Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Έκπτωτος Περιφερειακός Σύμβουλος του Τατούλη λόγω...αναθέσεων


Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή προσφυγή των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του Οδυσσέα Βουδούρη και κύρηξε έκπτωτο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Γιαννακόπουλο καθώς 20 ημέρες πριν από τις εκλογές του ανέθεσε δημόσιο έργο 166.787 ευρώ και το τελευταίο 15μηνο έργα ύψους 492.637 ευρώ.

Η παράταξη Πελοπόννησος πρώτα του κυρίου Βουδούρη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με απόφασή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή την ένσταση των περιφερειακών συμβούλων του Συνδυασμού μας και κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο Τατούλη. 
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει, πανηγυρικά, αλλά και δραματικά ταυτόχρονα, όσα κατήγγειλε η «Πελοπόννησος Πρώτα» πριν από τις εκλογές. Δηλαδή ό,τι στην Πελοπόννησο έδρασε και δρα ένα καλά οργανωμένο «Σύστημα», που με εμμονή υποστηρίζει ιδιοτελή συμφέροντα. Επίσης, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είχε ουσιαστικό κώλυμα εκλογιμότητας, εφόσον ακόμα και μόλις 20 μέρες πριν τις εκλογές, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης του ανέθεσε δημόσιο έργο, ύψους 166.787 ευρώ. Ενώ ο Περιφερειάρχης έχει αναθέσει στον έκπτωτο πλέον περιφερειακό σύμβουλο το τελευταίο 15μηνο έργα ύψους 492.637 ευρώ! 
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για πράξεις αδιαφανείς, παράτυπες και αντιδεοντολογικές του κ. Τατούλη, υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις προς το λαό της Πελοποννήσου.  Ας περιγράψουμε  όμως σύντομα ποια ήταν η συνεργασία  του κυρίου Γιαννακόπουλου με τον κύριο Τατούλη και ποια έργα είχαν ανατεθεί στην εταιρεία του. 
25 Φεβρουαρίου 2014 ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίζεται ως ανάδοχος του έργου «Βελτίωση βατότητας και ασφαλτόστρωση οδού από Απιδίτσα προς Μονάδα ΔΕΗ (Θέση Παρασπόρια) από Ε.Ο. Μεγαλόπολης-Ίσαρη», συνολικού κόστους 73.338,20 ευρώ. 
Λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2014 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναθέσει επίσης στον κ. Γιαννακόπουλο τη «Συντήρηση κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου προς πράσινο από τη διασταύρωση με την 111 Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας», συνολικού κόστους 132.000 ευρώ. 
Ο κ. Γιαννακόπουλος ωστόσο εμφανίζεται ως ανάδοχος ακόμη δύο έργων. Το πρώτο με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2013 που αφορά στην «Αποκατάσταση ζημιών εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας στη θέση Δερβένι Π.Ε. Αρκαδίας», το κόστους του οποίου ανήλθε σε 25.500 ευρώ και το δεύτερο με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014 για «Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνα-Χωτούσα-Λίμνη-Όρια Νομού-Κανδήλα», με κόστος που άγγιξε τα 95.011 ευρώ. 

Παραβιάζεται η νομοθεσία 
Κάτι τέτοιο όμως παραβιάζει κατάφωρα τη σχετική νομοθεσία του Καλλικράτη για τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα το άρθρο 117 του νόμου 3850/2010 ορίζει ρητά ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο να εκλεγούν όσοι λαμβάνουν έργα από την Περιφέρεια η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.000 ευρώ. 
Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι: 
Όποιοι συνδέονται με την περιφέρεια ή τα νομικά της πρόσωπα, με συμβάσεις προμήθειας εκτέλεσης περιφερειακού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης περιφερειακού έργου, η περιφερειακής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως.


Τη θέση του κ.Γιαννακόπουλου παίρνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Ντάνος Θεόδωρος,

6 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΤΗΓΓΗΛΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΣΥΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΨΙΘΙΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ;

      Διαγραφή
  2. Εάν έχετε να αναφέρετε κάποιον προμηθευτή που ταυτόχρονα είναι και σύμβουλος, παρακαλώ να τον ονομάσετε, ώστε να μην αιωρούνται εντυπώσεις ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι πουν τα χαρτιά... της Δικαιοσύνης... Υπομονή...

      Αλήθεια όμως τώρα εσύ γιατί "μυγιάστηκες"; και για ποιον Δήμο θέλεις ονόματα;

      Διαγραφή
    2. Δεν μυγιάστηκα καθόλου... απλά, όποιος μιλάει, να μιλάει με ντοκουμέντα και όχι με αοριστίες. Και φυσικά αναφέρομαι στο Δήμο Λοκρών, που είμαι και δημότης του.

      Διαγραφή
  3. Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

    ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΥΛΙΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΕΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ!!!
    ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!!!
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΆΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου