Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ


Ανακοίνωση
ενάντια στην κατάργηση του Λυκείου  Λάρυμνας

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ προχωράει σε νέες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων. Έτσι παρά την κατηγορηματική αντίθεση των μαθητών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας ενάντια στο κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων της Λάρυμνας και την συγχώνευση τους με το Γ.Ε.Λ Μαρτίνου, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την αντιεκπαιδευτική της πολιτική που στερεί από τα παιδιά της Λάρυμνας το δικαίωμα στη μόρφωση.

Την ίδια ώρα που με το λεγόμενο "νέο Λύκειο" και την κακόφημη Τράπεζα Θεμάτων επιχειρεί να εξοστρακίσει, μέσω της απόρριψης, δεκάδες χιλιάδες μαθητές από τη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση, προσφέροντας τους σαν απλήρωτη και υπάκουη εργασία σε επιχειρήσεις και έτοιμη πελατεία στους εμπόρους της γνώσης.
Κλείνοντας τα σχολειά μας η κυβέρνηση φτιάχνει σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και διευρύνοντας την δεξαμενή των απολύσεων των εκπαιδευτικών.
Απέναντι σε αυτή την απόφαση οι μαθητές της Λάρυμνας έχοντας την στήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα και στηρίζει τον αγώνα για να μην κλείσει το σχολείο.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής της Λοκρίδας αλλά και της Φθιώτιδας να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αυτό αγώνα. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, μαζικοί φορείς και συνδικάτα της Φθιώτιδας πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις σχολείων, να διεκδικήσουμε, δημόσια σχολεία που να χωράνε όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με καθηγητές με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,
κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου