Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δήλωση Σταϊκούρα για την Ετήσια Έκθεσης της Ε.Κ.Τ. για την εποπτική δραστηριότητα το 2015




Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) για την εποπτική δραστηριότητα το 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η τεράστια εκροή καταθέσεων, το κλείσιμο των τραπεζών, η επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.     
Αυτό επιβεβαιώνει και η Ετήσια Έκθεση της Ε.Κ.Τ. για την εποπτική δραστηριότητα.  
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Έκθεση, το  2015, ‘’η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε έντονες δυσχέρειες ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες’’, ενώ ‘’η φερεγγυότητά τους επιδεινώθηκε και αυτή στη διάρκεια του 2015, ιδίως το β’ τρίμηνο’’.  
Το αποτέλεσμα ήταν η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ανακεφαλαιοποίηση που έχει επιφέρει μεγάλο κόστος στους φορολογούμενους, αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στις τράπεζες και τεράστια ζημία στους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και Δημόσιο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου