Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

2η Παρέμβαση του ΥΠΠΕΚΑ στη δημοπράτηση για τους ΣΜΑ !!!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ


2Η Παρέμβαση του ΥΠΠΕΚΑ στη δημοπράτηση του υποέργου του Δήμου Λοκρών «δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης αποριμμάτων (ΣΜΑ)» 

Το ΥΠΠΕΚΑ  διατυπώνει την αρνητική του γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου.  Καλεί τον Δήμο Λοκρών σε επανάληψη της διαδικασίας δημοπράτησης, λαμβάνοντας μέρυμνα για διατύπωση τεχνικών προδιαγραφών με τρόπο που να μη δημιουργεί αποκλεισμούς.

Τον Οκτώβριο του 2011 ο Δήμος Λοκρών με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» πρόγραμμα που θα λύσει το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα  καμμία δημοπράτηση  έργου  δεν έχει προχωρήσει. Μετά από 3 χρόνια είμαστε στο ίδιο σημείο, η ανακύκλωση υπολειτουργεί, η καθαριότητα πλημμελής, τα ρέματα έχουν γεμίσει σκουπίδια και μπάζα.

Ο Λιόλιος είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το 2015 θα έλυνε το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο μας. Οι ευθύνες του είναι μεγάλες.

Για να λυθεί το θέμα των σκουπιδιών με την μεταφορά τους στη Θήβα θα πρέπει να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα:

1.   ανακύκλωσης
2.   κομποστοποίησης
3.   δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
4.   αποκατάσταης των 4 ΧΑΔΑ.

Εμείς όπως υποσχεθήκαμε και προεκλογικά με οδηγό το 3πτυχο διαφάνεια, συλλογικότητα, δημοκρατία θα πορευτούμε ως αντιπολίτευση, και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική ενέργεια του κ.Λιόλιου.5 σχόλια:

 1. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξανάγινε: Και δεύτερο ηχηρό χαστούκι του ΥΠΠΕΚΑ στο Λιόλιο!!!

   Διαγραφή
 2. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ;
  Ή ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΛΙΟΛΙΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ΥΠΠΕΚΑ στο έγγραφο του αναφέρει ξεκάθαρα τους λόγους της παρέμβασης του. Και είναι -για δεύτερη φορά- καταπέλτης για τη δημοτική αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το ΥΠΠΕΚΑ στην ουσία ακυρώνει το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου του Δήμου. Καλεί τον Δήμο Λοκρών για δεύτερη φορά σε επανάληψη της διαδικασίας δημοπράτησης, με την υπόδειξη για διατύπωση των τεχνικών προδιαγραφών με τρόπο όπως αναφέρει που να μη δημιουργεί αποκλεισμούς.

  Δημιουργία αποκλεισμών σε αυτές τις περιπτώσεις τις περισσότερες φορές συνήθως σημαίνει προσπάθεια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ στη διατύπωση των τεχνικών προδιαγραφών της δημοπράτησης και της σύμβασης.

  Και εδώ, για το ίδιο έργο, στον ίδιο Δήμο, η παρέμβαση του ΥΠΠΕΚΑ γίνεται για δεύτερη συνεχή φορά. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Διότι αν υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι την πρώτη φορά μπορεί να ήταν λάθος που οφειλόταν σε άγνοια της δημοτικής αρχής, τη δεύτερη αυτό δεν δικαιολογείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου