Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Στις Λιβανάτες 100 πρόσφυγες (video)

Ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων λειτουργεί το ξενοδοχείο Εντελβάις στην παραλία Λιβανατών εδώ και δύο 24ωρα

  • Τι λέει ο επιχειρηματίας που αποφάσισε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εκτελεί η ΜΚΟ Praxis  
  • Γιατί  επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δέχεται πόλεμο
  
Οι 100 πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί άντεξαν στην κόλαση της Ειδομένης για 14 ημέρες. Αποφάσισαν να φύγουν και να αναζητήσουν τους ανθρώπους του ΟΗΕ προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Ο Μοχάμεντ 44 ετών καθηγητής πανεπιστημίου στη χώρα του στο Ιράκ ταξιδεύει μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Μας εξηγεί ότι πίστευε αρχικά ότι μέσα σε τρεις ώρες η οικογένειά του θα περνούσε από τα σύνορα των Σκοπίων. Σήμερα νιώθει τυχερός που βρίσκεται στις Λιβανάτες. Σε έναν παραδεισο όπως μας λέει χαρακτηριστικά. 

Μέσα από το Σταρ στένει μήνυμα σε όλους τους πρόσφυγες να πάψουν να κατευθύνονται λόγω άγνοιας στην Ειδομένη ή γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους. Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν σε ένα μέρος με ασφάλεια και φαγητό μέχρι να ταξιδέψουν νόμιμα σε κάποια από τις 24 χώρες που δέχονται τους αιτούντες πολιτικό άσυλο.
  
Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας που αποφάσισε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εκτελεί η ΜΚΟ Praxis για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας ισχυρίζεται ότι δέχεται πόλεμο.

Ο κ. Νικόλαος Νίκου άκουσε στην τηλεόραση ότι η Ύπατη Αρμοστεία αναζητά ξενοδοχεία και με ένα απλό τηλεφώνημα μέσα σε λίγες ημέρες άνοιξε την επιχείρησή του για 100 πρόσφυγες ενώ μόλις είναι έτοιμος θα υποδεχτεί άλλους 100.
  







2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΕΕ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΣΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο πάει το κεφάλι η φιλοξενια και τι περιλαμβάνει, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου