Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα Λαϊκής Ενότητας Φθιώτιδας σε συλλαλητήριο




H κυβέρνηση υποτάσσεται και υιοθετεί πλήρως την πολιτική ΕΕ και ΝΑΤΟ για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης φρούριο που θα αποτρέπει τις προσφυγικές ροές, παρά το ότι οι ίδιοι αυτοί ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί είναι υπεύθυνοι με τις τυχοδιωκτικές επεμβάσεις τους- για την δημιουργία αυτών των προσφυγικών ροών.

Η πολιτική αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των προσφύγων, είναι τυχοδιωκτική, αναποτελεσματική και κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. 

Κατ'αρχάς η κυβέρνηση, αντί να ακολουθεί τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα έπρεπε να ηγηθεί πρωτοβουλιών για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και των επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή που παράγουν τις προσφυγικές ροές. 

Δεύτερον, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και η αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας (προκειμένου να επιτυγχάνεται η επαναπροώθηση των προσφύγων σε αυτήν ακόμα και αν συλλαμβάνονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων) παραβιάζει βάναυσα τη Συνθήκη της Γενεύης, αλλά και εντείνει την αστάθεια στην περιοχή καθιστώντας τη χώρα μας συμμέτοχο στις τυχοδιωκτικές στρατηγικές των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην περιοχή. 

Τρίτον και κυριότερο, έχει περίτρανα αποδειχθεί ότι η πολιτική της αποτροπής είναι απολύτως αναποτελεσματική: οι πρόσφυγες δεν σταματούν να επιχειρούν να διαφύγουν σε χώρες όπου η ζωή τους δεν θα κινδυνεύει, παρά τα εμπόδια που συναντούν. Ακολουθούν όμως πιο ριψοκίνδυνους δρόμους. Η πολιτική αυτή είναι εκείνη που οδήγησε στην εκατόμβη του Αιγαίου και με μαθηματική ακρίβεια τα νούμερα των νεκρών παιδιών θα αυξηθούν θεαματικά.
 

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι πρέπει να ακολουθηθεί ένας εντελώς άλλος δρόμος. Με καθιέρωση ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων προς τον τελικό τους προορισμό- όχι με φράκτες και ναυάγια. Με ίδρυση ανοικτών δομών φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα διασφαλίζουν για τους πρόσφυγες συνθήκες αξιοπρέπειας και παροχής βοήθειας προκειμένου να φθάσουν εν συνεχεία στον τελικό τους προορισμό -όχι με την δημιουργία γκέτο χιλιάδων προσφύγων σε κλειστά ή ημίκλειστα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με την εξέταση κάθε αιτήματος ασύλου για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη οποιαδηποτε χώρα της Ευρώπης επιθυμούν, χωρίς εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς.
 
Τέλος η ΛΑΕ διαπιστώνει ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία γίνονται πια επίσημες πολιτικές και στρατηγικές της ΕΕ και ότι η ένταξή μας στη ζώνη Σένγκεν δεν διασφαλίζει κανένα συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας. Αντίθετα αποτελεί ένα γιγάντιο εργαστήριο επιτήρησης και καταστολής, με ξένες δυνάμεις να αλωνίζουν στα σύνορα της Ελλάδας, μετατρέποντάς τη χώρα μας σε επίσημο προτεκτοράτο και χωματερή ανθρωπίνων ψυχών.

Η πρόσφατη ανταπόκριση των συμπολιτών μας και η αλληλεγγύη που έδειξαν στους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες κατέδειξαν ότι η περιοχή μας αντιστέκεται στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία αυτών που ξεχνάνε ότι πριν ελάχιστες δεκαετίες οι πρόγονοί μας είχαν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στο Αντιπολεμικό-Αντιμπεριαλιστικό-Αντιρατσιτικό Συλλαλητήριο και καλεί στους συμπολίτες μας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Λαμία, 29-2-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου