Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σταϊκούρας ακούει ...Λάρυμνα;


Το τέλος των λυκειακών τάξεων της Λάρυμνας γράφει ο  Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αγνοώντας τις εκκλήσεις  των ίδιων των μαθητών, των γονιών τους αλλά και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
 
Και όλα αυτά υπό την....εκκωφαντική σιωπή του βουλευτή Φθιώτιδας και αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, λαλίστατου κατά το  παρελθόν που διαβεβαίωνε την τοπική κοινωνία ότι οι λυκειακές τάξεις δεν  θα καταργηθούν, τώρα σιωπή!
 
Θα έλεγε κανείς ότι για 40-50 περιπου παιδιά δεν μπορει το ελληνικό δημόσιο να συντηρεί στην ουσία ένα σχολείο  αφού οι μαθητές της Λάρυμνας θα μετακινούνται στο Λύκειο  του Μαρτίνου.
 
Ομως οι γονείς έχουν τις δικές τους ενστάσεις αφού σε άλλες περιοχές και σε ανάλογες περιπτώσεις με την αμεση ή εμμεση παρέμβαση του κ.Σταϊκούρα, λένε, διατηρούνται λυκειακές τάξεις, στην περίπτωση της Λάρυμνας ελάχιστη είναι η επιβάρυνση του δημοσίου αφού το σχολείο παραχωρεί και συντηρεί η εταιρία της ΛΑΡΚΟ.
 
Ομως το σημαντικότερο  όλων είναι πως ο δρόμος απο την Λαρυμνα προς το Μαρτίνο τον οποιο  οι μαθητές  θα ακολουθούν δυο  φορές την  ημέρα είναι  σε πολύ κακή κατάσταση,επικίνδυνος και με ασυνήθιστη κίνηση για επαρχιακό δρόμο αφού από τον συγκεκριμένο δρόμο  κινούνται τα τεράστια φορτηγά που μεταφέρουν  τόνους μεταλλεύματος συνεχώς,καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
 
Σήμερα  μαθητές και γονείς μαζί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και προειδοποιούν ότι  θα προχωρήσουν ίσως και σε κατάληψη (ξανά). Για τον λόγο αυτό  αναφέρουν, καραδοκούν άνδρες της αστυνομίας και  ο εισαγγελέας να επέμβουν αν δεν  αποχωρήσουν...ησύχως!
 
Βέβαια τους αφήνουν και μια ελπίδα, μελλοντικά θα το ξαναδούμε, κοντά...στις επόμενες εκλογές;

9 σχόλια:

  1. Καλά ρε παιδιά ο Σταϊκούρας τι θέλετε να κάνει; Την πρώτη φορά παρενέβη και η συγχώνευση πήρε αναβολή δίνοντας χρόνο στο Δήμο να ασχοληθεί με το θέμα και να δώσει λύση. Ο Δήμος τι έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα; Ρητορικό το ερώτημα. Τώρα ο Σταϊκούρας τι να κάνει πάλι; Τι μπορεί να κάνει; Το θέμα αυτό αφορά καθαρά και είναι των αρμοδιοτήτων του Δήμου και του Υπουργείου Παιδείας. Αυτοί τι κάνουν; Ακούν τη Λάρυμνα;
    Αυτό ότι για όλα φταίει ο Σταϊκούρας αγγίζει πια τα όρια της προσωπικής εμπάθειας.

    Υ.Γ. Ο κ. Σταϊκούρας βέβαια ίσως να παρέμβει για άλλη μία φορά και κάτι να κάνει πάλι για το θέμα αυτό με κάποιον τρόπο. Όμως πάλι θα κατηγορηθεί ότι επεμβαίνει για μαζέψει ψήφους. Τα γνωστά γελοία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, αν είναι γελοίο αυτό που γράφεις ότι θα κατηγορηθεί ο Σταϊκούρας αν επέμβει και πάλι αφού επενέβη την πρώτη φορά, πόσο πιο πολύ γελοίο είναι αυτό που γράφεις ότι είναι θέμα της Δημοτικής Αρχής. Δηλαδή την πρώτη φορά έμεινε ανοικτό από τον κ. Σταϊκούρα όπως γράφεις. Άρα τώρα δεν θέλει να επέμβει και πετάς την μπάλα στον Δήμο.
      Ας βγούν τώρα αυτοί που τον υποστηρίζουν (Αγγελούσης, Παπαγεωργίου, Γκιώνης κ.λ.π) να μας πουν τι τους είπε. Δεν μπορεί κάποια συνάντηση έγινε.

      Διαγραφή
    2. Τη μπάλα σας την πέταξαν οι δημότες στις τελευταίες εκλογές. Όταν σας παρέδωσαν την καρέκλα της εξουσίας, σας παρέδωσαν μαζί και την ευθύνη όλου του δήμου.
      Μάλλον λοιπόν τα έχετε λίγο χαμένα εκεί στο Δήμο όσο αφορά τα περί ευθυνών.

      Διαγραφή
    3. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΑΡΚΟΣΠαρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014

      Η πρώτη παρέμβαση για την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με το Λύκειο Μαρτίνου, έγινε το χειμώνα του 2011 από την Τόνια Αντωνίου και όχι από το Σταϊκούρα. Με δική της παρέμβαση κλείστηκε ραντεβού με την τότε Υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Με νέα συνάντηση που έγινε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με την Χριστοφιλοπούλου υπογράφηκε η ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης η οποία ίσχυσε μέχρι και πριν μερικούς μήνες. Στις δυο αυτές συναντήσεις ήταν παρόν και ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο οποίος ήταν τότε στο πλευρό των Λαρυμναίων και στήριξε τόσο τις κινητοποιήσεις τους, όσο και τις διεκδικήσεις τους. Σήμερα δυστυχώς Αντωνίου δεν υπάρχει. Λιόλιος, Σταϊκούρας και λοιποί απόντες και τα παιδιά της Λάρυμνας δίνουν μόνα τον αγώνα τους.......
      ΥΓ Όσοι κάνετε σχόλια για τις διεκδικήσεις των παιδιών ότι δήθεν τους υποβάλλονται, καλό είναι να τα κάνετε επώνυμα.

      Διαγραφή
    4. Μπορείς να βρεις την Αντωνίου και να της πεις να καθαρίσει.Θα τρελαθούμε τελείως.Αυτους ψηφίζατε Αντωνίου,Σταικουρα, κλπ .Γευτείτε τους τώρα και μην μιλάτε.Τσουτα!!!!

      Διαγραφή
  2. O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ...???? ρητορικο ερωτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι Δήμαρχος;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου οι σχολικοί χώροι και η λειτουργία των σχολείων; Δεν είναι ο Δήμαρχος ο θεσμικός εκπρόσωπος όλων των δημοτών απέναντι στο κράτος και την πολιτεία;

      Είναι ντροπή να υποτιμάτε τον θεσμό του Δημάρχου ως αναρμόδιου για όλα, για να δικαιολογήσετε την ανικανότητα και αδιαφορία Λιόλιο.

      Διαγραφή
    3. Μα σε παρακαλω τι είναι αυτα που γραφεις;Θέλεις να στεναχωρήσεις τον Δήμαρχο ;Αφου ξέρεις ότι αν στεναχωριέται το ρίχνει στο φαγητό.Ντροπή σας .Μονο αυτο έχω να σας πω.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου