Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κατέρρευσε η σκευωρία σε βάρος του Δημήτρη Θωμά




Ο Εισαγγελέας μετά από προκαταρκτικές έρευνες που διεξήγαγε, έθεσε στο αρχείο την μήνυση Μπουραντά όσο και αυτήν Δημοτικών Συμβούλων και προέδρων του, για έργα που ισχυρίζονταν ότι δεν έγιναν και για (δήθεν) παράτυπες απευθείας αναθέσεις.

Με τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Εισαγγελέα , γράφτηκαν και τυπικά οι «τίτλοι τέλους» στο άθλιο σήριαλ, που έστησαν οι σκευωροί, κατά του Δημήτρη Θωμά με μηνύσεις και καταγγελίες τόσο του κ. Μπουραντά, όσο και Δημοτικών Συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων του συνδυασμού του, για δήθεν έργα που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ή για δήθεν παράτυπες απευθείας αναθέσεις κατά την διάρκεια της θητείας του. 

Οι "καταγγελίες" αποτέλεσαν προεκλογικό όπλο του Θανάση Μπουραντά και του συνδυασμού του, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα σε βάρος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, με μοναδικό στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία του ιδίου και του συνδυασμού του, ώστε να χάσουν τις εκλογές. 

Καθώς όμως "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια", τα όσα ανυπόστατα καταγγέλθηκαν από τον Θανάση Μπουραντά και τους υποψηφίους του, αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία τύχη από την στιγμή που μπήκαν στην κρίση της δικαιοσύνης. 

Μάλιστα, ήταν τόσο ανυπόστατες, ψευδείς και κακεντρεχείς οι καταγγελίες, βασισμένες στους "κανόνες" της εκτόξευσης λάσπης και της παραπληροφόρησης, που ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων, έκρινε ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις που θα μπορούσαν να στείλουν τις υποθέσεις στο ακροατήριο και τις έθεσε στο αρχείο!

Η πρώτη μήνυση αφορούσε έργα που υποτίθεται ότι πληρώθηκαν και δεν έγιναν, ή για δήθεν παράτυπες απευθείας αναθέσεις

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον κ. Μπουραντά στις 17/07/2014 και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έκρινε ότι οι καταγγελίες είναι εντελώς αβάσιμες και αόριστες και δεν χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης. 

Στο σκεπτικό μάλιστα της απόφασής του τονίζει ότι, οι αναθέσεις των έργων από τον Δήμαρχο με απευθείας αναθέσεις για έργα προϋπολογισμού έως 15.000€ προβλέπονται από τη νομοθεσία και είναι νόμιμες. 

Φυσικά και το γνώριζε ο κ. Μπουραντάς αφού και έχει κατ’ επανάληψη χρησιμοποιήσει αλλά και υπερβεί πολλές φορές ακόμη και το νόμιμο όριο σε απ’ ευθείας αναθέσεις, όπως είχε καταγγελθεί από περιφερειακούς συμβούλους κατά την περίοδο της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης. 

Εξάλλου η τακτική αυτή ακολουθείται κατά κόρον και στη τωρινή του θητεία ως Δήμαρχος. 

Την ίδια τύχη είχε και η από, 28/04/2014 μήνυση – καταγγελία Δημοτικών του Συμβούλων και Προέδρων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι μιλούσαν για έργα που πληρώθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν

Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε, έκρινε και αυτή τη μήνυση αβάσιμη και την έθεσε στο αρχείο. 

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η «βιομηχανία μηνύσεων» την οποία έστησαν ο κ.Μπουραντάς και οι συνεργάτες του, με μοναδικό στόχο να πλήξουν τον Δημήτρη Θωμά και τους Νέους Ορίζοντες, καταρρέει με πάταγο και πλέον έχει έρθει η στιγμή την αλήθειας

Η αλήθεια είναι ότι, με μοναδικό κίνητρο το μένος εναντίον του Δημήτρη Θωμά αλλά και την πρόθεση να αναλάβουν το Δήμο με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, ο κ.Μπουραντάς και οι συνεργάτες του, μετέτρεψαν την συκοφαντία σε επιστήμη και τώρα καλούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα, η οποία δικαιώνει απόλυτα την προηγούμενη δημοτική αρχή και αφήνει τους ίδιους έκθετους στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

31-03-2016

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ     
για το            
Δήμο Κύμης – Αλιβερίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου