Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οι Βουλευτές της Φθιώτιδας και της Στερεάς δεν παίρνουν θέση;

Το θέμα των διοδίων απασχολεί αυτό τον καιρό πιο έντονα από ποτέ τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους, ακόμη και το περιφερειακό συμβούλιο. 


Τους μόνους όμως που -όπως φαίνεται- δεν τους απασχολεί καθόλου το θέμα είναι οι  Βουλευτές που με μαεστρία αποφεύγουν να θίξουν το θέμα (οι οποίοι όμως είναι και οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι).

Όλοι οι Βουλευτές, τόσο κυρίως της Φθιώτιδας, όσο δευτερευόντως και των άλλων νομών της περιφέρειας Στερεάς, δεν λένε λέξη για το θέμα, δεν έχουν παραβρεθεί σε καμία συνέλευση πολιτών, είναι απόντες μόνιμα από δήμους και περιφέρεια.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι δεν έχουν παρέμβει -ως οφείλουν- στη Βουλή. Ούτε μία ερώτηση, ούτε μία κατάθεση τροπολογίας, ούτε καν συζήτηση και συνεννόηση μεταξύ τους για το θέμα δεν έχουν κάνει. 


Είναι πρωτοφανής η απάθεια των Βουλευτών μας, μπροστά στην αδικία που συμβαίνει στη Φθιώτιδα, καθώς και στις προσβολές που έχει δεχθεί ο τόπος μας από τον κο Χρυσοχοΐδη.


Ο κος Σταϊκούρας είναι υπερήφανος για τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του συναδέλφου του υπουργού; Είναι υπερήφανος μήπως για το τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο κος Χρυσοχοΐδης και την προσβλητική συμπεριφορά του προς τους "ιθαγενείς" πολίτες της Φθιώτιδας; 

Οι άλλοι Βουλευτες της ΝΔ; των άλλων κομμάτων; των άλλων όμορων νομών;

Είναι δυνατόν η μόνη που βρέθηκε να παρέμβει και να απαντήσει στον Χρυσοχοΐδη να είναι η πρώην Βουλευτής κα Τόνια Αντωνίου σε μία κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ; 

Ο κος Χρυσοχοΐδης έχει άδικο. Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του με σαθρά επιχειρήματα και προσβλητικές κορώνες. (Να έχει διαβάσει άραγε τις συμβάσεις και τη σχετική νομοθεσία;). Τα έργα της ΠΑΘΕ στη Φθιώτιδα δεν γίνονται μόνο για την εξυπηρέτηση των Φθιωτών. Εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα

Είναι δυνατόν μέσα σε ένα νομό (βλέπε Φθιώτιδα) να υπάρχουν τρία και τέσσερα μετωπικά διόδια και άλλοι νομοί να μην έχουν (βλέπε Θεσσαλία) ούτε ένα; 

Είναι δυνατόν να πληρώνει τέσσερις φορές διόδια κάποιος για πάει στη Λαμία (στο νοσοκομείο) και να επιστρέψει στη Φθιώτιδα, ενώ κάποιος άλλος στη Θεσσαλία να χρησιμοποιώντας την ΠΑΘΕ να πηγαινοέρχεται από και προς τη Λάρισα χωρίς να πληρώνει καθόλου; 

Να αλλάξει ο νόμος ΤΩΡΑ! Χθες αν ήταν δυνατόν!
1) Να διαμοιραστούν τα μετωπικά διόδια αναλογικά σε ΟΛΟΥΣ τους νομούς που διασχίζει η ΠΑΘΕ! 

2) Χρέωση διοδιών με βάση τη χιλιομετρική απόσταση!
Αυτό ζητάμε! Και είναι δίκαιο αίτημα...

Οι Βουλευτές μας πρέπει να πάψουν να κρύβονται και επιτέλους να υπερασπιστούν αυτούς που τους εξέλεξαν ως αντιπροσώπους τους στη Βουλή! Νομοθετική πρωτοβουλία ΤΩΡΑ!

lamiastereanews.blogspot.gr

14 σχόλια:

  1. Επειδή τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν το πρόβλημα.

    Άραγε αγνοούν ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές πριν 9 μήνες περίπου ψηφίσαν για εκ νέου ανανέωση και με χειρότερους όρους των συμβάσεων; Γνωρίζαν τους είχε επισημανθεί άρα συνειδητά και όχι από άγνοια έχουν πάρει θέση και για αυτή τη θέση πρέπει να κριθούν.
    Ο ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης με πληθώρα ανακοινώσεων, δηλώσεων και πάρα πολλές διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει θέσει το ζήτημα και έχει πάρει θέση.
    Το ίδιο και από τα υπόλοιπα κόμματα.
    Άρα προς τι η τόση αγανάκτηση περί μη θέσης; Μήπως πετάμε το μπαλάκι στους άλλους ενώ το ζητούμενο είναι η ίδια η κοινωνία της Φθιώτιδας να οργανωθεί ώστε και θέση να πάρει και να την διεκδικήσει; Η θα μείνει στις παλιές αντιλήψεις ότι κάποιος πολιτευτής θα τους βγάλει το φίδι από την τρύπα;
    Όσο για το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν ότι η Φθιώτιδα είναι ριγμένη ας έχουν υπόψη τους ότι αυτο που προβλεπουν οι συμβάσεις είναι ότι σε κάθε τμήμα οδικού δικτύου που ολοκληρώνεται αυτό μετατρέπεται αμεσα σε κελιστου τύπου δηλαδή παντου πλευρικά και πολλά μετωπικά ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα στις εταιρείες. ¨Ηδη πριν την Φθιώτιδα η ΒΑ Αττική το βιώνει και έρχεται και η σειρά και άλλων νομών-περιοχών. Γιαυτο αφήστε την "αγανάκτηση¨και πιάστε την αυτοοργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά το θέτει ο παραπάνω σχολιαστής και συμφωνώ μαζί του και δεν μπορούμε φυσικά να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τις παραχωρήσεις και ούτε ψήφισαν την ανανέωση συμβάσεων.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ ,που ποτέ δεν ψήφισαν κάτι σχετικό με τις παραχωρήσεις.Ιδιαίτερα ο Β.Κυριακάκης,του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πάντα σχεδόν ,στις κινητοποιήσεις μας απο το 2009 έως σήμερα και γνωρίζω ,προσωπικά , ότι έχει κάνει αρκετές επερωτήσεις σε σχέση με τα διόδια στην Φθιώτιδα και γενικότερα για τα διόδια και είναι άδικο ,ιδιαίτερα, να μπαίνει στο τσουβάλι με βουλευτές της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ....και ο Γιάννης Σταθάς από Βοιωτία,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,υπήρξε μαζί μου μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού , ενάντια στα διόδια,ΓΙ ΑΥΤΌ ΛΟΙΠΌΝ ΕΊΝΑΙ ΆΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΆΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ "Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ". ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.

      ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ; ΤΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ;).

      Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

      ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

      ΑΡΓΥΡΗ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΩ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ 2012 (ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ) ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΑΚΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ.

      ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΩΟΥ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΙΑ.

      ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΩΣ ΒΟΥΛΕΤΗΣ.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟΥΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ,ΜΠΟΡΕΙ , ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ!ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΧΩΡΙΣ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!

      Διαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΕ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΚΕΙ; ΑΝΑ 30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει ή έστω αυτό αναφέρεται στις συμβάσεις. Αλλά σε λίγο έρχεται και αυτό.

      Διαγραφή
  3. Η ΠΛΗΘΩΡΑ (;) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΑΡΚΕΙ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν έχω κοντή μνήμη και παρατηρώ τι ανακοινώνουν και τι κάνουν οι πολιτευτές του νομού εσύ το μεταφράζεις οτι ειμαι στην υπηρεσία κάποιου από αυτούς. Να χαρώ λογική.
      Δεν υπερασπίστηκα κανέναν αλλά δεν θα θεωρήσω ότι δεν έχουν πάρει και συγκεκριμένες θέσεις ο καθένας.
      Η κριτική που γίνεται ότι πέρα από τις δηλώσεις πρακτικά τι γίνεται με βρίσκει σύμφωνο αλλά όπως έγραψα παραπάνω αναρωτιέμαι όχι τι κάνουν οι πολιτευτές αλλά τι στάση κρατάμε εμείς σαν πολίτες και σαν τοπική κοινωνία. Είχαμε αφήσει το θέμα μόνο σε αυτούς στη λογική να μας βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Πως τους πιέσαμε ή έστω εκβιάσαμε για το αντίθετο από αυτό που πράξαν; Όταν χωριά ολόκληρα έχουν κόσμο που δουλεύει στα διόδια και γιαυτό το λόγο δεν αντιδρούν όπως θα αρμοζε στην περίπτωση και βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι μόνο τους βουλευτές ας βάλουμε και την κοινωνία τοτε. Αυτό που λέω είναι ότι χωρίς αυτοοργάνωση αυτών που πλήττονται κανενα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έρθει είτε βρούμε το μεσσία είτε όχι.

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ; ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΒΓΖΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ.... ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ....



    ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποιο βουλευτικό γραφείο δουλεύεις; τι είναι αυτά που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γραφείο δουλεύω αλλά όχι σε πολιτικό. Και επειδή δουλεύω σε γραφείο έχω και καθημερινή πρόσβαση στον τυπο. Το θέμα δεν ειναι τωρινό και ξαφνιάζομαι από την έκπληξη καποιων που τωρα σκάει σαν βόμβα και την αγανάκτηση τους ότι οι βουλευτές δεν έχουν πάρει θέση. Έχουν πάρει και μάλιστα πρόσφατα με την ψήφο τους και την τοποθέτηση τους και στη Βουλή και στο δρόμο. Χαρακτηριστικά στο Προσκυνά και ο Κυριακάκης από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουτσογιανακόπουλος από τη ΝΔ ήταν. Ο πρώτος όμως ψηφισε εναντια και δικαιολογησε ο δευτερος ψηφισε υπερ και ειπε οτι δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Και οι δυο όμως κατηγορούνται για το ίδιο πράγμα. Οτι δεν έχουν θέση. Ε τι να κανουμε ρε παιδια όσο και να μην μας φτάνει μόνο τι ψήφο δώσαν,ο ενας πήρε θέση υπερ αυτού που βιώνουμε και δεν το μπλόκαρε ο άλλος δεν συναίνεσε. Η πραγματικότητα αυτή είναι και δεν με κάνει να είμαι υποστηρικτή του ενός η του άλλου. Όσοι όψιμα αντιδρούν ας αναλογιστούν ποιον και τι ψήφισε ο καθένας και τόσα χρόνια αλλά και πρόσφατα αλλά κυρίως ποιον έγλυφε και περίμενε οτι θα του βγάλει το φίδι από την τρύπα.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ??? ΟΤΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ ιδίων κρίνεις ,μη "αφελή" ?εσύ τελικά μας νομίζεις όλους κορόιδα!μην κόπτεσαι για τους άλλους , κοίτα να προκόψεις εσύ.

      Διαγραφή
  7. Ποιος είναι ο βουλευτής που έκανε τόσα πολλά για μας; Γιατί δεν τον αναφέρεις; Γιατί αφού μας πρόσφερε τόσες υπηρεσίες και έκανε τόσο μεγάλο καλό στον τόπο τον κρύβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου