Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των μαθητών της Λάρυμνας


Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την  κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία της Λάρυμνας με αφορμή την απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του υπουργείου παιδείας να συγχωνεύσει  τις λυκειακές τάξεις  του Γυμνασίου Λάρυμνας  με το ΓΕΛ Μαρτίνου μην παίρνοντας υπόψη:

·         Την αντίθετη απόφαση του Δ.Σ Λοκρών, του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και υπηρεσιακών παραγόντων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

·         Την επικινδυνότητα  του ημιτελούς κακού οδικού δικτύου Λάρυμνας – Μαρτίνου με τμήμα χωματόδρομου

·         Τον μεγάλο αριθμό των μαθητών των συγκεκριμένων τάξεων- 37 μαθητές

·         Ότι τα λειτουργικά έξοδα καλύπτει εξ ολοκλήρου η Μεταλλευτική  Εταιρεία και δεν επιβαρύνεται το Ελληνικό  Δημόσιο

·         Τις ειδικές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα και η συγχώνευση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του οικισμού.


      Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας δεν έγινε με παιδαγωγικά κριτήρια αλλά εντάσσεται στη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης ,που με τις συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις και την υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει στόχο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τον  οδηγεί στην εξαθλίωση  και φτώχεια.

        Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας , αντίθετοι στη συγχώνευση σχολικών μονάδων, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών τους και ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφασή του για να λειτουργήσουν οι λυκειακές τάξεις Λάρυμνας από τις 11 Σεπτεμβρίου.


ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Προσέχετε μην ανησυχήσετε πολύ και γίνεται δυσκοίλιοι.Α ρε κλωτσιές που θέλετε όλοι σας αποτυχημένοι Πασοκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου