Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Φθιώτιδα: Εόρτασε το Ίδρυμα Όρους Σινά στην Τραγάνα Λοκρίδος

 
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Προφήτου Μωυσεώς, του Θεόπτη στον μοναδικό Ιερό Ναό στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Προφήτη, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέσθηκε συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Συμμετείχαν δε πολλοί κληρικοί εξ Αθηνών, άλλων μερών και της Μητροπόλεως μας και έψαλε Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης κ. Νικολάου Σαμαρτζή.

Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός αφού αναφέρθηκε στα σημεία που χαρακτηρίζουν τον μεγάλο Προφήτη Μωυσή, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει την προσπάθεια αποπερατώσεως του Σιναϊτικού Ιδρύματος.

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Διαμιανό, στην σημα­ντι­κή συμ­βολή του στην προβολή και διάσωση των κει­μη­λίων της Ιεράς Μονής Σινά και στην όλη αγία και ταπεινή βιοτή του, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Φθιώτιδα, μεταφέρει μαζί του το πνεύμα, τον πνευματικό αέρα και την πνευματική λάμψη του Όρους Σινά. 
 
Τέλος για μία ακόμη φορά εξέφρασε την συμπαράστασή του εις το πολυσήμαντο έργο του και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα αποπερατώσεως του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου και να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού.

Ακολούθως τελέσθηκε αρτοκλασία και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Μωυσέως και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης πέριξ του Ιερού Ναού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με την με την παράθεση δεξίωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου