Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Τ.Ε. ΚΚΕ Φθιώτιδας για το ΓΕΛ Λάρυμνας


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

   Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τις συναποφασισμένες οδηγίες της ΕΕ για τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία και στα πλαίσια των καταργήσεων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Στη κατεύθυνση του δήθεν «νέου σχολείου» που προωθεί, αποφάσισε, παρά τις αντιδράσεις μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, να καταργήσει το ΓΕΛ Λάρυμνας και να το συγχωνεύσει με το ΓΕΛ Μαρτίνου.

  Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή οι μαθητές του ΓΕΛ Λάρυμνας, έχοντας και την συμπαράσταση των γονιών, αλλά και του λαού της Λάρυμνας, ξεκίνησαν από την 1/9/14 δυναμικές κινητοποιήσεις με την κατάληψη του σχολείου απαιτώντας να ανακληθεί αυτή η απόφαση.


   Το ΚΚΕ μέσω των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης Λοκρών, μέσω των εκλεγμένων του σε συνδικάτα και φορείς της περιοχής, ανέδειξε έγκαιρα το θέμα, και συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών. Θα διαθέσει δε όλες τις δυνάμεις του για να μη συγχωνευτούν τα σχολεία, εξέλιξη που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία και των δύο σχολείων.

  Καταγγέλλει την κυβέρνηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και τις δυνάμεις καταστολής που, από την πρώτη στιγμή, με εκβιασμούς κατά των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, προσπαθούν να  σταματήσουν τον αγώνα τους.

   Καλούμε το λαό της Λάρυμνας και του Δήμου Λοκρών να συμπαρασταθούν στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Να ξεσηκωθούν, να εναντιωθούν στις αντιδραστικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ που προωθούν το σχολείο της αμορφωσιάς, το οποίο θα βγάζει φθηνό, «ευέλικτης» συνείδησης εργατικό δυναμικό για να το εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα οι πλουτοκράτες και να θησαυρίζουν.

  Με τον αγώνα τους να συμβάλλουν στην κοινή πάλη εργαζόμενων γονιών- μαθητών- εκπαιδευτικών η οποία μπορεί να αποκρούσει αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μπορεί να ανοίξει δρόμους αντεπίθεσης και ανατροπής, για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.


ΛΑΜΙΑ                          2/9/ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου