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι).  

Επιπλέον, η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία αποτυπώνεται στο ύψος των 2 εκ ευρώ και το οποίο παρ’ όλες τις αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα καθώς και την προσθήκη σε αυτό το κωδικό (ΚΑΕ 2323) του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφαλίστων –μη κατόχων βιβλιαρίου Πρόνοιας δεν έχει αυξηθεί. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι ασθενείς να πηγαίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να γυρνούν πολλές φορές ακόμη και πέντε ή και δέκα νοσοκομεία για να βρουν τα φάρμακά τους.

Στα συγκεκριμένα ερωτήματα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κος Γρηγοράκος, απάντησε ανεπαρκώς, αναγνωρίζοντας μόνο ότι υπάρχει «κενό» στην φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων και δεσμεύτηκε σε ένα αφηρημένο τόνο ότι θα επιληφθεί του θέματος «προσεχώς». Τέλος,  για το κωδικό που αφορά την φαρμακευτική επάρκεια των νοσοκομείων για την κάλυψη των ανασφαλίστων δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη προοπτική ενίσχυσής του.
  
Ο βουλευτής κατέληξε στη δεύτερη τοποθέτησή του ότι «Φαίνεται ότι αυτή η λέξη «στερούμεθα» αφορά το Υπουργείο Υγείας, διότι στερείται της βούλησης να δώσει την οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται στον κωδικό 2323 του Υπουργείου Υγείας.». Η Κυβέρνηση όχι μόνο στερείται βούλησης να αμβλύνει τις ανισότητες στο χώρο της Υγείας αλλά έχει δημιουργήσει ασθενείς τριών ταχυτήτων με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν υπέρογκη συμμετοχή στα φάρμακα, τους ανασφάλιστους  - κατόχους βιβλιαρίου Πρόνοιας να μην βρίσκουν φάρμακα στα νοσοκομεία και τους ανασφάλιστους - μη κατόχους βιβλιαρίου Πρόνοιας να καλούνται να πληρώσουν ως σαν να ήταν ασφαλισμένοι τα φάρμακά τους.  Αυτή είναι η περίφημη πολιτική «Σαμαρά»  και της Κυβέρνησης στο χώρο της φαρμακευτικής κάλυψης των συμπολιτών μας.

2 σχόλια:

  1. σας παρακαλω πολυ ανοιχτε τον κωδικο γιατην ηλεκτρονικη συνταγη παμε να κ δεν μπορει να μπει κανενας γιατρος μεσα κ υποχρεουμεθα εκτος ολων των αλλων να μας τα πληρωνει η οικογενεια μας ειναι η τριτη φορα που φετγω απο γιατρο χωρις φαρμακα .ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας παρακαλω πολυ ανοιχτε τον κωδικο ηλεκτρονικης συνταγης για εμας τους ανθρωπους της προνοιας παμε κ φευγουμε χωρις φαρμακα δεν μπορουνε οι γιατροι οσο καλη θεληση κ αν εχουνε να μπουνε ειναι κλειδωμενος κ υποχρεουνται εχουνε δεν εχουνε να τα πληρωνουνε οι δικοι μας μενουμε χωρις φαρμακα επιληψιας με εμβολισμους απο δυσπλασια αγγειων κ.λ.πολοι εχουμε αναγκη ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου