Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Β. Κυριακάκης στη Βουλή για το Αντιρατσιστικό Νονομοσχέδιο


Ομιλία του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακάκη Βασίλη, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αναφέρει ότι "το παρών σχέδιο νόμου δεν είναι αντιρατσιστικό όπως το παρουσιάζει η αιτιολογική έκθεση γιατί δεν νοείται αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χωρίς τρία βασικά  - δομικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, όταν δεν διώκεται η ρατσιστική πράξη, δεύτερον όταν δεν υπάρχει προστασία των θυμάτων και τέλος όταν τίποτα δεν υπάρχει για την εκπαίδευση και την αγωγή των πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας."

Στη συνέχεια επισημαίνει τη στενή σχέση του ρατσισμού με την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση και εκτιμά ότι το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια συγκερασμού μεταξύ του ακροδεξιού ακροατηρίου της Κυβέρνησης και των διεθνών υποχρεώσεών της .

Τέλος, την καλεί να αντιληφθεί  ακόμα  και τώρα την κρισιμότητα της κοινωνικής κατάστασης στην οποία βιώνει η κοινωνία και να κάνει δεκτές τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου