Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ε.Μακρή-Θεοδώρου για τις μετεγγραφές φοιτητών


    Η βουλευτής Φθιώτιδας κ. Μακρή-Θεοδώρου κατανοώντας την αγωνία των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις και των οικογενειών τους σχετικά με τη δυνατότητα μετεγγραφής, θα ήθελε να τους πληροφορήσει ότι ισχύουν τα ακόλουθα σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις:


·              Είναι ελεύθερες οι μετεγγραφές,
-για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους-για κάποιες ειδικές κατηγορίες, όπως επιτυχόντες με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους-τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα-ορφανοί από τον ένα ή τους δύο γονείς
-με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό νόμο
-τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας
-πολύδυμα τέκνα εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.
Οι διατάξεις αυτές ισχύουν για τους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν με κανέναν ποσοτικό περιορισμό.

·              Επιπλέον των ανωτέρω, όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 έχουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, εφόσον, κατά το έτος 2013, το ετήσιο εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ κατά κεφαλή.

Ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

·              Επιτρέπεται η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, με εξαίρεση από και προς σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

·              Επιπλέον ισχύουν ρυθμίσεις για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως φοιτητές που ασθενούν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους ή διατάξεις για εισακτέους προηγούμενων ετών και έχουν ψηφιστεί σε νόμους προηγούμενων ετών.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες και λεπτομέρειες για την εφαρμογή της νομοθεσίας, και την πραγματοποίηση το συντομότερο δυνατό των μετεγγραφών ώστε να μη χαθεί το πρώτο εξάμηνο.


2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ....... ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα εσυ δεν το ξερεις οτι στην Ελλαδα ευνοουνται παντα οι πολυτεκνοι και οι τριτεκνοι σε ολα τα θεματα?? Και να σκεφτείς οτι πολλοι απο αυτους δεν εχουν καν οικονομικο προβλημα. ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου