Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκ.Χαρδουβελη για τον ΕΝΦΙΑ


Επιστολή προς Υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη, την οποία κοινοποιεί και στους Βουλευτές Φθιώτιδας, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας για το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

 Ο κ. Διαμαντάρας στην επιστολή του προς Υπουργό αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,

ο Νόμος 4021/2011 εξαίρεσε πολύ ορθά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ στη βιοτεχνική και βιομηχανική δραστηριότητα. Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές βιοτεχνικές επιχειρήσεις αποτελεί ένα επιπλέον δυσβάσταχτο εισπρακτικό μέτρο υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.
Σήμερα, η μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση που αγωνίζεται για να κρατήσει την ελληνική παραγωγή, δέχεται ένα ακόμα φορολογικό πλήγμα.
Κύριε Υπουργέ,
θεωρούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις μεταποιητικές επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης. Μετά από αρκετά παράπονα επιχειρήσεων - μελών μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας, απαιτείται η πλήρης εξόφληση του ποσού του φόρου εισοδήματος, καθώς και του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μπορεί να έχει γίνει διακανονισμός στις νόμιμες δόσεις.
Σημειώνουμε επίσης ότι ο ΕΝΦΙΑ που απαιτείται να εξοφληθεί, είναι αυτός της οικίας και όχι της επαγγελματικής στέγης. Πιστεύουμε ότι πραγματοποιείται μία ακόμη αδικία προς τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το εν λόγω ζήτημα με τη δέουσα προσοχή με σκοπό την αναθεώρηση της απόφασης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου